Meer aandacht voor privacy en security domotica

Tijdens Light + Building in Frankfurt viel dit jaar de trend op dat domotica-leveranciers meer aandacht gaan besteden aan de privacy en security van hun aanbod. Begrijpelijk omdat er steeds meer met het Internet verbonden apparaten en sensoren in gebouwen en woningen worden geïnstalleerd. Behalve dat die het gebruiksgemak en de toegevoegde waarde van domotica-installaties verbeteren, zijn ze echter ook te misbruiken. Bij Mobotix, de Duitse fabrikant van oplossingen voor IP-videotoepassingen, was cybersecurity het centrale thema.

Videobeveiligingssystemen zijn een populair doelwit voor cybercriminelen en hackers. Om die systemen beter te beschermen, introduceerde Mobotix op Light + Building het ‘cactus-concept’, wat de holistische benadering van het bedrijf representeert voor het beschermen van producten en oplossingen tegen cyberdreigingen. Inclusief het beschermen van de privacy van gebruikers in het kader van de nieuwe AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Voor het ontwikkelen van een lange termijn beveiligingsstrategie heeft Mobotix ook een gratis te downloaden ‘Cyber Protection Guide’ met praktische tips samengesteld. Daarin is onder andere te lezen dat deze fabrikant meer beveiligingsfuncties ter beschikking stelt dan andere leveranciers van IP-camera’s. Zowel in de hardware als bijgeleverde software.

Intelligentie en integratie

Een andere trend die tijdens Light + Building opviel, is de toenemende intelligentie die aan domotica-oplossingen wordt toegevoegd. Net als smartphones wordt domotica slimmer door het toevoegen sensoren, analytische functies en zelflerende algoritmen. Bij Mobotix helpt bijvoorbeeld de MxAnalytics-software zowel loze alarmmeldingen te voorkomen als de privacy beter te beschermen door alleen opnames te maken bij ‘afwijkend’-gedrag. Functionaliteit die onder andere in de retail en zorg al veelvuldig wordt toegepast. De toenemende intelligentie wordt ook benut om de integratie met complementaire oplossingen te verbeteren. Ter illustratie daarvan toonde Mobotix op Light + Building een KNX-integratie en de koppeling met kassasystemen van Vectron voor de retailmarkt.

Gerelateerd Bedrijf:

Mobotix AG

4.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Gerelateerd bedrijf

Mobotix AG

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018