Retail Intelligence Solutions

Dankzij de langdurige technologische samenwerking tussen Hanwha Techwin en Facit Data Systems kunnen geselecteerde Wisenet-camera’s optimaal kunnen profiteren van de krachtige intelligente video-analysesoftware voor detailhandel op de Calculus-server van Facit, zodat een nieuwe generatie Retail Intelligence-oplossingen kunnen worden geleverd.

PNF-9010RV

PNF-9010RV

XND-6080

XND-6080

Facit heatmap dashboard

Facit heatmap dashboard

Facit People Count dashboard, het tellen van mensen

Facit People Count dashboard, het tellen van mensen

De ‘heatmap’ en ‘mensen tellende camera’s’ van Wisenet stellen winkeliers in staat verloren verkoopkansen op te sporen door continu bijgewerkte live rapporten te bekijken en vergelijkende uur- en weekrapporten te analyseren over publieksverkeer, hotspots in de winkel, de tijd waarin mensen rondkijken en hoe lang klanten in de rij moeten staan bij de kassa.

Concurrentievoordeel creëren
“In een tijdperk waarin de concurrentie binnen de detailhandelsector zeer scherp is, is inzicht in het gedrag van mensen in de winkel cruciaal om elke kans op verkoop te grijpen,” zegt Tim Biddulph, Head of Product and Solutions voor Hanwha Techwin Europe. “De rapporten die via heatmapcamera’s, camera’s voor mensen tellen en de analysesoftware op de Calculus-server worden gegenereerd, helpen winkeliers, van kleine buurtwinkels tot grote supermarkten, te identificeren op hoeveel verschillende manieren de klantervaring kan worden verbeterd en hoe zo min mogelijk verkoopkansen kunnen worden verspeeld. Hierbij wordt het aantal bezoekers dat daadwerkelijk iets koopt en kooppatronen vergeleken en de pieken en dalen in de drukte bij de kassa beheerst.”

Calculus-serveroplossing
De Calculus-oplossing is ontworpen voor grote winkels en ondersteunt het tellen van mensen die zich in twee richtingen begeven en heatmapping met weergavefuncties in real-time en met tijdsverloop. Er kunnen maximaal 64 Wisenet-heatmapcamera’s of camera’s voor mensen tellen worden verbonden met Calculus met een single core i7 pc. Daarnaast kunnen nog eens maximaal 64 camera’s worden toegevoegd door extra pc’s te installeren, met bijna onbeperkte configuratie-opties, zodat de eindgebruiker het systeem aan zijn exacte specificaties kan aanpassen. Rapporten zijn beschikbaar in real-time vanaf elke locatie in het netwerk.

Argus-oplossing voor kleine winkels
De Argus-analyseoplossing van Facit voor toepassing in kleinere winkels is beschikbaar in vier variaties. Dit biedt de eindgebruiker een keuze uit een weergave via één en twee kanalen met een optie voor mensen tellen in twee richtingen, een weergave via één en twee kanalen met een heatmap in real-time/met tijdsverloop, een gecombineerd enkel kanaal met een optie voor mensen tellen in twee richtingen en een enkel kanaal met heatmap in real-time/met tijdsverloop.

“Ons doel met het vooraf installeren van de Facit-toepassingen op ons open platform Wisenet-camera’s, is veel tijd en moeite voor systeemintegrators te besparen nu ze geen keuze hoeven te maken uit de talloze video-analysetoepassingen op de markt,” zegt Tim Biddulph. “De klant kan gerust zijn, omdat Hanwha Techwin alle gespecialiseerde toepassingen die standaard op geselecteerde camera’s zijn geïnstalleerd uitgebreid heeft geëvalueerd en getest.”

Heatmapping
De 12 megapixel Wisenet PNF-9010R/FHM 360° heatmap-camera heeft geïntegreerde correctie van vervorming, biedt een brede keuze uit alternatieve weergavemodi, waaronder enkele en dubbele panorama en viervoudige weergave.

Mensen tellen
De 2 megapixel Wisenet XND-6080/FPC bi-directionele mensen tellende camera is onderdeel van de Wisenet X-camerareeks die wordt supergeladen door de krachtigste chipset die ooit in een volledige camerareeks is gebruikt en bevat de beste Wide Dynamic Range (WDR) en de beste gemotoriseerde varifocale lens voor omgevingen met weinig verlichting.

Multitasking voor maximaal rendement
De krachtige eigen chipset stelt de Wisenet X-camera’s in staat aan de vereisten van elke winkelomgeving te voldoen, ongeacht de lichtomstandigheden; van fel zonlicht tot bijna totale duisternis. Er zijn geen IR LED’s of aanvullende verlichting nodig.

Afhankelijk van het zichtveld, kunnen beelden die door de heatmap- en mensen tellende camera’s van Wisenet worden opgenomen ook worden gebruikt door beveiligingspersoneel om verdachte activiteiten te detecteren. Bovendien leveren de beelden waardevolle informatie op voor de marketing-, verkoop-, PZ- en operationsafdelingen. De XND-6080/FPC heeft zelfs een audio-analysefunctie die verschillende soorten geluid herkent, zoals geweerschoten, explosies, gegil en geschreeuw én brekend glas.

Integratie
De heatmap- en mensen tellende Wisenet-camera’s worden volledig ondersteund door de uitgebreide video-opnameoplossingen van Hanwha Techwin. Ze zijn ook geïntegreerd met Smart Security Manager (SSM) en Facit-analysesoftware waarmee informatie afkomstig van het mensen tellen en de analyse van het klantgedrag in real-time kan worden bekeken en voor het genereren van aangepaste rapporten over gedefinieerde perioden.

Gerelateerd Bedrijf:

Hanwha Techwin

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Gerelateerd bedrijf

Hanwha Techwin

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018