Krachtopnemer voor industriële omgevingen

HBM Benelux heeft een nieuwe nauwkeurige krachtopnemer voor industriële omgevingen op de markt gebracht. De C10 is een op rekstrooktechnologie gebaseerde krachtopnemer, die – afhankelijk van de nominale kracht – een nauwkeurigheid van 0,03 tot 0,06 biedt. Dankzij het radiaal-symmetrische ontwerp is de krachtopnemer ongevoelig voor externe invloeden, waardoor de meetresultaten altijd betrouwbaar zijn.

Het ontwerp van de nieuwe C10 krachtopnemers maakt ze geschikt voor het gebruik in zware, industriële omgevingen. De rekstroken zijn geplaatst in een meetlichaam van roestvaststaal of aluminium, dat voldoet aan IP68 dankzij het hermetisch gelaste meetlichaam. De compensatie van excentrische krachten en andere parasitaire invloeden vergroot de betrouwbaarheid van de metingen. Ondanks het hoge outputsignaal tot wel 4 mV/V blijft de krachtopnemer door de zeer lage temperatuurcoëfficienten van het nulpunt (TC0) van 75 ppm/10 K ook ongevoelig voor temperatuureffecten.
De C10 is beschikbaar met verschillende nominale krachten van 2,5 kN tot 1 MN en kan, afhankelijk van de toepassing en dankzij de diverse opties, vrij worden geconfigureerd. Mede dankzij de geringe inbouwhoogte en de vele opties voor montage kan de C10 in testbanken, testomgevingen en zware productieprocessen worden geïntegreerd. 

 

(P1512)

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018