Elektrisch aangedreven ‘normale’ schroevendraaier

‘Drive with speed, fix with feeling’ – met deze slogan belooft Wiha gebruikers van speedE, ‘s werelds eerste VDE-gecertificeerde E-schroevendraaier van Wiha, dat ze hun schroefklussen minimaal dubbel zo snel kunnen voltooien.

Een elektromotor ondersteunt het indraaien van schroeven (tot 0,4 Nm) om zo het materiaal te beschermen. Handmatig en met volledig controle kan de schroef vervolgens verder worden gefixeerd, net zoals bij een normale schroevendraaier. Een innovatieve, elektrische ratelfunctie ondersteunt de gebruiker daarbij. Het wereldwijd unieke drietrapsproces van speedE maakt aanmerkelijk sneller, efficiënter en tegelijkertijd gecontroleerder en gezonder werken mogelijk.
Dankzij de elektrische aandrijving neemt de Wiha E-schroevendraaier met ‘speed’ aanmerkelijk sneller het tijdrovende en intensieve handmatig schroeven over in vergelijking met de conventionele manier van werken. Minstens tweemaal zo snel in vergelijking met handmatig schroeven bereiken de gebruikers met speedE hun doel en kunnen zij op comfortabele wijze hun efficiency in het dagelijkse werk merkbaar verbeteren.
Nadat de geïntegreerde materiaalbeschermingsfunctie bij 0,4 Nm wordt geactiveerd, kan gewoon handmatig en met volledig gevoel tot 8 Nm worden bijgesteld respectievelijk vastgedraaid. Op die manier kan de speedE ook worden gebruikt als volwaardige, VDE-geteste schroevendraaier. Deze bewust fijn afgestelde krachtoverdracht- en momentcontrole in de elektrische stand betekent in het bijzonder bij gevoelige schroefwerkzaamheden een belangrijk voordeel voor de gebruiker. De elektrische ratelfunctie, die het continu overgrijpen bij handmatig schroeven tot het verleden laat behoren, draagt ook bij aan gezonder en efficiënter werken. Een geïntegreerd LED-lampje zorgt ervoor dat gebruikers ook in het donker prima kunnen werken met speedE.
Zowel qua afmetingen als gewicht is speedE vergelijkbaar met een ‘normale’ schroevendraaier. Gebruikers krijgen met speedE maximale flexibiliteit, omdat met alle beschikbare schroefbits uit het Wiha slimBit-programma elektrisch kan worden geschroefd. Alle Wiha VDE slimBits zijn compatibel met speedE en getest bij 10.000 VAC, 100% gecontroleerd en toegelaten tot 1.000 VAC. Met één acculading kunnen met speedE tot 800 elektrische schroefverbindingen worden gerealiseerd met standaard oplaadbare accu’s.

Gerelateerd Bedrijf:

Wiha Werkzeuge GmbH

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Gerelateerd bedrijf

Wiha Werkzeuge GmbH

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018