Nieuws

ees Award 2015 voor MyReserve-accu voor thuis

De nieuwe MyReserve-accu voor thuis van zonne-energiespecialist SOLARWATT is tijdens Intersolar Europe in München onderscheiden met de ees Award 2015. De onderscheiding wordt elk jaar tijdens deze grootste vakbeurs voor de zonne-energie toegekend aan de meest innovatieve oplossing op het gebied van energieopslag. “Wij zijn er trots op dat we de jury hebben kunnen overtuigen met onze accu. Deze prestigieuze prijs onderstreept dat we met MyReserve een uitstekend product op de markt hebben gebracht”, zegt Michiel van Schalwijk, directeur van SOLARWATT Benelux.

3-fase primair geschakelde netvoedingen voor 24 Vdc toepassingen

De 3-fase primair geschakelde Emparro netvoedingen voor 24 Vdc toepassingen hebben een rendement van 95% waardoor slechts weinig verlieswarmte ontstaat. 

Nieuwe serie kunststofverdeelkasten met DIN-rail

Nieuw in het Eaton-assortiment zijn de IP65 kunststof verdeelkasten met DIN-rail in industriële UV- bestendige en standaard uitvoering. De kasten beschikken over een eenvoudig te monteren nul-/aardrail. Wandmontage is mogelijk zonder het boren van gaten in de behuizing. Dankzij de ruime afstand tussen/onder de uitneembare DIN-rails is een snelle en comfortabele montage mogelijk.

Elektro Lijn F3000 True RMS flexibele stroomtang

Dit handzame instrument is in staat True RMS wisselstroommetingen uit te voeren tot 3.000 A. Door de handige flexibele tang kunt u metingen verrichten in krappe ruimtes, bij dicht opeen liggende aders, alsmede geleiders tot een diameter van 110 mm.

Hydraulische pompoplossingen met snelheidsvariator

Het powermanagementbedrijf Eaton bundelt zijn krachten in de elektrische en hydraulische segmenten om machine- en systeembouwers pompoplossingen met snelheidsvariator te kunnen bieden die hogere machineprestaties en energiebesparingen tot 70% mogelijk maken, afhankelijk van de werkcyclus van de machine. 

ETOP-genomineerden 2015 bekend

Met als slogan ‘Elektrotechniek maakt het mogelijk’ vindt van dinsdag 29 september tot en met vrijdag 2 oktober aanstaande in de Jaarbeurs in Utrecht het tweejaarlijkse event Elektrotechniek plaats. Ook tijdens deze editie is er weer uitgebreide aandacht voor de ETOP Innovation Awards. Dit jaar zullen deze te vinden zijn in de toepassingsgebieden ‘Woningbouw’, ‘Utiliteit’, ‘Industrie’ en ‘Infra & Energie’. Elk toepassingsgebied wordt voor de beleving daadwerkelijk nagebouwd.

ETOP-genomineerden bekend

Met als slogan ‘Elektrotechniek maakt het mogelijk’ vindt van dinsdag 29 september tot en met vrijdag 2 oktober aanstaande in de Jaarbeurs in Utrecht het tweejaarlijkse event Elektrotechniek plaats. Ook tijdens deze editie is er weer uitgebreide aandacht voor de ETOP Innovation Awards. Dit jaar zullen deze te vinden zijn in de toepassingsgebieden ‘Woningbouw’, ‘Utiliteit’, ‘Industrie’ en ‘Infra & Energie’. Elk toepassingsgebied wordt voor de beleving daadwerkelijk nagebouwd.

True 4K-bewakingssysteem

Panasonic introduceerde in juni haar geïntrigeerde True 4K-bewakingssysteem. Panasonic lanceerde onlangs al haar eerste True 4K dome camera en breidt nu haar 4K-portfolio verder uit met een 4K-netwerkvideorecorder en 4K-videowandschermen. 

Schaalbare UPS met nieuwe 200 kVa-core

De nieuwe-generatie statische UPS Trinergy Cube met nieuwe krachtige 200 kVa-core biedt klanten een groter schaalbaar vermogen in één enkele unit. 

Discrete binnenposten

De nieuwe Classe 300 binnenposten van BTicino zijn zijn uitgerust met een 7” LCD touchscreen en hebben een profiel van slechts 22,5 mm. Via een intuïtief menu vinden gebruikers gemakkelijk hun weg door de geïntegreerde functies.

Niveau 3 op de CO₂-prestatieladder

Op 25 mei 2015 ontvingen Rittal B.V., Phoenix Contact B.V., EPLAN Software & Services B.V. en Cito Benelux B.V. gezamenlijk het certificaat niveau 3 van de CO₂-prestatieladder. Daarmee geven de vier samenwerkende bedrijven verder vorm aan hun MVO-ambities en de gezamenlijke doelstelling hun CO₂-uitstoot te verminderen.

Blijvend lage btw is impuls voor verduurzaming woningen

Volgens installateurskoepel UNETO-VNI helpt een laag btw-tarief voor renovatie en onderhoud om woningen in ons land versneld energiezuinig te maken en daarmee de doelstellingen van het Energieakkoord te halen. In een brief aan de Tweede Kamer roept UNETO-VNI daarom op om de lage btw blijvend te maken. 

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018