REDACTIE

CO2-bewust certificaat voor Veko

Veko Lightsystems heeft het CO2-bewust certificaat (niveau 3) mogen ontvangen en is daar trots op. Met het behalen van dit certificaat, de CO2-footprint, laat het bedrijf zien in haar dagelijkse werk zich tot doel te stellen CO2-uitstoot te reduceren en continu op zoek te zijn naar mogelijkheden om nog schoner te werken en te produceren.

DC sneltester voor zonnepanelen

De Solarmex 1000 is speciaal ontwikkeld voor de deeloplevering van een PV-string in een zonnestroominstallatie. De gebruiker voert de EN 62446 metingen (DC) via ‘Connect-Push-Read’-methodiek uit.

Designklassiekers met LED-technologie

Modular Lighting Instruments maakt enkele van zijn armaturen klaar voor de toekomst en vervangt de AR111-module door een M-led111. De varianten Nomad, Multiple, Bolster en Lotis in combinatie met de M-led111 bieden volgens de fabrikant een hogere kwalitatieve lichtbeleving dan de halogeenvoorganger, zonder in te boeten aan hun originele designwaarde.

Digitale multimeter uitgelezen op smartphone of tablet

De DMG600 en DMG610 digitale multimeters van LOVATO Electric – voor één of drie-fase systemen – geven de metingen weer op een extra groot, helder LCD-scherm. Daarnaast zijn ze dankzij de Synergy Energy Management Software en de Sam1 APP uitleesbaar op pc, smartphone en tablet. 

Eerste ALiS certificaat

Donderdag 27 november jongstleden heeft Elspec voor haar Eurel Light Management systeem ELM het ALiS certificaat in ontvangst mogen nemen. Tijdens het standhouders ontbijt, georganiseerd door ASTRIN, voorafgaand aan De Dag van Verkeer & Mobiliteit in de Expo te Houten zijn de eerste certificaten door de ALiS foundation uitgereikt.

Energie-efficiënte servermodulen

De datacentermodulen Single 6 en Single 9 van RiMatrix S beschikken na uitgebreide metingen over een datablad dat het stroomverbruik van de IT-infrastructuur bij diverse serverbelastingen toont. Hierdoor kan al in de planningsfase een Return-On-Investment-berekening inclusief de bedrijfskosten (stroomverbruik) worden gemaakt.

KNX IP-controller voor gebouwautomatisering

Vergeleken met de voorganger beschikt de nieuwe KNX IP-controller van het WAGO I/O SYSTEM 750 over een krachtigere processor. In combinatie met een dubbel zo groot programmageheugen en een vier keer zo groot datageheugen zorgt dit ook bij complexe besturingstaken voor voldoende reserves. 

Krachtopnemer voor industriële omgevingen

HBM Benelux heeft een nieuwe nauwkeurige krachtopnemer voor industriële omgevingen op de markt gebracht. De C10 is een op rekstrooktechnologie gebaseerde krachtopnemer, die – afhankelijk van de nominale kracht – een nauwkeurigheid van 0,03 tot 0,06 biedt. Dankzij het radiaal-symmetrische ontwerp is de krachtopnemer ongevoelig voor externe invloeden, waardoor de meetresultaten altijd betrouwbaar zijn.

LED Expo verdubbelt

LED Expo groeit stormachtig. De interesse voor deelname is groot. Nu –ruim vier maanden voor de beurs – is de beurs al ruim over de grootte van de editie 2014. Met alle belangstelling en het aantal uitstaande contacten is het nu al zeker dat de beurs in grootte gaat verdubbelen. Ook de grote merken zoals Philips haken al aan en zullen met een stand aanwezig zijn.

LED Trendrapport

Onlangs is het eerste LED Trendrapport gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan mevrouw Claudia Reiner, vicevoorzitter van UNETO-VNI. De toepassing van duurzame en energiebesparende LED-verlichting neemt zo snel toe dat er gesproken kan worden van een ware lichtrevolutie.

LED-verlichting draadloos dimmen

Klemko Techniek brengt controllers uit de IZY serie voor het draadloos dimmen van LED waarmee vier uitgangskanalen voor LED kunnen worden bestuurd. De controller 860360 heeft een ingangsspanning tussen 12 – 36 V met een uitgangsvermogen 1 – 288 W. Met vier uitgangskanalen van elk 8 A dimt hij gelijktijdig op en af.

Leefklimaat in schoolgebouwen moet beter

Ruim dertig bedrijven uit de installatie- en elektrotechniek, domotica en architectuur gaan samen met kennis- en onderzoeksinstellingen aan de slag om het leefklimaat in schoolgebouwen fris, schoon, gezond en energieneutraal te maken.

Machineveiligheid eenvoudiger met nieuwe relais

Met drie modellen voldoen de nieuwe G9SR-veiligheidsrelais van Omron aan vrijwel alle gangbare vereisten op het gebied van veiligheid van besturingssystemen in stand-alone toepassingen. De ingebouwde intelligentie maximaliseert de flexibiliteit van de nieuwe relais. 

Meer vrijheid bij connectorkeuze voor kabeldozen

In samenwerking met Hemmink biedt ABB installateurs nu meer keuzevrijheid voor connectoren van kabeldozen. De ABB-kabeldozen, die tot op heden uitsluitend werden geleverd met Wieland GST-connectoren, zijn nu ook leverbaar met GST-connectoren van fabricaat Adels-Contact.

Meettangen met Android app

De F407 en F607 Power Quality meettangen van Chauvin Arnoux zijn nu realtime uitleesbaar via Bluetooth en Android app op tablet of smartphone. Met deze combinatie kan de onderhoudsmonteur of installateur op eenvoudige wijze per fase een harmonisch spectrum zichtbaar maken of ‘live’ een duurmeting uitvoeren met behulp van een moderne en mobiele PQ-datalogger.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018