Energie-efficiënte servermodulen

De datacentermodulen Single 6 en Single 9 van RiMatrix S beschikken na uitgebreide metingen over een datablad dat het stroomverbruik van de IT-infrastructuur bij diverse serverbelastingen toont. Hierdoor kan al in de planningsfase een Return-On-Investment-berekening inclusief de bedrijfskosten (stroomverbruik) worden gemaakt.

TÜV Rheinland heeft na eigen metingen de hoge mate van energie-efficiëntie bevestigd: de RiMatrix S-modulen bereiken een partiële Power Usage Effectiveness (pPUE) van max. 1,05 wat zeer dicht bij de theoretische beste waarde van 1,00 ligt. Dit biedt klanten meer planningszekerheid bij hun investeringsbeslissing.
Bij de pPUE zijn het energieverbruik van de laagspanningsverdeling componenten, recirculatie units, veiligheidstechniek, brandbeveiliging en verlichting inbegrepen. Het heeft betrekking op het volledige datacentermoduul (zonder koude opwekker).
Vooral waar het gaat om energie-efficiëntie hebben veel ondernemingen een achterstand, zoals blijkt uit het recente whitepaper van het marktonderzoeksbureau IDC in opdracht van Rittal: 57% van de ondervraagden meldt PUE-waarden van ruim 2,0. Voor elke kilowattuur stroom die door IT-apparatuur wordt verbruikt, is dan ook ruim 1 kWh nodig voor de koeling en overige gebouwen- en installatietechniek. De PUE-waarde plaatst de in het datacenter verbruikte energie in een verhouding ten opzichte van het energieverbruik van de computers: Hoe dichter de PUE-waarde bij het cijfer 1 komt, des te efficiënter het datacenter werkt. In de industrie geldt een PUE-waarde van 1,3 als uitstekend, terwijl geoptimaliseerde installaties ook waarden van 1,2 of minder behalen.

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018