Nieuws

Zakendoen in Duitsland

Kansen voor Nederlandse bouw- en installatie bedrijven in Duitsland

In Duitsland wordt momenteel versterkt ingezet op toepassing van (digitale) technologieën in gebouwen en huishoudens. Hoe kunnen Nederlandse bedrijven inspelen op de ontwikkeling bij de Oosterburen? De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) organiseert daarom op 17 april 2018 in Utrecht de Duitslanddag. Ondernemers kunnen in één dag de beste tips voor succes in Duitsland binnenhalen.

Schakelende netvoeding voor veeleisende omgevingscondities

De schakelende netvoeding Emparro HD is ontworpen voor toepassing in bijzonder veeleisende omgevingscondities en staat garant voor een betrouwbare stroomvoorziening.

Nieuwe CEO

De Algemene vergadering van Aandeelhouders heeft Hans J. Winters (49) per 1 april benoemd tot nieuwe Chief Executive Officer (CEO) en voorzitter van de raad van bestuur van Siemens Nederland N.V. De heer Winters was voorheen werkzaam bij Siemens AG in München.

Werkzoekende 50-plusser omgeschoold naar de techniek

Talent4Service, UWV en Start Foundation slaan handen ineen

Talent4Service, UWV en maatschappelijk investeerder Start Foundation willen in 2018 en 2019 minimaal 150 laagopgeleide 50-plussers duurzaam aan het werk krijgen. Het project Weer aan het Werk richt zich op werkzoekenden met en zonder uitkering, en biedt hen een omscholingstraject aan zodat zij aan de slag kunnen in veelal technische beroepen.

Softstarter voor driefasige asynchrone motoren van 5,5 tot 1200 kW

Met de Sirius 3RW5 introduceert Siemens een nieuwe generatie softstarters. De nieuwe Sirius 3RW5 softstarters – voor het vloeiend starten van driefasige asynchrone motoren van 5,5 tot 1200 kW – zijn geschikt voor elke aandrijving.

Stevig aan tafel bij klimaatakkoord

De NVDE praat in vrijwel alle sectortafels en subtafels mee over het nieuwe Klimaatakkoord. Het ministerie van EZK heeft op 20 maart de samenstelling van de tafels bekend gemaakt.

48-cels PV-module

De NQ-R258H, een 48-cels PV-module van Sharp is naar eigen zeggen de meest efficiënte module in dit formaat die in Europa op de markt verkrijgbaar is. De PV-module is een toevoeging aan de NQ-R-productlijn zonnepanelen voor residentieel en zakelijk gebruik.

Samenwerking SBB en WorldSkills Netherlands

Voorafgaande aan de prijsuitreiking van Skills The Finals, het NK voor mbo’ers, in Zwolle ondertekenden op zaterdag 17 maart 2018 de voorzitters van de besturen van SBB en WorldSkills Netherlands een samenwerkingsovereenkomst. Insteek is een sterkere promotie van het beroepsonderwijs, meer bedrijven en branches betrekken bij vakwedstrijden en jongeren verder inspireren voor vakmanschap en beroepsonderwijs. De samenwerking omvat promotie en communicatie, versterking van beroepsonderwijs, (internationale) netwerkontwikkeling en uitwisseling van kennis.

80 jaar specialist in elektrotechnisch bevestigingsmateriaal

Half februari vierde Hemmink de 80e verjaardag van Jansen’s Metaalwaren B.V. Vorden (JMV). JMV werd onder de naam Jansen en Heuveling opgericht in het jaar 1938. Het bedrijf dat begon met het maken van houten bijenkasten en kinderspeelgoed heeft nu, 80 jaar later, een enorme transitie doorgemaakt.

Kwaliteitscontrolesysteem

Met het Asset Monitoring System brengt SICK een nieuw kwaliteitscontrolesysteem op de markt dat dankzij de modulaire opbouw met codelezers uit de Lector6xx-serie inzetbaar is voor meerdere toepassingen.

UPS-as-a-Reserve voor proefproject elektriciteitsnet

Energiebeheerbedrijf Eaton heeft het eerste proefproject aangekondigd van zijn recent gelanceerde UPS-as-a-Reserve (UPSaaR)-oplossing. De Zweedse energienetbeheerder Svenska kraftnät heeft naast Eatons UPSaaR-oplossing gekozen voor de Spring service van Fortum, een toonaangevende energieleverancier in de Scandinavische en Baltische landen. Daarbij wordt getest hoe de technologieën het Zweedse elektriciteitsnet kunnen helpen de elektriciteitsvoorziening in evenwicht te houden.

Flexibel inzetbare energieverdeler

Met de TwinLine-serie biedt ABB een compleet assortiment verdeelkasten in wand- en staande uitvoering. De serie kenmerkt zich door verschillende innovatieve technieken, zoals de flenzen met kliktechniek voor gereedschaploze montage en 84% meer effectieve oppervlakte voor kabelinvoer.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018