Nieuws

Meerwaarde BIM vanuit de praktijk

Kwalitatief hoogwaardige en uniforme content is cruciaal in BIM-processen. Daarom worden er standaarden van ‘content’ – ofwel inhoud – ontwikkeld. De praktijk van de installatiebranche laat zien dat alleen een vanuit die praktijk ontwikkelde standaard waarde heeft. Om die reden is de content op MEPcontent.eu, het platform met grafische artikelinformatie voor MEP-engineers, vanaf het begin een open platform: de daar aanwezige Revit families en AutoCAD 3D-symbolen inclusief relevante data is voor iedereen vrij beschikbaar en te gebruiken. 

 

Connectorbehuizingen voor IP68 en IP69k

Het nieuwe connectorprogramma Heavycon HPR is geschikt voor gebruik in de transport- en verkeerstechniek. De wartel-, aanbouw- en sokkelbehuizingen voldoen aan de norm voor een betrouwbare overdracht van signaal- en powercircuits in railvoertuigen.

Krimpkous kabelcodering

De vlakke ST-ECO krimpkous voor industriële kabelcoderingen van Murrplastik is gemaakt van polyolefine en biedt uitstekende printresultaten bij thermisch transfers. 

BIM levert concurrentievoordelen op

BIM (Building Information Modeling) wordt gezien als de toekomst voor de bouwsector, waarbij zowel uitvoerende als toeleverende partijen inzien dat BIM hun een betere concurrentiepositie opleveren. De volledige transitie zal nog wel even duren maar de adoptie zet de komende jaren absoluut door en vindt branchebreed plaats. Dit blijkt uit verscheidene onderzoeken die USP Marketing Consultancy heeft uitgevoerd en bestudeerd.

 

Zonnepanelen uit glas

De meest recente generatie glas-glaspanelen van SOLARWATT beschikt nu ook over de nieuwste PERC-technologie (Passivated Emitter Rear Contact) en heeft een vermogen tussen de 270 en 280 WP (Wattpeak). 

Rendement zonnepanelen positief te beïnvloeden

Installateurs met kennis hebben voorsprong

Het rendement van zonnepanelen hangt niet uitsluitend af van de kwaliteit van de toegepaste cellen. Hoewel dit natuurlijk wel een eerste vereiste is, kan een installateur nog veel meer doen om zijn afnemers het maximale voordeel te bieden. Variërend van een juiste plaatsing tot aan de keuze voor betrouwbare leverancier en deugdelijke componenten.

AC en DC met één rail

Met slechts één assortiment maakt het RiLine-railsysteem zonder extra producten zowel AC- als DC-toepassingen mogelijk. Door de toelating volgens IEC 61439 en UL 845 in combinatie met UL 508 is het RiLine-railsysteem geschikt voor een groot aantal markten. De stroombelastbaarheid van maximaal 1600 A en nominale spanningen tot 1500 VDC zijn net als de kortsluitvastheid tot 40 kA in geaccrediteerde testlaboratoria getest volgens UL en IEC.

Nieuwe vestiging voor mobiele stroomoplossingen

Noodstroomleverancier Bredenoord heeft per 1 april een nieuwe vestiging, nabij kruising Ridderster langs de A15/A16 in Ridderkerk. Het is de tweede vestiging van het Apeldoornse bedrijf in Nederland. Doel is om bedrijven en organisaties in die regio Rotterdam beter te kunnen voorzien van mobiele stroomoplossingen. Daarmee is nu snellere levering mogelijk, mede dankzij de samenwerking met Hak Transport. 

LED-voedingen voor de Europese markt

De nieuwe serie power supplies voor de LED-industrie, de PLM-12E/25E, heeft een smallere inputrange dan de originele PLM-12/25 serie, waardoor ze met name geschikt is voor toepassingen binnen Europa, waar 230 VAC input de norm is.

Master & slave dimmers

De 15.10 van Finder is een master dimmer met vier instelbare functies voor het dimmen van verlichting; de 15.11 is een slave dimmer met een maximale belasting tot 400 W. 

Nieuwe NEN 1010 op vakbeurs Elektrotechniek 2015

NEN presenteert als partner van Elektrotechniek 2015 een compleet nieuwe versie van de norm die meer dan ooit centraal staat in de elektrotechniek: NEN 1010. 

 

 

KNX-actor met binaire ingang

Binnen de meest actuele versie van de MIX2 generatie KNX-actoren is nu ook een binaire ingang beschikbaar. Met de toevoeging van deze binaire ingang biedt Theben nu een modulair programma voor het efficiënt schakelen en dimmen van verlichting en voor verwarming- en jaloeziesturing. 

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2017

Elektropraktijk 3 | juni 2017