Nieuws

Weten is vooruitzien

Meten is weten

Bijna traditiegetrouw starten we het jaar met het thema ‘testen / meten / meetinstrumenten’. Dat is dit jaar niet anders. Wat tevens aan het begin van het jaar veel gebeurt is vooruitkijken. En dat is ook iets wat we in dit artikel gaan doen: wat staat er ons te wachten en hoe kunt u daar op inspelen?!

Recreëren én energie opwekken in één park

Vorige week kregen de initiatiefnemers van NLSolarpark De Kwekerij groen licht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op hun SDE+ subsidie-aanvraag voor de exploitatie van het nieuw aan te leggen zonnepark in Hengelo (Gld).

 

Automatiseringslichtschermen

Met de MLG-2 Prime en Pro presenteert SICK de tweede generatie intelligente automatiseringslichtschermen. De speciaal ontwikkelde ASIC maakt vele nieuwe intelligente functies mogelijk. MLG-2 Prime: voor snelle installatie en hoge performance

Lichtconcepten voor zwembad en sporthal

Met LEDconcept biedt EVA Optic gestandaardiseerde LED-oplossingen voor basisverlichting in zwembaden en indoor sportfaciliteiten. De concepten zijn ontwikkeld met twee soorten LED-basisverlichting; EVAline lijnverlichting en NOVA breedstralende armaturen.

Veelzijdige verdeelkast

De VDE-goedgekeurde en ammoniakbestendige AK III verdeelkast is gemaakt van extreem robuust polycarbonaat en brengt meerdere disciplines samen in één behuizing. De Focustest van de ‘Deutsche Landwirtschafts-Geschellschaft’ bevestigd dat de AK III minstens twintig jaar bestand is tegen de ammoniakrijke lucht in stallen. Hierdoor kan de AK III zowel binnen als buiten, in woningen, industriële en agrarische omgevingen worden toegepast.

LED pakket voor kantoorverlichting

Bij het Arimo Slim LED 4+1-pakket volstaat één driverbox om de vier armaturen van stroom te voorzien. Het pakket bevat alle verbindingskabels en het benodigde materiaal voor de armaturen. Dankzij plug-and-play techniek kunt u na de aansluiting van de driverbox op het stroomnet nog wachten met het plaatsen van de armaturen. 

Compacte wandarmaturen met LED

Bij de nieuwe serie Gemini compacte wandarmaturen met LED straalt de verlichting naar boven en naar beneden. Er kan worden gekozen voor een smal- of breedstralende lichtbundel,  die ook in één armatuur kunnen worden gecombineerd.

USB in M16-behuizing

De omspoten USB-, Mini USB- en Micro USB-connectoren van EVG hebben, zoals bijvoorbeeld de connectoren van het merk Binder uit de serie 423 of 723, een M16-achterwanduitsparing en hebben als USB-variant dan ook een extreem kleine behuizing. 

 

 

Draadloos 3D

Marmitek, specialist op het gebied van audio- / videobediening, overdracht en connectiviteit, introduceert de GigaView 821. De GigaView 821 zendt het signaal van de aangesloten HD-apparaten ongecomprimeerd en zonder kwaliteitsverlies draadloos naar een HDTV of -projector. 

Elektronische apparatenbeveiligings schakelaars

De nieuwe elektronische apparatenbeveiligingsschakelaars van Phoenix Contact bieden naast beveiliging tegen overbelasting en kortsluiting nu ook een geïnverteerde statusuitgang. 

Thermografie: warm aanbevolen voor de E-installateur

Van snelle diagnose tot gedetailleerde inspectie

Meten is weten’ is een veelgehoorde uitspraak wanneer het gaat om het uitvoeren van inspecties of het oplossen van vraagstukken binnen de elektrotechniek. Bij het uitvoeren van thermografische metingen moet daaraan worden toegevoegd: míts de gebruiker de spelregels van het meten kent…

Web-based toegangscontrole voor kleine en middelgrote ondernemingen

Het nieuwe Aliro toegangscontrolesysteem biedt een overzichtelijke systeemarchitectuur met gebruiksvriendelijke, meertalige software en intuïtieve mobiele applicaties. 

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018