Nieuws

Congres Master of Safety

Op 9 november 2017 organiseert Pilz een uniek congres in Theater De Kom in Nieuwegein. Tijdens het ‘Master of Safety’ congres leren bezoekers in één dag alles over veiligheid. Met toonaangevende gastsprekers en een enthousiaste dagvoorzitter heeft Pilz naar eigen zeggen een divers en inspirerend programma samengesteld.

Smalle overspanningsbeveiliging

Met de productfamilie ‘Termitrab complete’ brengt Phoenix Contact smalle overspanningsbeveiligingsmodulen op de markt. De modulen zijn geschikt voor toepassingen vanaf een bouwbreedte van slechts 3,5 mm. Hierdoor kunnen de beveiligingsmodulen tot wel 572 signalen op slechts één meter montagerail tegen overspanningen beveiligen.

Training Functiebehoud

Gezien het toenemende belang van certificering van brandbeveiligingsinstallaties en het op een juiste wijze omgaan met functiebehoud binnen deze installaties biedt Cable Masters u de mogelijkheid om deel te nemen aan een specifieke training op dit gebied.

Modulaire shielded patch categorie 6A -kabels

De volledig afgeschermde (shielded) SkinnyPatch 6A modulaire patch-kabels van leverancier Siemon hebben een hoog prestatieniveau en beschikken over een sterk gereduceerde kabeldiameter. Hierdoor kan de beschikbare ruimte in goten beter en efficiënter worden benut. De kleine diameter maakt tevens een grotere flexibiliteit bij het plaatsen van bekabeling mogelijk, evenals een betere doorstroming van koellucht.

Demotour door het land

De energiewereld verandert in razendsnel tempo: energieopslag, verduurzaming van woningen en energie, voorschriften rondom vlamboogdetectie, woonhuisintelligentie, conceptueel bouwen. Eaton wil installateurs en fabrikanten op het gebied van energieverdeling en energieopslag up-to-date houden over de laatste trends én de toekomst

Showtruck door Europa

De Pflitsch Showtruck reist het hele jaar door Europa om bedrijven te informeren over het productenpakket aan wartels en kabelkanaalmodules, de toepassingen en het laatste nieuws. Van maandag 9 tot en met donderdag 12 oktober 2017 is Nederland aan de beurt.

Lichtsterkte en -kleur veranderen met een dimmer

De nieuwe H2 Pro Dusk van Collingwood verandert de sfeer in de ruimte door de dimmer te gebruiken om, naast de lichtsterkte, ook de kleur van het licht te veranderen. In één beweging – met een draai aan de knop – verander je een helder verlichte ruimte naar een warme en sfeervolle ruimte met gedimde verlichting.

Plafondopbouwarmaturen

Dankzij de lineaire lichttechniek uit het Compar inbouwarmatuurprogramma zijn er voor de nieuwe Compar Square opbouwarmaturen van Erco Light vier uiterst precieze en efficiënte lichtverdelingen beschikbaar: als verlichting voor werkplekken conform de norm zijn er de karakteristieken wide flood en oval wide flood; als efficiënte verlichting voor verkeerzones, bijbehorende ruimten of gangen de karakteristieken extra wide flood en oval flood die zeer grote armatuurafstanden toestaan.

Examen cybersecurity voor technische automatisering

Er is een sterk groeiende behoefte aan gekwalificeerd personeel op het gebied van cybersecurity binnen de industriële en installatiesectoren. Uitval van primaire bedrijfsprocessen kost geld en kan gevaarlijke situaties opleveren. Deelnemers van de NEN-training ‘IEC 62443: Cyber security voor Industrial Automation and Control Systems’ hebben vanaf september de mogelijkheid om hun deskundigheid op het gebied van de IEC 62443-normenreeks te testen door de training af te sluiten met een examen.

Omvormerreeks voor PV-installaties in woningen

De nieuwe UNO-DM-PLUS-reeks is een optimale oplossing voor PV-installaties in woningen. De omvormer van ABB is verkrijgbaar in een zestal vermogens die uiteenlopen van 1,2 tot 5,0 kW. De omvormer kenmerkt zich door een compact ontwerp en kent voor alle uitvoeringen één standaard behuizing. De reeks levert hogere prestaties met een uitstekende vermogensdichtheid.

Slimme domotica maakt het verschil in de zorg

Dit jaar nam zorgorganisatie WelThuis de nieuwbouwlocatie De Lindewaard in Linschoten in gebruik. Dit woonzorgcentrum is voorzien van innovatieve domotica die bewoners maximale veiligheid én vrijheid geeft. Dit door het slim combineren van techniek en door uit te gaan van de specifieke wensen van professionals in de zorg.

Slimme domotica maakt het verschil in de zorg

Dit jaar nam zorgorganisatie WelThuis de nieuwbouwlocatie De Lindewaard in Linschoten in gebruik. Dit woonzorgcentrum is voorzien van innovatieve domotica die bewoners maximale veiligheid én vrijheid geeft. Dit door het slim combineren van techniek en door uit te gaan van de specifieke wensen van professionals in de zorg.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2017

Elektropraktijk 3 | juni 2017