Indoorradionetwerkoplossing in plafondarmaturen

Nokia Bell Labs en Osram zijn een samenwerking aangegaan om de basis te leggen voor betaalbare indoorradionetwerken met hoge prestaties. In een gezamenlijk initiatief onderzoeken de netwerkspecialist en de verlichtings- onderneming hoe een nauw geïntegreerd radionetwerk met 5G mogelijkheden voor binnen kan worden opgezet met behulp van plafondarmaturen.

De nieuwe oplossing is veel eenvoudiger te installeren dan conventionele WiFi-systemen en maakt nieuwe toepassingen mogelijk. Plafondarmaturen worden in elk gebouw vlak bij elkaar geïnstalleerd en kunnen in kantoren en industriële gebouwen worden aangesloten op een toekomstig lichtsturings- en netwerkmanagementsysteem. Dit systeem hoeft alleen maar op de toegangskabel voor communicatie van een gebouw te worden aangesloten, bijvoorbeeld een glasvezelverbinding. Het fijnmazige en gelijkmatig verdeelde patroon van geïnstalleerde lichtbronnen vermijdt dat in het gebouw ‘dode zones’ bestaan. Doordat de radiomodules laag geprijsd zijn, zal de prijs slechts licht stijgen ten opzichte van conventionele kantoorarmaturen. Zij presteren ook beter en genereren minder kosten dan Wi-Fi-toegangspunten en repeaters. Daarbij kunnen deze nieuwe armaturen worden gebruikt voor andere services, zoals het verzamelen van sensorgegevens.

De nieuw ontworpen radioarmaturen kunnen als aanvullende bronnen van sensorgegevens worden geïntegreerd in het recentelijk aangekondigde Internet of Things (IoT) platform Lightelligence van Osram. Met Lightelligence kunnen alle slimme componenten, toepassingen en programma’s worden gebundeld. Dit resulteert in nieuwe toepassingen en services die veel verder gaan dan alleen licht. De op sensoren gebaseerde logistieke oplossingen van Osram kunnen, bijvoorbeeld, gebruikmaken van de verlichtings- infrastructuur van een magazijn om voorraden op te nemen, de temperatuur en vochtigheidsgraad te controleren voor bederfelijke waren en de manier waarop magazijnen worden gebruikt, te optimaliseren. Het systeem is geschikt voor de integratie van producten, programma’s en interfaces van alle fabrikanten.

Gerelateerd Bedrijf:
Bedrijven

OSRAM Benelux B.V.

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Adres

  • Adres: Klaverblad 102
  • Postcode: 2908 KD
  • Plaats: Capelle a/d IJssel
  • Land: Nederland

Medewerkers

Gerelateerd bedrijf

OSRAM Benelux B.V.

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018