Dubbele hollewanddoos

De nieuwe dubbele hollewanddoos HW252-F van ABB is modulair van opzet en beschikt over een groot aantal nieuwe features. Hierdoor kenmerkt de doos zich door een groot installatiegemak.

Het boeken van tijdwinst begint al bij het bedraden: er is minder bedradingswerk en meer ruimte in de dubbele doos vergeleken met de ruimte in twee gekoppelde enkelvoudige hollewanddozen HW52-F.
Net als bij andere hollewanddozen van ABB wordt ook voor de montage van de HW252-F gebruik gemaakt van het innovatieve trekbandprincipe. Dit betekent dat de installateur zonder te schroeven of gebruik van gereedschap, de hollewanddoos snel kan monteren. Door de bevestiging op de vier hoeken zit de doos zeer stevig in de wand, terwijl de Fix-Raps trekbandjes niet uit de doos kunnen vallen tijdens transport/uitpakken. Nadat de doos is vastgezet worden de uiteinden van de trekbandjes omgebogen en breken ze vervolgens af.

Hetzelfde installatiegemak geldt ook voor de invoer waarvoor de tuiten van de HW52-serie worden toegepast. Hierin kunnen 16, 19 en 20 mm-(voorbedrade flex)buizen worden bevestigd. Voorbedrade flexbuizen kunnen op deze manier comfortabel worden verwerkt. De losse tuiten vereenvoudigen het plaatsen van flexbuizen zo veel mogelijk. Voor installaties die stekerbaar worden uitgevoerd, is een speciale snoertuit beschikbaar die zowel op de HW252-F als de HW52-F past.
De nieuwe hollewanddoos is voorzien van een metalen clip die zorgt voor meer stabiliteit en een vlakkere afwerking op de wand. Hierdoor kan het schakelmateriaal strakker op de wand worden gemonteerd. Gecombineerd met de dubbele wandcontactdoos, type 20-2 EUC … van Busch Jaeger, bespaart de nieuwe hollewanddoos meer dan 50% op de installatietijd.

Ten slotte zijn ook de koppeling van dozen en de doorvoer verbeterd. De doorvoer is ruim bemeten wat handig is bij het doorlussen van bedrading van de ene naar de andere doos. Elke doos wordt daarbij gemonteerd met de Fix-Raps op de hoeken van de hollewanddoos. Ook hierbij is schroeven dus overbodig en kan er zonder gereedschap uiterst snel worden gemonteerd.

Gerelateerd Bedrijf:

ABB b.v. Low Voltage Products

4.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Gerelateerd bedrijf

ABB b.v. Low Voltage Products

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018