Nieuws

10 Procent agrarische grond nodig voor zonneparken

Animo boeren en ontwikkelaars steeds groter

Om in 2050 genoeg zonne-energie op te kunnen te wekken zou volgens onderzoek 10 procent van de Nederlandse landbouwgrond moeten worden omgezet in zonne-akkers. Veel boeren en ontwikkelaars zijn hier al mee bezig. Daarbij zijn een goede planologische afstemming, onderzoeken naar dubbelgebruik van gronden en goede afspraken met boeren en gemeenten noodzakelijk.

Winnaar Top Brand PV Europe Award

De solardivisie van elektronicaspecialist LG Electronics wordt positief beoordeeld door installateurs van zonnepanelen in Europa, dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van marktonderzoeksbureau EuPD Research. LG Solar scoort in een groot deel van Europa het hoogst op het gebied van merkbekendheid en leiderschap en ontvangt voor de vijfde keer op rij de prijs ‘Top Brand PV Europe’ in de categorie ‘Modules’.

Datacenter in topconditie via warmtebeeldtechnologie

Aston Martin Red Bull Racing

Er gaat veel voorbereiding vooraf aan iedere Aston Martin Red Bull race, zowel op het circuit als achter de schermen in de fabriek. Het IT-team moet ervoor zorgen dat de racegegevens overal ter wereld kunnen worden gedeeld tussen het raceteam en de fabriek.

KNX-verwarmingsactoren

De nieuwe KNX-verwarmingsactoren HMT 6 S/12 S KNX van Theben kunnen eenvoudig met DIN-rail boven de vloerverwarmingsverdeler worden gemonteerd.

Meisjes leren technologie kennen

Tijdens Girlsday 2018

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent op donderdag 12 april samen met 75 meisjes Girlsday 2018. Zij doen dit met hulp van een HoloLens. Na dit sein starten in het hele land Girlsday-activiteiten voor ruim 11.000 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs bij bèta, technische en ICT-bedrijven.

CO2-uitstoot wagenpark gecompenseerd

Om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken gaat Technische Unie per 1 april 2018 – in samenwerking met Shell – haar CO2-uitstoot compenseren. Op deze manier wil de groothandel bijdragen aan een groenere wereld.

Convectie- en conductiegekoelde voedingen

De TDK-Lambda CUS200LD serie AC-DC voedingen zijn gespecificeerd voor vermogens van 120 W met convectiekoeling en 150 W met conductiekoeling (gemonteerd op een aluminium grondplaat).

Nieuwe partner Tottenham Hotspur

Schneider Electric heeft een samenwerkingscontract afgesloten met Tottenham Hotspur. Daarmee is het bedrijf vanaf nu de ‘Official Stadium Management Supplier’ voor het nieuwe ultramoderne stadion van de club in Noord-Londen.

Parkeerplaatsen vinden via straatverlichting

De Streetlight 11-serie lichtarmaturen van Osram zijn ontwikkeld om te voorkomen dat automobilisten tijd verspillen met het vinden van een parkeerplaats.

Apple HomeKit gecertificeerd

Het product ‘Thinka voor KNX’ is officieel Apple HomeKit-gecertificeerd. KNX is het leidende smart home systeem in Europa, Azië en het Midden-Oosten. HomeKit is het smart home-systeem van Apple. 

1,5 miljoen euro investering in technologie

Mobotix en Konica Minolta zijn een samenwerking overeengekomen voor het verder ontwikkelen van Mobotix hardware- en softwaretechnologie voor smart cities, de zorgsector, procesoptimalisaties en andere toepassingen. Op basis van deze overeenkomst investeert Konica Minolta in eerste instantie 1,5 miljoen euro in de technologie van Mobotix.

Smart verlichtingssysteem

Om de functies en voordelen van Smart Lighting voor iedereen toegankelijk te maken heeft OPPLE het Smart Lighting-systeem ontwikkeld, wat zich kenmerkt door eenvoudige installatie; de armaturen kunnen gemakkelijk in het plafond worden bevestigd en direct vanuit de doos op het lichtnet worden aangesloten.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018