Parkeerplaatsen vinden via straatverlichting

De Streetlight 11-serie lichtarmaturen van Osram zijn ontwikkeld om te voorkomen dat automobilisten tijd verspillen met het vinden van een parkeerplaats.

Met een optioneel geïntegreerde camera en gegevensoverdrachtsmodules kan het armatuur vrije parkeerplaatsen opsporen en deze informatie doorgeven aan chauffeurs. In combinatie met de bijbehorende video-analysesoftware kan de cameramodule nog meer. De software kan niet alleen parkeerplaatsen bijhouden, maar ook de verkeersdrukte meten en verkeersopstoppingen, ongevallen en spookrijders opsporen. Zo wordt de verlichtingsinfrastructuur van een stad veranderd in een netwerk dat het verkeer kan regelen en de verkeersveiligheid kan vergroten.

De Streetlight 11 is een toekomstgericht technologieplatform voor allerlei verschillende intelligente stadsscenario’s. Klanten kunnen besluiten direct te kiezen voor een individuele slimme stadsoplossing of voor lichtarmaturen die op elk moment kunnen worden aangepast. Wanneer met de nieuwe wegverlichting een netwerk wordt opgezet, kunnen vervolgens klantspecifieke vereisten worden geïmplementeerd om het netwerk aan te passen. Het lichtarmatuur is leverbaar als een al aangepaste slimme stadsoplossing of als straatverlichting met vrije moduleslots die kunnen worden aangepast. Het modulaire concept maakt het mogelijk om meet- en regelsystemen te integreren, inclusief radio (RF). Dankzij een optionele mechanische interface kunnen in het veld ook eenvoudig sensoren of camerasystemen worden toegevoegd. De stroom voor de componenten is rechtstreeks afkomstig uit de lichtarmaturen. Osram levert lichtarmaturen, regelsystemen, sensoren, software en accessoires vanuit één bron.
Streetlight 11 scoort met uitstekende homogene verlichting om het veiligheidsniveau in de openbare ruimte te verhogen. Ook draagt het product actief bij aan de bescherming van natuur en milieu, met een energieverbruik dat tot 80% kan worden verlaagd. Daarnaast wordt lichthinder voorkomen door nauwkeurige afstelling van de lampen en wordt het verlichten van de nachtlucht en het aanlokken van ‘s nachts actieve insecten tot een minimum beperkt. Het assortiment lichtarmaturen biedt een diversiteit aan opties voor selectie en combinatie voor het verlichten van wegen, paden en pleinen: drie bouwmaten voor montagehoogten van 3 tot 12 meter, twee kleurtemperaturen, afzonderlijk instelbare lichtstroomniveaus en diverse regelmogelijkheden.

Gerelateerd Bedrijf:
Bedrijven

OSRAM Benelux B.V.

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Adres

  • Adres: Klaverblad 102
  • Postcode: 2908 KD
  • Plaats: Capelle a/d IJssel
  • Land: Nederland

Medewerkers

Gerelateerd bedrijf

OSRAM Benelux B.V.

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018