Nieuws

Fedet mede-eigenaar van 2BA

Fedet is mede-eigenaar en bestuurder geworden van 2BA, de neutrale datapool van handels- en productgegevens in de installatiebranche. Tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging ondertekenden Rob van Veen en Theo Harzing, voorzitter respectievelijk vicevoorzitter van Fedet, de overeenkomst met Martin Kreijenbroek en Jan Al, directeur respectievelijk voorzitter RvC van 2BA. Namens de Fedet zal Rob van Veen plaatsnemen in de RvC van 2BA.

PowerloQ: de nieuwste generatie bundelband

MEPAC ontwikkelde de nieuwe PowerloQ® bundelband als reactie op de marktvraag naar innovatieve producten met een tastbare bijdrage aan milieubescherming. Het innovatieve ontwerp zorgt voor een flexibelere, lichtere en sterkere bundelband terwijl er minder ruw materiaal wordt gebruikt tijdens de productie.

ABB 125 jaar in Nederland

2017 is bijna ten einde en het was een prachtig feestjaar voor ABB Nederland, waarin ons 125-jarig bestaan uitgebreid wordt gevierd. Omdat we niet willen vergeten welke prachtige en innovatieve projecten ABB in Nederland heeft gerealiseerd, zijn de hoogtepunten in deze video op een rijtje gezet.

‘De toekomst van verdeeltechniek in de woning’

Regelmatig organiseert Hager de ‘Hager Update’ kennissessie, waar een technische trend of actueel thema voor de elektrotechnische branche wordt behandeld. De volgende Hager Update is op dinsdagmiddag 23 januari in Den Bosch. Het thema dat deze middag wordt belicht is ‘de toekomst van verdeeltechniek in de woningbouw’.

LED-armaturen voor inbouw- of opbouwmontage

De derde reeks kant-en-klare LED-armaturen voor professionele gebruikers van LEDVANCE is beschikbaar, waaronder extreem platte uitvoeringen voor wanden en plafonds. De Downlight Slim-familie is vooral bedoeld voor smalle ruimtes zoals verlaagde plafonds.

WinLed: nieuw licht op de zaak

Maak nu werk van een lagere elektriciteitsrekening, verlaging onderhoudskosten en een optimaal verlichte werkomgeving en kies voor de Skyline lijnverlichting van WinLed. Lijnverlichtingsarmaturen van Nederlandse makelij met een aantal bijzondere kenmerken.

Kennis opdoen tijdens kennissessies

Op de Elektro vakbeurs Hardenberg organiseert het onafhankelijk vakblad Elektropraktijk in samenwerking met de beursorganisatie iedere dag een zogenaamde ‘Kennis-sessie’. Een drietal bedrijven informeert de bezoeker over het thema ‘brandveilig installeren in duurzame techniek’.

  Gratis naar de Elektro Vakbeurs?    KLIK HIER     en gebruik deze code: 61700025719  

Eindejaarsfeestje voor de installateur

Elektro Vakbeurs Hardenberg

Zo’n 180 exposanten hebben zich ingeschreven voor Elektro Vakbeurs 2017. De negentiende editie van dit evenement vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 december in Evenementenhal Hardenberg. “We zetten in op het thuiskom-idee. De beurs is gemoedelijk, herkenbaar en laagdrempelig. Dat is waar we ‘Hardenberg’ graag mee positioneren”, aldus Vincent Bilanovic, manager Events bij de beursorganisatie.

  Gratis naar de Elektro Vakbeurs?    KLIK HIER     en gebruik deze code: 61700025719  

Zekeringsklemmen voor verschillende toepassingsgebieden

Met de nieuwe Push-in zekeringsklemmen van Phoenix Contact zijn nu voor elke toepassing de juiste zekeringhouders met 5 × 20 mm-, 6,3 × 32 mm- en type C-zekeringen beschikbaar. Met de compacte meeretageklemmen met een klembreedte van slechts 6,2 mm realiseert u een hoge aansluitdichtheid.

Tekort aan technici vormt acute bedreiging voor groei

De werkgevers in de techniek maken zich grote zorgen over het tekort aan goed opgeleide technici. Het toenemende gebrek aan timmerlieden, metselaars, installatiemonteurs, programmeurs en andere technische vakmensen vormt een bedreiging voor de groei van bouw en technologische industrie. De Industriecoalitie, waarin Metaalunie, FME, UNETO-VNI en Bouwend Nederland samenwerken, vindt dat innovatie in het techniekonderwijs dringend nodig is. De organisaties vragen in een brief aan de Vaste Kamercommissie voor Onderwijs om concrete maatregelen. Deze week behandelt de Tweede Kamer de begroting van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Plug-in maakt controllers klaar voor internet of things (IoT)

Gegevens registreren, digitaliseren en efficiënt met elkaar verbinden – dat zijn de centrale gedachten achter Industry 4.0. Met een eenvoudige upgrade worden de controllers PFC100 en PFC200 van WAGO IoT-controllers die gegevens zenden van het veld naar de cloud. Hier kunnen de gegevens worden verzameld en gebruikt voor analysedoeleinden. Bestaande installaties worden hierdoor eveneens ‘IoT-ready’ en zijn klaar voor toekomstige uitdagingen.

Revit app voor product- en voorraadinformatie

MEPcontent en Rexel Nederland BV hebben samen een Revit app ontwikkeld die product- en voorraadinformatie vanuit het elektrotechnische assortiment van Rexel direct inzichtelijk maakt in BIM-projecten.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 6 | november 2017

Elektropraktijk 6 | november 2017