Nieuws

Online elektronica- en IT-technologiedistributeur betreedt Nederlandse markt

Meer dan 90.000 producten en Nederlandstalige klantenservice

Online elektronica- en IT-technologiedistributeur reichelt elektronik betreedt de Nederlandse markt. Nederlandse klanten – zowel B2B- als B2C-prosumers – hebben vanaf nu toegang tot de Nederlandse webshop en Nederlandstalige klantenservice. Hier hebben ze meer dan 90.000 producten tot hun beschikking, met onder meer elektrische componenten, pc- en netwerktechnologie voor de B2B-sector, en consumentenelektronica. Daarnaast kunnen ze telefonisch of per e-mail contact opnemen met de Nederlandse reichelt-klantenservice.

Muziekdistributie

Met het muziekdistributiesysteem NUVO biedt BTicino bewoners online muziek naar zijn eigen voorkeur: klassiek of rock, hiphop of jazz. De geluidskwaliteit is gegarandeerd, in alle kamers van de verbonden woning. Er is keuze uit verschillende typen players en luidsprekers.

Veel vraag naar zonnepanelen in 2018

Elektronica- en solar specialist LG Electronics heeft haar partners tijdens het jaarlijkse partner event geïnformeerd over de koers voor het financiële boekjaar 2018. Dit jaar vond het evenement van de fabrikant van de succesvolle high-performance module NeON R op 22 en 23 februari plaats in Barcelona. Naast een strategische visie werden de belangrijkste productinnovaties van het komende jaar gepresenteerd.

Elektrisch aangedreven ‘normale’ schroevendraaier

‘Drive with speed, fix with feeling’ – met deze slogan belooft Wiha gebruikers van speedE, ‘s werelds eerste VDE-gecertificeerde E-schroevendraaier van Wiha, dat ze hun schroefklussen minimaal dubbel zo snel kunnen voltooien.

Wereldwijde gebruikersorganisatie voor het IoT gestart

Bijna twintig industriële ondernemingen, waaronder Rittal en Siemens AG, maken deel uit van de nieuw opgerichte wereldwijde gebruikersorganisatie ‘MindSphere World’ voor het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem MindSphere. Het doel is om het ecosysteem rond MindSphere over de hele wereld uit te breiden. De vereniging zal de individuele leden bovendien ondersteunen bij de ontwikkeling en optimalisatie van IoT-systemen op MindSphere en bij het ontsluiten van nieuwe markten in de digitale economie.

Railspot stimuleert creativiteit

De verstelbare, aanpasbare en flexibele hybride railspot Beacon Muse Tune van Feilo Sylvania is een combinatie van de bekroonde Beacon Muse- en Beacon Tune-spots. Hij verenigt de beste kenmerken van beide en voegt hier de innovatieve SylSmart-technologie voor lichtregeling aan toe.

Fontys Denk Groter Debat

Energiecommissaris Ruud Koornstra te gast

De eerste nationale energiecommissaris Ruud Koornstra is op donderdag 22 maart te gast in het Fontys Denk Groter Debat. Onder leiding van presentator Marcel van Herpen gaat hij met studenten, ondernemers en andere belangstellenden in gesprek over de transitie van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen als zonne-, en windenergie. Deze energietransitie staat zowel landelijk als regionaal hoog op de agenda.

Samenwerken aan volgende stap in modulair bouwen

Bij het ontwerpen van een nieuwe woning kunnen bouwers grofweg twee keuzes maken: aan de ene kant de bouw van een standaardwoning, die weinig keuzevrijheid biedt, maar kostentechnisch wel interessant is en aan de andere kant de ‘unieke’ woning, waarbij iedere keuze op de specifieke bouwlocatie wordt afgestemd, maar waar bouwers steeds opnieuw het wiel uit moeten vinden. De Inno Concept Bouwen (ICB) keten werkt samen met partners Eaton Industries, Löwik Installatietechniek, Faay en VBI aan een modulair woningconcept dat deze twee stromingen combineert.

Meedoen aan het NEN normalisatieplatform Smart Grid

In 2017 heeft NEN het normalisatieplatform voor Smart Grid opgezet. Op Europees niveau worden de activiteiten gevolgd van de ‘Coordination Group on Smart Energy Grids’ (CGSEG) en internationaal wordt de IEC ‘System Committee Smart Energy’ (SyC Smart Energy) gevolgd. Leden van het platform krijgen toegang tot de documenten van beide commissies. Ook kan namens het platform input worden geleverd op de Europese en internationale documenten die worden ontwikkeld. Meedoen aan dit platform is mogelijk.

Fijnstofsensor voor klimaatbewaking van binnenruimten

De nieuwe fijnstofsensor voor gebouwen van Siemens kan worden gebruikt voor de bewaking en visualisering van fijnstofbelasting en kan worden geïntegreerd in gebouwbeheersystemen.

Solar Solutions Int de vakbeurs voor zonne-energie

175 exposanten - 20.000 m2 – 80 kennis-sessies en workshops

Compleet aanbod op Solar Solutions
Nieuwe producten, nieuwe markten, nieuwe aanbieders; de ontwikkelingen in de zonne-energie sector gaan razendsnel. Solar Solutions Int. geeft als grootste zonne-energie vakbeurs van de Benelux al zes jaar lang een kraakhelder overzicht van de nieuwste producten en innovaties. Alle toonaangevende fabrikanten en leveranciers zijn op de beurs aanwezig. Een op de praktijk gericht workshop & trainingen programma maakt het aanbod compleet.

Groothandels gaan voor duurzaam

Sterk groeiend assortiment duurzame producten

Het gonst al jaren in Nederland dat verduurzaming dé business case is voor de installatiesector. Tijd om eens bij te praten met enkele grote spelers in het groothandelskanaal. Hoe zien zij duurzame producten? Wat loopt hard en wat minder? Wat zijn vragen van de installateur? Waar liggen de kansen?

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018