Nieuws

Fijne zomervakantie

Het team van ElektroPraktijk wenst iedereen een fijne zomervakantie.

Insteekbare relaismodule voor rijgklemmen

De installatie van de nieuwe insteekbare relaismodule van de serie 2042 van WAGO is volgens de fabrikant eenvoudig en veilig. Ze worden direct op de basisklemmen van het rijgklemmensysteem TOPJOB S gestoken. Door de combinatie uit rijgklemmen en relaismodules bespaart de gebruiker op een extra aansluitniveau.

Tweede editie van Smart Homes & Intelligent Buildings

Op donderdag 22 november wordt in Supernova in de Jaarbeurs in Utrecht de tweede editie van Smart Homes & Intelligent Buildings gehouden. Het event richt zich op slimme techniek in de gebouwde omgeving. Kernwoorden daarbij zijn energiezuinig, flexibel, levensloopbestendig, intelligent en comfortabel.

Slimme technologie voor het ‘beste terras van Nederland

De vakbeurs Elektrotechniek maakt vooralsnog geen doorstart. Jaarbeurs heeft de mogelijkheden onderzocht, maar vindt in de markt op dit moment onvoldoende weerklank. Wel wordt met marktpartijen gekeken of het mogelijk is de elektrotechnische branche te bedienen binnen bestaande titels van Jaarbeurs.

Data-acquisitiesysteem voor supersnelle sampling rates

Met het draagbare data-acquisitiesysteem GEN2tB, heeft HBM een nieuw high-performance apparaat op de markt gebracht voor high-speed meettechnologie met sampling rates tot wel 250 MS/s (Mega Samples per seconde). De GEN2tB is bij uitstek geschikt voor het testen van elektrische netwerken (eGrids) en elektrische aandrijvingen (eDrive), maar ook voor supersnelle mechanische tests en transientdetectie in elektrische toepassingen.

Geen vakbeurs Elektrotechniek 2018

De vakbeurs Elektrotechniek maakt vooralsnog geen doorstart. Jaarbeurs heeft de mogelijkheden onderzocht, maar vindt in de markt op dit moment onvoldoende weerklank. Wel wordt met marktpartijen gekeken of het mogelijk is de elektrotechnische branche te bedienen binnen bestaande titels van Jaarbeurs.

Type 3-apparaatbeveiliging met push-in-snelaansluittechniek

Het PLUGTRAB SEC-push-in-moduul van Phoenix Contact is naar eigen zeggen het eerste Type 3-overspanningsbeveiligingsmoduul ter wereld met snelaansluittechniek. Dit moduul biedt een hoge mate van beveiliging voor de industriële voeding. Daarbij zorgt de push-in-aansluittechniek voor een snelle installatie van de producten zonder dat gereedschap nodig is.

Technisch installatiebureau is klaar voor de smart home revolutie

SpaceCompany is een technisch installatiebureau uit Rotterdam, gespecialiseerd in de installatie van domotica-producten tot aan de technische productie van grote evenementen. De afgelopen jaren zag SpaceCompany een verschuiving in de markt plaatsvinden van elektronische en mechanische naar digitale apparatuur en besloot het zijn dienstenportfolio op te waarderen om aan de vraag te kunnen voldoen. Inmiddels heeft SpaceCompany honderden huishoudens slimmer gemaakt met Nest-producten.

Brandveilig kunststof doorvoersysteem

De nieuwe range HR kunststof doorvoerbuizen en -ramen van Beele Engineering zijn ontwikkeld voor het betrouwbaar en comfortabel doorvoeren én brandwerend, gas-, rook- en waterdicht afdichten van kabels en buizen. De nieuwe doorvoerbuizen en ramen maken deel uit van de NOFIRNO-systeemtechnologie en kunnen onder meer worden toegepast in sandwichpanelen.

Beloond voor inleveren lampen en armaturen

Vanwege de sloop van het voormalige SDU-kantoor in Den Haag – waarbij alle lampen en armaturen zijn afgegeven aan Wecycle – is Vink Aannemingsmaatschappij door Wecycle beloond met een Gouden Bakkie Award. Een schoolvoorbeeld van hoe bij sloop met oude verlichtingsapparatuur moet worden omgaan. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Hoe duidelijk is ‘de’ NEN3140?

Voldoende informatie beschikbaar

Wie het Internet betreedt om meer kennis te verwerven over de Nederlandse norm 3140 kan zijn lol op. Er is véél informatie over te vinden. Prettig, maar ook lastig om juist díe informatie te selecteren die voor een individu of bedrijf van belang is. Daarom een kort en helder overzicht van de belangrijkste punten van deze norm door specialisten, aangevuld met de mening en verwachtingen van enkele installateurs.

Grootste particuliere zonnepanelenproject van Nederland

Iedereen in Parkstad kan meedoen…

Met het zonnepanelenproject PALET wordt het inwoners van Parkstad heel makkelijk gemaakt om te investeren in duurzame energie. De acht gemeenten bieden hun bewoners een constructie aan, waarmee in principe iedereen zonnepanelen op het dak kan plaatsen. Het project in Parkstad is zo succesvol, dat het nu elders in Nederland door verschillende gemeenten wordt overgenomen. In PArkstad is onlangs de 2000e installatie geplaatst.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018