Focus op cybersecurity voor videosurveillance

‘Cactus concept’ voor integrale beveiliging producten tegen cyberaanvallen

Mobotix introduceert het “Mobotix Cactus Concept” om meer focus te leggen op cybersecurity bij het implementeren van videosurveillance-systemen. Doelstelling van dit concept is een integrale aanpak te bieden voor het beschermen van Mobotix-producten tegen elke type cyberaanval.

Met een combinatie van advies, opleiding en tools, die klanten en partners helpt optimaal beveiligde videosurveillance- en toegangscontrolesystemen te creëren en te onderhouden.

Bewustzijn verhogen
Als onderdeel van het Cactus Concept implementeert Mobotix een multimediale cybersecuritycampagne om het bewustzijn bij klanten te verhogen hoe belangrijk de beveiliging van netwerkgebaseerde videosystemen is. Maar ook hoe organisaties zichzelf met intelligente oplossingen op een kostenefficiënte wijze beter kunnen beschermen. ‘End-to-end’-encryptie zonder blinde vlekken is daarvoor noodzakelijk, vanaf de beeldopnamebron via de datakabels en -opslag tot en met het videomanagementsysteem. Net als een cactus, waarbij elke tak met doornen is bedekt, moeten alle onderdelen (camera, opslag, kabels, VMS) van Mobotix-oplossingen digitale doornen hebben die ze beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

Hoogst mogelijke beveiligingsniveau
Mobotix gebruikt de services van SySS – een gerenommeerd onafhankelijk testbedrijf op securitygebied – om het hoogst mogelijk beveiligingsniveau te leveren. Zij onderzoeken en testen alle software- en hardware-onderdelen. Andere klanten van SySS zijn onder andere Bunderwehr, CreditPlus Bank AG, Daimler, Deutsche Bank, Festo, Hewlett Packard, Innenministerium/LKA Niedersachsen, SAP, Schaeffer, Schufa, T-Systems en Union Investment. Sebastian Schreiber, CEO van SySS zegt: “Mobotix heeft een contract met ons voor het uitvoeren van penetratietesten voor alle technische onderdelen. Onze initiële platformtest van een huidig cameramodel leverde zeer positieve resultaten op en nu gaan we door met een continu testproces.”

Interessante aanvalsdoelen
“Moderne oplossingen voor videosurveillance en toegangscontrole helpen mensen, locaties en eigendommen in de hele wereld te beschermen, maar zijn tegelijkertijd interessante aanvalsdoelen voor het infiltreren, overnemen of uitschakelen van vitale systemen”, zegt Thomas Lausten CEO van Mobotix. “Nu er als onderdeel van het Internet of Things (IoT) jaarlijks miljarden IP-apparaten bijkomen, moet onze sector laten zien hoe veilige platformen te creëren waarmee het risico op een aanval te verkleinen is.”

Gerelateerd Bedrijf:

Mobotix AG

4.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Gerelateerd bedrijf

Mobotix AG

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018