Extra scholingsinspanningen in de metalektrosector vanwege robotisering?

Met genoegen bieden de auteurs van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) en opdrachtgever Stichting A+O Metalektro u de Arbeidsmarktmonitor Metalektro 2016 aan. De monitor bevat analyses van de actuele en toekomstige ontwikkelingen op personeels- en arbeidsmarktgebied in de Nederlandse Metalektro. De uitkomsten van deze analyses kunnen als input dienen bij het ontwikkelen van personeels- en arbeidsmarktbeleid door metalektrobedrijven, de sociale partners en andere partijen.

De rapportage vormt het sluitstuk van een onderzoek waarbij gedurende een heel jaar op verschillende momenten gegevens zijn verzameld. De hoofdmoot van de bevindingen in de Arbeidsmarktmonitor Metalektro is gebaseerd op de uitgebreide vragenlijsten die in juli 2016 en januari 2017 door het werkgeverspanel zijn ingevuld en de Quickscans die in april en oktober van 2016 zijn ingevuld. In al deze metingen zijn vragen beantwoord met betrekking tot de in- en uitstroom en vacatures. Hierop is de werkgelegenheidsbarometer gebaseerd.

Daarnaast was in 2016 een aantal centrale thema’s verdeeld over de twee uitgebreide vragenlijsten. Om meer duiding te kunnen bieden bij de bevindingen uit de vragenlijsten is ook een aantal metalektrobedrijven geïnterviewd. Tot slot is voor verdieping en verbreding gebruik gemaakt van gegevens afkomstig van de Raad van Overleg Metalektro (ROM), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het pensioenfonds van de Metalektro (PME), het Sociaal Cultureel Planbureau en het Project Onderwijs-Arbeidsmarkt (POA) van het ROA.

Factsheet
De nu beschikbare factsheet van A+O vat enkele kerncijfers en ontwikkelingen samen over de arbeidsmarkt in de Metalektro in 2016. De Arbeidsmarktmonitor Metalektro wordt uitgevoerd door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht in opdracht van de Stichting A+O Metalektro.
Raadpleeg voor meer informatie de volledige jaarrapportage van de Arbeidsmarktmonitor. Deze kunt u via deze link downloaden van de website van A+O Metalektro.

Gerelateerd Bedrijf:

A+O Metalektro

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Gerelateerd bedrijf

A+O Metalektro

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2017

Elektropraktijk 3 | juni 2017