Nieuws

Eaton introduceert beveiligingscomponent AFDD+ voor vlamboogdetectie om het risico op schade en letsel te verkleinen.

ZALTBOMMEL … Eaton heeft een Arc Fault Detection Device (AFDD+ - beveiligingscomponent met vlamboogdetectie) geïntroduceerd waarmee personen en apparatuur worden beschermd tegen brand die wordt veroorzaakt door vlambogen. Deze nieuwe component van het powermanagementbedrijf Eaton detecteert in stroomkringen hoge-frequentiepatronen die duiden op het ontstaan van een vlamboog. Er wordt dan een automaat geactiveerd die de stroomkring afschakelt en het risico wordt weggenomen.

Handheld tool voor industriële ethernet analyses

De TAP Curious van KUNBUS, in de Benelux vertegenwoordigt door Helmholz Benelux, is een mobiel apparaat om alle populaire real-time ethernet netwerken te analyseren. De belangrijkste taken zijn het opnemen en analyseren van netwerkprestaties zoals delay, jitter en storingen in het netwerk. Filterfuncties, en fysieke in- en uitgangen vereenvoudigen de werking van het apparaat.

Samen groei in zonnepanelen en batterijen versnellen

Eneco Groep heeft een overeenkomst gesloten met Zonneplan, één van de leidende zonnepanelenleveranciers voor huishoudens in Nederland. Met deze samenwerking verwacht Eneco Groep de groei van zonnepanelen en batterijen in Nederland te versnellen.

Micro-gridtechnologie

Overal waar de toegang tot betaalbare en betrouwbare stroom een uitdaging is, biedt de geïntegreerde micro-gridoplossing MGS100 van ABB een oplossing voor mensen en bedrijven. Het schaalbare systeem is ontworpen voor extreme omgevingen en kan worden aangesloten op meerdere stroombronnen om elektriciteit te leveren voor bijvoorbeeld afgelegen dorpen die niet zijn aangesloten op het hoofdnet.

Verkooppartner

De Nederlandse sourcing- en servicesonderneming Solar Nederland B.V. voegt de omvormers van Zeversolar toe aan het assortiment. Klanten van Solar Nederland zullen leveringen rechtstreeks uit het magazijn in Alkmaar en Duiven ontvangen, waardoor de levertijden in de Benelux aanzienlijk worden verkort. In België zullen de omvormers actief worden verkocht door Claessen ELBG.

LED armatuur voor M600 systeemplafonds

Met het meest compacte LED armatuur MADURO60 van LUXOR LICHT kunnen alle TLD 2 × 36W en 1 × 58W armaturen die geplaatst zijn in M600 systeemplafonds met zichtbaar profiel worden vervangen.

Innovatieve oplossingen voor zonne-energie

Met nieuwe oplossingen – het resultaat van de voortdurende investeringen in innovatieve omvormertechnologie voor zonne-energie – zet ABB in op de opwekking van veilige, schone en duurzame energie. Een aantal innovaties maakt deel uit van het ABB Ability-productaanbod, dat bestaat uit ‘connected’ software-gebaseerde oplossingen.

Wilmink Poedercoating B.V. verlaagt faalkosten met LED

Wilmink Poedercoating B.V. in Valkenswaard heeft een eenvoudige maar zeer effectieve manier gevonden om de visuele kwaliteitscontrole van haar producten te verbeteren. In samenwerking met verlichtingsproducent Lightronics liet het bedrijf LED-verlichting installeren in de controleruimte. Twaalf SOLOW XLED-armaturen garanderen een lichtsterkte van 1000 lux in de kritieke zone. Het licht toont elke onvolkomenheid en voorkomt dat goederen onterecht door de kwaliteitscontrole komen. Het resultaat: minder ‘externe afkeur’ en een afname van verborgen en zichtbare kosten.

True RMS stroomtang voor het meten van zeer kleine (lek)stromen

De Megger DCM305E is een handzame True RMS stroomtang die is ontwikkeld voor het meten van zeer kleine (lek)stromen. Het instrument is handig bij het vaststellen van problemen met aardlekschakelaars die zonder duidelijk aanwijsbare reden worden aangesproken.

Sensorschakelaar van glas

Touchscreens die op een lichte vingerdruk reageren zijn niet meer weg te denken. Ook in de wereld van Smart Homes maken sensor-gestuurde oplossingen furore. De HK i8 van Kopp kan eenvoudig in een bestaande huisinstallatie worden geïnstalleerd en is direct gebruiksklaar voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.

LED-buizen als echte 1:1 vervangers voor T8 buislampen

Met haar full glass LED-buizen levert Ledvance naar eigen zeggen echte 1:1 vervangers voor T8 buislampen in termen van uiterlijk, materiaal en variaties.

‘Building G100 Event’ vóór en door eindgebruikers

Op 5 oktober as vindt van 10.00 tot 18.00 in de Woonindustrie Nieuwegein ‘Building G100 Event’ plaats, een tweejaarlijkse event over gebouwautomatisering en smart buildings, waarbij de eindgebruiker centraal staat. Meer dan 40 partners/exposanten tonen hier hun innovaties op het gebied van gebouwautomatisering en -managementsystemen. Bezoekers stellen zelf hun programma samen en hebben de keuze uit meer dan 25 lezingen.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2017

Elektropraktijk 3 | juni 2017