Nieuws

Lichtmanagement

Met Livelink hebben lichtspecialist TRILUX en sensorspecialist STEINEL een systeem ontwikkeld waarmee lichtmanagement kinderspel wordt. De uitdaging voor beide partijen was namelijk een lichtmanagementsysteem te ontwikkelen dat eenvoudig is voor lichtplanner, installateur en eindgebruiker. De samenwerking tussen genoemde partijen zorgt naar eigen zeggen voor optimaal op elkaar afgestemde hardware. 

3D-printing voor elektrotechnische producten

ABB past 3D-printtechnologie toe voor commercieel gebruik in de productielocatie Ede. Het bedrijf biedt hiermee oplossingen voor specifieke klantvragen, waarvoor geen generieke producten bestaan binnen de installatietechnische branche. 

Panel PC

Met de Nanobox PC Simatic IPC227E en Nanopanel PC Simatic IPC277E presenteert Siemens een nieuwe generatie van compacte, robuuste apparaten voor industrieel gebruik. De Simatic IPC227E Box PC is verkrijgbaar met of zonder PCIe-sleuf. De Simatic IPC277E is een Panel PC uitgerust met een 7- t/m 19-inch-aanraakdisplay in breedbeeldformaat. Intel dual- en quad-core Celeron-processors zorgen voor zeer goede prestaties in een compact design. De behuizing van de kleinste versie van het apparaat heeft een volume van slechts een liter.

Hi-Speed motoren

Een nieuwe lijn Nice Hi-Speed motoren garandeert het sneller openen en sluiten van schuifpoorten en draaipoorten. Deze aandrijvingen zijn volgens de leverancier de enige in hun soort die een openingssnelheid halen die tot drie keer hoger is in vergelijking met andere motoren.

Nieuwe firmware 2.0

Voor de xComfort Smart Home Controller is nu nieuwe firmware 2.0 beschikbaar. Met deze firmware kunnen installateurs hun klanten laten profiteren van meer functionaliteiten van de Smart Home Controller.

Krimptechniek

De nieuwe GLW TC-krimper met automatische hulzentoevoer is een compact en licht handapparaat voor de verwerking van geïsoleerde adereindhulzen.

Compleet overzicht activiteiten Elektrotechniek 2015

Ook benieuwd naar de laatste trends en ontwikkelingen in de branche? Naast een groot aantal activiteiten kent Elektrotechniek ook een uitgebreid lezingenprogramma. Ieder toepassingsgebied heeft een eigen programma. 

Megger TDR2050

Met deze geavanceerde Time Domain Reflectometer kunt u kabelfouten lokaliseren over een traject van 20 km met een resolutie van 10 cm. Het instrument heeft een ingebouwd blocking filter tot 600 V (CAT IV), waarmee aan spanningvoerende circuits kan worden gemeten.

Power monitor

De AM2000 power monitor volgt de A2000 powermeter op. Niet alleen is het formaat van 144 × 144 mm aangehouden, ook de klemnummers en klemposities zijn van de A2000 overgenomen. De basisunit bezit standaard een puls-ingang (synchronisatie) en twee digitale uitgangen voor alarmeringen en / of puls-uitgangen voor bijvoorbeeld energie. 

Bewakingscamera voor plafond-inbouw

Het Mobotix model p25 is uitgerust met de 6 megapixel Moonlight-sensor, om in elke indoorsituatie de beste lichtgevoeligheid te bieden. Verder beschikt deze nieuwe camera over alle Mobotix-functies en de videomanagementsoftware MxMC. De Mobotix p25 biedt dankzij de handmatige draai- / kantelfunctie vergaande flexibiliteit bij het installeren. 

Industry Xperience Tour

Elektro Vakbeurs Hardenberg maakt van de vakbeurs dit jaar een complete beleving. Naast de stands op de beursvloer wordt komende editie extra aandacht besteed aan de elektrotechnische industrie. Speciaal voor bedrijven uit deze sector is er de Industry Xperience Tour. Tijdens deze tour presenteren de bedrijven hun nieuwste innovaties en producten uit de elektrotechnische industrie.

Duitse Industriepreis 2015 voor Variable Speed Starter

Powermanagementbedrijf Eaton won de Duitse Industriepreis 2015 in de categorie Electrical Engineering met zijn nieuwe PowerXL DE1 Variable Speed Starter (VSS). Eatons VSS combineert de voordelen en eenvoud van een conventionele motorstarter met de mogelijkheid om de snelheid van de motor te regelen.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018