Nieuws

Groep 7 garandeert maximale ontzorging onderwijsinstellingen

Scholen hebben hun handen vol aan hun core-business: les geven. Geen wonder dat gebouwonderhoud – inclusief technische installaties, verlichting en inrichting – niet direct bovenaan de agenda staat. Van Dorp Installaties en PHB Facility starten een nieuw initiatief. ‘Groep 7’ moet voor scholen leiden tot een maximale ontzorging van voornoemde zaken.

‘Bewuste keuze voor een systeem waarmee we kunnen doorgroeien’

In een prachtige, landelijk gelegen woning genieten eigenaren Arjan en Christel van alle gemakken die woningautomatisering hen kan bieden. Een veelomvattende besturing, een duidelijke en eenvoudige visualisatie, maar vooral veel gemak. Het is dan ook voor al dat comfort dat zij deze flinke investering hebben gedaan. Zij kozen daarvoor een systeem, maar vooral ook een professionele systeem integrator, die beiden hen het gevoel gaven dat alles mogelijk is en dat het systeem zeker zou gaan werken.

Digitalisering van de installatie

Nieuwbouw kantoor Plantronics aangestuurd door IT'er

Gebouwen worden steeds digitaler. Programmeren is het nieuwe bouwen. Dat heeft consequenties voor de rolverdeling binnen een bouwproject. Het nieuwe kantoor van Plantronics is daarvan een mooi voorbeeld. De opdrachtgever stelde intern een IT'er aan als eindverantwoordelijke. De installateur werkte op zijn beurt nauw samen met de softwareleverancier.

Nieuwe zonnepanelen in productgamma

GPC Europe, gespecialiseerde groothandel in Solar, E-charging, Storage- en Lighting Solutions, breidt zijn productgamma uit met Vikram Solar PV-modules.

Eerste geslaagden Systeemarchitect Gebouwautomatisering en -beheer

De eerste groep geslaagden van de TVVL-opleiding Systeemarchitect Gebouwautomatisering hebben een uniek diploma ontvangen. Samen met de andere TVVL-examenkandidaten ontvingen zij het diploma op woensdag 7 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hoevelaken.

1U programmeerbare DC-voedingen van 5 kW

Het 5 kW, 1U model is de eerste uit de TDK-Lambda Genesys+ serie programmeerbare DC-voedingen van TDK Corporation met hoge vermogensdichtheid. Door gebruik van DSP (Digital Signal Processing) technologie leveren deze volgende-generatie voedingen meer rendement, prestaties en functionaliteit ten opzichte van producten die momenteel op de markt beschikbaar zijn. De Genesys+ serie is gericht op een zeer breed marktgebied, van het testen van componenten, luchtvaart en automotive, tot halfgeleiderindustrie, waterbehandeling, galvaniseren en simulatie van zonnepanelen.

Compacte Bluetooth-module voor draadloze signaaloverdracht

De draadloze Bluetooth-module Wireless-MUX van Phoenix Contact draagt twee maal 16 digitale en twee maal 2 analoge signalen bidirectioneel over, waardoor het kan dienen als alternatief voor een 40-aderige signaalkabel.

Groei organisaties stagneert

Schaarste van kwalitatieve technici oorzaak

Meer dan een kwart van de technische bedrijven ziet dat de groei van de organisatie stagneert als gevolg van het kwalitatieve tekort aan technici (27%). Dit houdt in dat er een verschil is in de kwaliteit van aangeboden en gevraagde arbeid. Dat laat ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, zien in de tweede editie van de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd onder 1.164 respondenten uit de technische branche. Het rapport geeft inzicht in de markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.www.rovc.nl/techbarometer

Derde ledenvergadering Federatie Paneelbouw groot succes

Eind maart heeft voor de derde keer de ledenvergadering van de Federatie Paneelbouw plaatsgevonden. Vele paneelbouwers wisten de weg naar de vergadering in Reeuwijk weer te vinden. Uiteraard was het Bestuur zeer content met de aanwezigheid van zoveel vakbroeders. Leden die allen de kwaliteit van schakel- en besturingspanelen willen waarborgen ter stimulatie en het behoud van de paneelbouw- én de maakindustrie in Nederland en deze missie massaal een warm hart toedragen.

Slimme toegangscontrole voor ecologisch woon- en vakantiehuis

In Herk-de-Stad is een energieneutrale woning gebouwd met moderne geïntegreerde domotica. Een onderdeel daarvan vormt het sleutelloos toegang geven en 24/7 toezicht op de omgeving via slimme IP-camera’s. Eigenaar Bart Goossens vertelt over zijn domoticakeuzes en -ervaringen.

Snel en foutloos bestellen

Als installateur bestelt u wellicht dagelijks materialen bij diverse groothandels. De berichten rondom de bestellingen (Bestelorder, bevestiging en factuur) worden in veel gevallen in EDI/ICM-formaat via aparte communicatieservers verstuurd. Vanuit de Ketenstandaard zijn al enige tijd nieuwe XML-berichten voor de bouw en installatiebranche gedefinieerd voor (klad-)order, orderbevestiging, verzendbericht (pakbon) en factuur gedefinieerd in een zogenaamd INSBOU-formaat.

‘Allround' digitale load cell voor dynamische toepassingen

De digitale load cell PW15iA van HBM is een praktische, multifunctionele load cell die geschikt is voor tal van toepassingen zoals bijvoorbeeld verpakkingsmachines, checkweighers en vul- en doseermachines.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2017

Elektropraktijk 3 | juni 2017