Nieuws

Koffers compatibel met bedrijfswageninrichtingen

De nieuwe Hilti gereedschapskoffer is vanaf nu compatibel met de Sortimo bedrijfswageninrichtingen. Het resultaat is een enorme meerwaarde in het dagelijkse werk van de clientèle van beide bedrijven.

Strategische versterking in verlichtingsmarkt

Om de positie van de Fagerhult Group op de professionele verlichtingsmarkt strategisch te versterken heeft Fagerhult een overeenkomst ondertekend om 100% van de aandelen van Veko Lightsystems International BV (Veko) over te nemen. Hierbij consolideert het Zweedse verlichtingsmerk haar positie door een breed assortiment met complementaire producten aan te bieden. De overname zal naar verwachting een positief effect hebben op de winst per aandeel reeds in 2018 en in de toekomst.

€ 1,5 miljoen voor revolutionair nieuwe batterijtechnologie

ECN spin-out LeydenJar Technologies heeft een kapitaalinjectie ontvangen van in totaal ruim € 1,5 miljoen. Hiermee kan LeydenJar zijn vinding – een batterij op basis van een silicium-anode in plaats van grafiet – verder ontwikkelen. De verbeterde Lithium Ion batterij kan tot 50% meer energie opslaan, wat een revolutie zou betekenen voor onder meer de verdere ontwikkeling van draadloze technologie en de elektrische auto.

Uitbreiding in premium schakelaarprogramma's

Busch-Jaeger breidt uit met 68 producten

Onze premium lichtschakelaarprogramma's, zoals carat®, Busch-axcent®, solo®, pure stainless steel en future® linear, zijn aangevuld met maar liefst 68 nieuwe producten en functies, voornamelijk voor speciale toepassingen.

Comfort in woning ALS-patiënt

Met spraakbesturing via KNX-installatie

Zelden voegde woningautomatisering zo veel toe aan de kwaliteit van leven als in het huis van Bernard Muller, de bekendste ALS-patiënt van Nederland. Met de Thinka spraakbesturing van de KNX-installaties zet Muller de hele woning naar zijn hand, zonder daarbij zijn handen te hoeven gebruiken. Want nu de spierziekte ook het functioneren van zijn vingers heeft beperkt, wordt bediening via drukknoppen of zelfs de smartphone steeds lastiger. Door Thinka en KNX kan Muller zo veel mogelijk zelfstandig blijven functioneren in zijn woning. “Voor veel mensen is het een luxe om met gesproken woorden de domotica aan te kunnen sturen, voor mij is het pure noodzaak,” zegt hij.

Smart Home-systeem voor eengezinswoningen

LUXORliving is in basis een volledig gecertificeerd KNX-systeem. In tegenstelling tot een conventionele KNX-installatie echter gebruikt LUXORliving van Theben alleen de essentiële functies. Het schakelt gewoon aan-uit of dimt de lichten, regelt de verwarming en stuurt de zonwering én maakt gebruik van de slimme paniekfunctie.

Kristallijne zonnepanelen met de minste CO2 per opgeleverde kWh

De Glas-glaszonnepanelen van Solarwatt zijn door Certisolis, een onafhankelijke Franse certificeringsorganisatie, gecertificeerd op hun CO2-uitstoot bij productie. Certisolis kijkt bij het certificeren van zonnepanelen onder meer naar de herkomst van de onderdelen en naar de productielocatie. Zo moet de fabrikant van alle materialen aantonen waar ze zijn geproduceerd, en met hoeveel uitstoot. Daarnaast onderzoekt Certisolis of alle componenten van het zonnepaneel voldoen aan de normen van de Franse Commission de régulation de l’énergie (CRE).

Klikbare kabelgoten

De nieuwe generatie kabelgoten KBSCL FUSION van Vergokanheeft een schuif- en kliksysteem. Moeren, bouten, koppelplaatjes en clips zijn nu optioneel.

Open deuren tour

De open deuren tour van Paxton vindt plaats in de maanden april en mei en staat volledig in het teken van de nieuwste producten op het gebied van toegangscontrole en deurintercom.

Directiewisseling

Per 1 maart jongstleden is Michiel Jansen benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van technische handelsbedrijf Hitma Groep B.V. uit Uithoorn. Hij neemt het stokje over van Robert Timmer die zich volledig gaat richten op zijn functie als algemeen directeur van Indutrade Benelux B.V. (de technische bedrijvengroep waarvan ook Hitma deel uitmaakt).

Universeel kabeldoorvoersysteem

De nieuwe serie KES blokken van CONTA-CLIP zorgen voor een snelle en veilige doorvoer van kabels en leidingen in schakelkasten en machinebehuizingen. De blokken bieden IP66-bescherming, zonder dat kabels moeten worden vastgezet en / of geborgd.

Regionaal zonnepanelenproject De Groene Zone van start

Zonne-energie voor nagenoeg iedereen toegankelijk

Twaalf wethouders duurzaamheid uit de regio Eindhoven hebben zich onlangs namens hun gemeente sterk gemaakt voor een forse ambitie met de aftrap van De Groene Zone. Het regionale samenwerkingsproject De Groene Zone heeft als doel om in twee jaar tijd 7000 woningen te voorzien van zonnepanelen.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018