Nieuws

True 4K-bewakingssysteem

Panasonic introduceerde in juni haar geïntrigeerde True 4K-bewakingssysteem. Panasonic lanceerde onlangs al haar eerste True 4K dome camera en breidt nu haar 4K-portfolio verder uit met een 4K-netwerkvideorecorder en 4K-videowandschermen. 

Schaalbare UPS met nieuwe 200 kVa-core

De nieuwe-generatie statische UPS Trinergy Cube met nieuwe krachtige 200 kVa-core biedt klanten een groter schaalbaar vermogen in één enkele unit. 

Discrete binnenposten

De nieuwe Classe 300 binnenposten van BTicino zijn zijn uitgerust met een 7” LCD touchscreen en hebben een profiel van slechts 22,5 mm. Via een intuïtief menu vinden gebruikers gemakkelijk hun weg door de geïntegreerde functies.

Niveau 3 op de CO₂-prestatieladder

Op 25 mei 2015 ontvingen Rittal B.V., Phoenix Contact B.V., EPLAN Software & Services B.V. en Cito Benelux B.V. gezamenlijk het certificaat niveau 3 van de CO₂-prestatieladder. Daarmee geven de vier samenwerkende bedrijven verder vorm aan hun MVO-ambities en de gezamenlijke doelstelling hun CO₂-uitstoot te verminderen.

Blijvend lage btw is impuls voor verduurzaming woningen

Volgens installateurskoepel UNETO-VNI helpt een laag btw-tarief voor renovatie en onderhoud om woningen in ons land versneld energiezuinig te maken en daarmee de doelstellingen van het Energieakkoord te halen. In een brief aan de Tweede Kamer roept UNETO-VNI daarom op om de lage btw blijvend te maken. 

Hekbewaking met elektromagnetische procesvergrendeling

PSENslock biedt veilige hekbewaking met een elektromagnetische procesvergrendeling in een compact product – inclusief maximale manipulatiebeveiliging – en beveiligt deuren, kleppen en afschermkappen. Om de taken optimaal te kunnen ondersteunen, is de productfamilie met twee nieuwe productvarianten uitgebreid (PSENslock 6.1 en PSENslock 3.1/4.1/4.2).

5-in-1 accuschroefboormachine-systeem

De FlexiClick van Bosch is een professionele accuschroefboormachine met vier verschillende opzetstukken. Het systeem bevat de accuschroefboormachine GSR 14,4 V-EC FC2 Professional of GSR 18 V-EC FC2 Professional evenals het passende boorhouder-, excenter- en haaks opzetstuk. Bovendien biedt Bosch nu als eerste fabrikant een boorhameropzetstuk. 

Nederlands-Duitse Smart Grids dagen

Voor de tweede keer organiseert de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) van 16 t/m 18 juni 2015 de Nederlands-Duitse Smart Grids dagen. Naast matchmaking tussen Nederlandse en Duitse bedrijven die actief zijn op het gebied van slimme elektriciteitsnetwerken, vindt op woensdag 17 juni van 10:00 tot 17:00 uur in het Worldhotel Bel Air in Den Haag de tweede Nederlands-Duitse Smart Grids Meeting plaats. Tijdens dit evenement zullen experts uit beide landen een update geven van de stand van zaken en zal een achttal Duitse bedrijven hun producten en/of dienstverleningen voorstellen. 

Compacte stofzuigunit op krachtstroom

Door de compacte opstelling en het lage geluidsniveau is de NonStop lijn van AstroVac bij uitstek geschikt voor particuliere en bedrijfsmatige toepassingen, zoals luxe woningen, winkels, kantoren, appartementen, dierenklinieken en gezondheidscentra. 

Veiligheids-PLC

Het programmeren met de ‘Euchner Safety Designer’-software verloopt intuïtief. Voor het configureren staan een vele veiligheidsfuncties, logische bewerkingen en timers ter beschikking. 

Herziene norm NEN 2654-1 voor beheer, controle en onderhoud van brandmeldinstallaties

NEN heeft de herziene NEN 2654-1 ‘Beheer, controle en onderhoud van brandbeveiligingsinstallaties – Deel 1: Brandmeldinstallaties’ gepubliceerd. 

Meerwaarde BIM vanuit de praktijk

Recent is Stabicad 10 gelanceerd met nieuwe functies en verschillende updates, waarmee de MEP-engineer efficiënter kan werken in BIM, zoals de nieuwe Tag-tool en luchtkanaalberekening in Revit, Autodesk 2016 ondersteuning en meer. 

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018