Nieuwe generatie aggregaten

Dit najaar kunnen klanten nieuwe types aggregaten verwachten in de verhuurvloot van Bredenoord. De aggregaten voldoen aan de laatste standaarden en hebben een vernieuwde interne opbouw en een ander uiterlijk. De internationale vloot zal de komende jaren hiermee moderniseren en Bredenoord de mogelijkheid bieden verder door te groeien als verhuurder van tijdelijke energieoplossingen.

Bredenoord heeft haar interne organisatie sinds 2017 ingericht met drie business units: Bredenoord Rental, Bredenoord Service&Sales en de Business Unit Solutions.

Bij de nieuwe organisatie past ook een nieuwe generatie huurvloot. Jaap Fluit, CEO Bredenoord: “Ons doel is internationaal de toonaangevende ontwikkelaar en leverancier van betrouwbare decentrale stroomsystemen te zijn waarmee we onze klanten voorzien van energiezekerheid.”

Alles in huis
De verhuurvloot van Bredenoord, die op dit moment ruim 2500 machines bevat, is afgelopen jaren uitgebreid met vele nieuwe producten en diensten die bijdragen aan de verduurzaming van tijdelijke energie.

ESaver
De ESaver, een hybride batterijsysteem dat Bredenoord sinds 2012 op de markt heeft gebracht, bespaart gemiddeld 70% van de brandstof bij gelijkwaardige stroomopbrengst. Ook met Powermanagement, waarbij verschillende aggregaten verbonden zijn, kunnen tientallen procenten brandstof en huurkosten worden bespaard.

Mobile Solar Plant
De Mobile Solar Plant is een voorbeeld waarbij tijdelijke stroom wordt opgewekt met behulp van zonnepanelen, in combinatie met batterijen en een aggregaat. Bij deze producten zijn alle systemen verbonden en is informatie over besparingen beschikbaar voor de klant.

Hydrogynated Vegetable Oil
Sinds 2016 biedt Bredenoord haar klanten ook de mogelijkheid gebruik te maken van niet fossiele diesel HVO (Hydrogynated Vegetable Oil) gemaakt van een biologische reststroom.

Nieuwe lijn aggregaten
De ‘standaard’ aggregaten, gebaseerd op de verbrandingsmotortechnologie, worden met bovenstaande steeds efficiënter ingezet. Deze nieuwe aggregaten zijn door Bredenoord zelf ontwikkeld en worden op dit moment door Bredenoord in Apeldoorn gebouwd.
De systemen zijn gebaseerd op de moderne en betrouwbare motoren die nu beschikbaar zijn. Ook emissie van geluid is hiermee verlaagd. Bij het ontwerp van het aggregaat is rekening gehouden met het ergonomisch gebruik, zodat de mensen die een aggregaat aansluiten of aanzetten een goede werkhouding kunnen aannemen. De nieuwe lijn aggregaten zal in diverse vermogens worden gebouwd.

Test
De komende maanden worden de eerste aggregaten die van de band rollen ingezet en getest bij klanten in verschillende markten. Toon Bruining, manager Rental: “Klanten stroomzekerheid geven is ons doel. Om dit te bereiken hebben wij ons uiterste best gedaan met al onze ervaringen een nieuwe generatie aggregaten te ontwerpen. Nu is het moment gekomen om ook de klanten het woord te geven en te luisteren hoe zij de nieuwe systemen ervaren. Daarvan blijven wij leren en kunnen wij verder ontwikkelen.”

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018