Nieuws

Smart Home steeds meer ingeburgerd

Uit de nieuwste meting van de GfK Smart Home Monitor blijkt dat de helft van de Nederlanders (18+, internetpopulatie) inmiddels bekend is met de term ‘Smart Home’. Consumenten zien steeds vaker de voordelen van Smart Home in, met name als het gaat om controle en gemak. Eén op de drie Leading Edge Consumers (voorlopers binnen de categorie) verwachten zelfs binnen nu en twee jaar hun huis volledig smart te hebben. 48% van de consumenten maakt zich zorgen rondom privacy. Bijna de helft van de consumenten is bereid om een abonnementsvorm aan te gaan en per maand te betalen. Virtuele assistenten zijn voorlopig alleen nog voor de niche; 63% heeft voorkeur voor een reguliere bediening.

Overname van Nederlandse producent

Kaiser GmbH & Co. KG Schalksmühle versterkt haar positie in Nederland en België. Met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2017 heeft Kaiser alle aandelen verworven van Attema B.V. in Gorinchem en haar Belgische dochteronderneming in Erembodegem.

Vernieuwde groepenverdeler

De volledig vernieuwde Vision groepenverdeler van Hager – speciaal voor de Nederlandse markt – maakt het werk van de installateur een stuk gemakkelijker. De behuizing is op meer dan vijftien onderdelen aangepakt. In veel gevallen zijn het ogenschijnlijk kleine details, die samen een groot verschil maken op installatiegemak, stabiliteit, snelheid van werken en minder verspilling van grondstoffen.

Installateurs gaan meer monteurs aannemen

Ondernemers in de installatiebranche zijn positief over omzet, winst en werkgelegenheid. Uit het conjunctuuronderzoek van UNETO-VNI over het derde kwartaal van dit jaar komt naar voren dat de installateurs gemiddeld genomen een iets kleinere orderportefeuille hebben dan drie maanden geleden, maar over de omzet zijn ze onverminderd optimistisch. Opvallend is dat de meeste installatiebedrijven denken dat ze meer monteurs zullen aannemen én meer mensen zullen inlenen.

ATEX RFID deursensor

De nieuwe transpondergecodeerde EUCHNER veiligheidssensor CES-C04 is geschikt voor toepassing binnen een potentieel explosieve atmosfeer in ATEX zone 2 (gassen) en zone 22 (stof) en heeft een geringe afmeting van de behuizing.

Herziening ‘Internet protocol voor alarmtransmissie’

NEN heeft een technische specificatie met eisen voor een gemeenschappelijk protocol voor alarmtransmissie via het internet protocol (IP) is gepubliceerd. Het betreft een herziening.

Nieuw programma zuilen

Legrand Nederland vervangt de huidige CL-1 Colonnettes (zuilen), voor toepassing van standaard schakelmateriaal, door de nieuwe CL-6 modellen. Daarnaast wordt het programma uitgebreid met de nieuwe CL-SO Colonnettes, waarbij het Mosaic schakelmateriaal direct kan worden ingeklikt.

Niet stuk te krijgen RVS vloerinbouwspots

De nieuwe DASAR PREMIUM grondspots van SLV zijn bijzonder robuuste armaturen. Het keramische glas PERLUCOR zorgt ervoor dat het lampglas van de vloerinbouwspots vijf keer harder en honderd keer krasbestendiger is dan conventioneel glas.

Contactoren-serie voldoet zonder beperking

Contactoren van LS, vertegenwoordigd door Dijkman Elektrotechniek, zijn geschikt voor het schakelen van motoren welke vallen onder EU-richtlijn 2005/32/EG.

Ondernemersdag

Op donderdag 28 september organiseert Outdo een Ondernemersdag speciaal voor ondernemers die complexe technische producten verkopen. Het thema van de Ondernemersdag is: ‘Kom aan tafel bij de best klanten, op het juiste niveau’. Net als vorig jaar vindt de dag plaats op het landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt in Beesd.

Nieuwe productielijn voor zonnepanelen

LG Electronics is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de leiders in de fotovoltaïsche industrie. De zonnepanelenindustrie groeit en de vraag naar de geavanceerde modules van LG stijgt. Om te voldoen aan de groeiende vraag, start LG een productielijn in Gumi, Zuid-Korea.

LED-wand- en plafondverlichting

De Cobalt – één van de armaturen uit de nieuwe lijn in wand- en plafondverlichting: Design & Accent van lichtproducent Lightronics – is een aluminium LED-armatuur dat zowel binnen als buiten op zijn plaats is.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2017

Elektropraktijk 3 | juni 2017