Nieuws

Nieuw opslagsysteem voor ultrasnelle frequentieregeling

Om beter voorbereid te zijn op de toename van zonne- en windenergie, wil netwerkbeheerder TenneT plotselinge frequentieschommelingen in het hoogspanningsnet veel sneller kunnen dempen. Een belangrijke stap is vandaag gezet, via de ingebruikname van een innovatief opslagsysteem. Daarmee levert opslagspecialist S4 Energy flexibel vermogen. Ook ontstaan mogelijkheden voor het realiseren van ‘virtuele energiecentrales’.

Complexe besturingskast voor chemische nikkellijn

De ene industriële omgeving is de andere niet. Sommige omgevingen zijn uitermate complex. Niet alleen wat betreft productieproces, maar ook als het gaat om de omgeving De productiehallen bij CZL Tilburg zijn zo’n complexe omgeving. WAGO leverde een groot aantal componenten voor de bouw van een nieuwe besturingskast.

Focus op technologie en experience tijdens Elektrotechniek 2018

Op 6, 7 en 8 november 2018 organiseert Jaarbeurs de tweejaarlijkse vakbeurs Elektrotechniek. De aankomende editie Elektrotechniek zal een sterke focus krijgen op technologie, uitgewerkt naar drie thema’s: ‘Open Source & Connectivity’, ‘Education & Development’ en ‘Digital & Technology’. Jaarbeurs zet in op een vakevenement waar technologie, energie, motivatie en experience de toon zetten.

Bewegingsmelders met compacte, sterke behuizing

De nieuwe theLuxa R bewegingsmelders van Theben zijn geschikt voor vrij toegankelijke plaatsen zoals schoolpleinen, sportvelden en parkeergarages, openbare plaatsen en sociale inrichtingen.

Bedrijfsonderdeel Smart Energy voor duurzame energieprojecten

TBI-onderneming Croonwolter&dros draagt al jaren bij aan de energietransitie en vindt het belangrijk een actieve maatschappelijk rol in te nemen. Om dit verder kracht bij te zetten is een nieuw bedrijfsonderdeel ‘Croonwolter&dros Smart Energy’ opgericht waarin duurzame energieprojecten worden ondergebracht die de onderneming zelf ontwikkelt, financiert, realiseert en exploiteert.

‘Best of Industriepreis 2017’

De TopSystem dakdrager van Sortimo won recent de award “Best Of Industriepreis 2017”, een prijs die in Duitsland jaarlijks wordt uitgereikt aan geavanceerde industriële producten en oplossingen.

Lichtplanning met een uitdaging voor Hogeschool Neubrandenburg

Krachtige downlights voor een efficiënt lichtconcept

Bij onderwijsgebouwen staat de lichtplanning voor de uitdaging om hoge, veel gebruikte ruimten energiezuinig te verlichten. Onderhoudsarme LED-lichtwerktuigen met een gering stroomverbruik bieden daarvoor de kant-en-klare oplossing. Dat is ook het geval in de gemoderniseerde collegezalen van de Hogeschool Neubrandenburg die met de nieuwe generatie Quintessence downlights van ERCO worden verlicht.

RFID actuator met één montagegat

Veiligheidssensoren van EUCHNER zijn er in vele uitvoeringen met ronde antennes en met staafantennes. Deze actuator werkt alleen samen met een bijpassende sensor met een ronde antenne.

German Brand Award 2018 & Focus Open Silver 2017

Inmiddels zijn er al vier design awards toegekend aan de Wiha Magazijnbithouder LiftUp 26one. In oktober 2017 gingen zowel de German Brand Award 2018 als de Focus Open Silver 2017 naar de handgereedschapfabrikant uit het Zwarte Woud voor haar productinnovatie, die maar liefst 26 schroefklussen in één gereedschap verenigt.

Compacte instrumenten voor het meten en bewaken van sterkstroomnetwerken

Het meetgedeelte van de instrumenten uit de SINEAX AM serie van Camille Bauer Metrawatt kunnen meer dan 1500 meetparameters detecteren waarmee de netvoedingsstatus, het energieverbruik en de netkwaliteit kunnen worden bepaald.

Smart Homes & Intelligent Buildings geslaagd

Beslissers en beïnvloeders uit de vastgoed-, bouw- en installatiewereld werden woensdag 15 november volledig bijgepraat over de kansen van smart technology in de gebouwde omgeving tijdens Smart Homes & Intelligent Buildings in de Jaarbeurs in Utrecht. Er was veel belangstelling rondom slimme woningen en gebouwen en de verschillende sessies over huisbesturing, standaardisatie en protocollen, energiebesparing en het toepassen van gelijkstroom werden dan ook in groten getale bezocht. De organisatie lag in handen van Jaarbeurs en Smart Homes.

Adresseerbare brandmeldoplossing

Het Expera brandmeldsysteem is een adresseerbare brandmeldoplossing die standaard ontruimingsalarm, volgend alarm en doormelding biedt. Het plug-and-play systeem van Hertek is eenvoudig te installeren en zonder voorkennis automatisch programmeerbaar.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 6 | november 2017

Elektropraktijk 6 | november 2017