Nieuwe Neozed-zekeringhouders

De nieuwe Neozed-zekeringhouders van Siemens – voor en in een- en driepolige uitvoering, met de afmetingen D01 en D02 – zijn gemaakt van hittebestendig kunststof en vervangen de bestaande Siemens-apparaten.

Er zijn acht nieuwe modellen ontwikkeld, voor nominale stroomsterkten van 16 en 63 A. De compacte houders zijn eenvoudig in het gebruik en kunnen dankzij nieuwe aansluitklemmen gemakkelijk in de verdeelkast worden gemonteerd. Voor het eerst zijn er houders met LED-indicatie verkrijgbaar, die aangeven of de zekering is geactiveerd door overbelasting of door kortsluiting én of de zekering moet worden vervangen.
Het Neozed-zekeringensysteem wordt voornamelijk toegepast in energieverdelers en in industriële schakelinstallaties. Het systeem is daarnaast ook goedgekeurd voor thuisgebruik. Bij de ontwikkeling van de nieuwe zekeringhouders stonden veiligheid en eenvoudige montage voorop. De nieuwe houders zijn goed beschermd tegen abusievelijke aanraking, doordat de aansluitklemmen een geïntegreerde kunststof afdekking hebben. Dit maakt ook de montage eenvoudiger, omdat er geen aparte bescherming meer hoeft te worden aangebracht.
De aansluitklemmen zelf zijn opnieuw ontworpen en vervangen door een dubbele variant voor aansluiting van de draad en de stroomrail. Hierdoor kunnen ook twee draden worden aangesloten. De houders zijn gemaakt van hittebestendig kunststof, waardoor ook bij hoge stroombelasting en hoge omgevingstemperaturen een veilige werking is gewaarborgd.

Gerelateerd Bedrijf:
Bedrijven

Siemens Nederland B.V.

4.7/5 Waardering (3 beoordelingen)

Adres

  • Adres: Pr. Beatrixlaan 800
  • Postcode: 2595 BN
  • Plaats: s-Gravenhage
  • Land: Nederland

Medewerkers

Gerelateerd bedrijf

Siemens Nederland B.V.

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018