Fijnstofsensor voor klimaatbewaking van binnenruimten

De nieuwe fijnstofsensor voor gebouwen van Siemens kan worden gebruikt voor de bewaking en visualisering van fijnstofbelasting en kan worden geïntegreerd in gebouwbeheersystemen.

De op lasertechnologie gebaseerde fijnstofsensor meet de vervuiling van de lucht in twee categorieën: Particulate Matter (PM) 2.5 en PM 10. Dit zijn zwevende deeltjes met een diameter van 0,3 tot 2,5 micrometer resp. 0,3 tot 10 micrometer. De sensor is vooral geschikt voor toepassing in kantoorgebouwen en moderne wooncomplexen.
De fijnstofsensor is geijkt op meting van PM 2.5 deeltjes en kan al naar gelang de landelijke voorschriften op verschillende klassen van de luchtkwaliteitsindex (AIQ-klassen) worden ingesteld. De fijnstofconcentratie wordt gemeten door middel van laserlichtverstrooiing. Het display ondersteunt de talen Engels, Duits, Frans en Chinees.
De fijnstofsensoren hebben uitgangen voor analoge signalen en Modbus en kunnen zo worden aangesloten op Siemens-regelapparatuur voor verwarming, ventilatie en airconditioning zoals Climatix of Desigo Room Automation of in gebouwbeheersystemen zoals Desigo CC worden geïntegreerd. Om in ruimten het gewenste binnenklimaat te bereiken, kan het systeem bijvoorbeeld extra filtering inschakelen of de ventilatie verhogen.

Gerelateerd Bedrijf:
Bedrijven

Siemens Nederland B.V.

4.7/5 Waardering (3 beoordelingen)

Adres

  • Adres: Pr. Beatrixlaan 800
  • Postcode: 2595 BN
  • Plaats: s-Gravenhage
  • Land: Nederland

Medewerkers

Gerelateerd bedrijf

Siemens Nederland B.V.

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018