Opleidingen overgedragen aan de branche

Betreft verduurzaming gebouwde omgeving

De bouw- en installatiesector zo goed mogelijk voorbereiden op de in 2020 in werking tredende Europese richtlijnen voor energieneutraal bouwen en installeren. Met dit doel voor ogen werkt BuildUpSkillsNL sinds 2011 aan het versterken (upskillen) van de kennis en vaardigheden van vakmensen die direct betrokken zijn bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Tijdens de BuildUpSkills-conferentie op 5 juni werden de resultaten van het project gedeeld. Maar het was vooral het moment dat het palet aan ontwikkelde opleidingen voor duurzaam bouwen en installeren aan de branche en het onderwijs werd overgedragen.

Sinds de start van BuildUpSkills zetten partijen in de bouw- en installatiesector en het onderwijs zich in voor het versterken van het vakmanschap van vakmensen die werkzaam zijn in de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Hiervoor zijn de specifieke behoeften en ervaringen van de Nederlandse bouw- en installatiesector in kaart gebracht en omgezet naar praktische adviezen en een handige scholingstool.

Conferentie

Op 5 juni vond in Amersfoort de jaarlijkse BuildUpSkills-conferentie plaats. Het was een moment van terugblikken op de bereikte resultaten. Maar ook een moment van vooruitkijken, want de verduurzaming van de gebouwde omgeving staat hoog op de politieke en maatschappelijk agenda. Het is nu aan de bedrijven en onderwijsinstellingen zelf om met de opbrengsten van BuildUpSkills aan de slag te gaan.

Aan de slag

Om technische innovaties versneld in het onderwijs op te nemen, heeft BuildUpSkills de afgelopen jaren met verschillende ROC’s keuzedelen ontwikkeld waarin leerlingen zich kunnen specialiseren. Hierbij valt onder meer te denken aan duurzame energieopwekking en isolatiemaatregelen, maar ook aan ‘soft skills’ zoals het stimuleren van een goede samenwerking tussen installateurs en bouwers. Veel aandacht is ook uitgegaan naar het in kaart brengen van het bestaande bijscholingsaanbod. Scholen kunnen gericht met de resultaten aan de slag.

De app

Ook op de werkvloer moet helder zijn wat de scholingsmogelijkheden zijn. De BUILD UP Skills advisor-app, die door middel van e-learning een geweldige boost geeft aan de bijscholingsmogelijkheden van vakmensen, maakt dit mogelijk. Afgestemd op het beroep en de scholingsbehoefte krijgt de gebruiker van de gratis app een actueel overzicht van de cursussen en trainingen die voor hem of haar interessant zijn. Ter oriëntatie op het specifieke thema biedt de app vakmensen een korte online basiscursus. Voor een verdere verdieping in kennis en vaardigheden verwijst de app vervolgens naar de op de markt beschikbare opleidingen en e-learningmiddelen. Zo kan de vakman of vakvrouw met de app zelf de regie pakken bij het up-to-date houden van zijn of haar vakkennis.

Gerelateerd Bedrijf:
Bedrijven

OTIB

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Adres

  • Adres: Postbus 416
  • Postcode: 3440 AK
  • Plaats: Woerden
  • Land: Nederland

Contact

  • Telefoon: (0348) 43 73 75
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Medewerkers

Gerelateerd bedrijf

OTIB

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018