Nieuws

Hekbewaking met elektromagnetische procesvergrendeling

PSENslock biedt veilige hekbewaking met een elektromagnetische procesvergrendeling in een compact product – inclusief maximale manipulatiebeveiliging – en beveiligt deuren, kleppen en afschermkappen. Om de taken optimaal te kunnen ondersteunen, is de productfamilie met twee nieuwe productvarianten uitgebreid (PSENslock 6.1 en PSENslock 3.1/4.1/4.2).

5-in-1 accuschroefboormachine-systeem

De FlexiClick van Bosch is een professionele accuschroefboormachine met vier verschillende opzetstukken. Het systeem bevat de accuschroefboormachine GSR 14,4 V-EC FC2 Professional of GSR 18 V-EC FC2 Professional evenals het passende boorhouder-, excenter- en haaks opzetstuk. Bovendien biedt Bosch nu als eerste fabrikant een boorhameropzetstuk. 

Nederlands-Duitse Smart Grids dagen

Voor de tweede keer organiseert de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) van 16 t/m 18 juni 2015 de Nederlands-Duitse Smart Grids dagen. Naast matchmaking tussen Nederlandse en Duitse bedrijven die actief zijn op het gebied van slimme elektriciteitsnetwerken, vindt op woensdag 17 juni van 10:00 tot 17:00 uur in het Worldhotel Bel Air in Den Haag de tweede Nederlands-Duitse Smart Grids Meeting plaats. Tijdens dit evenement zullen experts uit beide landen een update geven van de stand van zaken en zal een achttal Duitse bedrijven hun producten en/of dienstverleningen voorstellen. 

Compacte stofzuigunit op krachtstroom

Door de compacte opstelling en het lage geluidsniveau is de NonStop lijn van AstroVac bij uitstek geschikt voor particuliere en bedrijfsmatige toepassingen, zoals luxe woningen, winkels, kantoren, appartementen, dierenklinieken en gezondheidscentra. 

Veiligheids-PLC

Het programmeren met de ‘Euchner Safety Designer’-software verloopt intuïtief. Voor het configureren staan een vele veiligheidsfuncties, logische bewerkingen en timers ter beschikking. 

Herziene norm NEN 2654-1 voor beheer, controle en onderhoud van brandmeldinstallaties

NEN heeft de herziene NEN 2654-1 ‘Beheer, controle en onderhoud van brandbeveiligingsinstallaties – Deel 1: Brandmeldinstallaties’ gepubliceerd. 

Meerwaarde BIM vanuit de praktijk

Recent is Stabicad 10 gelanceerd met nieuwe functies en verschillende updates, waarmee de MEP-engineer efficiënter kan werken in BIM, zoals de nieuwe Tag-tool en luchtkanaalberekening in Revit, Autodesk 2016 ondersteuning en meer. 

90% Mbo-scholen tekent komend schooljaar voor vakwedstrijden

De afgelopen maanden tekende zo’n 90 procent van alle mbo-scholen in Nederland voor deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Hierin worden studenten van alle niveaus en richtingen uitgedaagd om uit te blinken in hun vak, waaronder voor de sector techniek en installatie. Het ministerie van OCW heeft de vakwedstrijden van Skills Heroes in de ‘excellentieregeling’ opgenomen. Hierdoor kunnen mbo-scholen de vakwedstrijden in hun excellentieplannen en het regulier onderwijsprogramma integreren. Op donderdag 4 juni a.s. vindt de officiële kick-off van Skills Heroes plaats bij MBO Utrecht. 

Smart sensors

Naast detecteren voorzien zogenaamde ‘smart sensors’ organisaties van extra procesdata voor een zo hoog mogelijke transparantie in de supply chain. Zo kan iedereen de beste beslissingen nemen – mede mogelijk gemaakt door IO-link. Met procesdata over bijvoorbeeld druk, temperatuur, flow, eindpositie, snelheid en outputstatus kan alles uit systemen en machines worden gehaald wat erin zit.

Vier nieuwe meetinstrumenten

De HT25N is een compacte en handzame multimeter van Elektro Lijn die tot 600 V gelijk- en wisselspanning kan meten en tot 10 A gelijkstroom. 

Installatieautomaten en aardlekschakelaars

Legrand Nederland lanceert onder de naam TX³ en DX³ een vernieuwde serie installatieautomaten en aardlekschakelaars die het bestaande assortiment DE/DX/DX-h vervangt. 

Dutch Day tijdens IEEE Power Tech 2015

Tijdens de ‘Dutch Day’ op donderdag 2 juli 2015 bij de TU Eindhoven wordt een link gelegd tussen verschillende hoofdthema’s van IEEE PowerTech 2015 en de hele keten van opwekking, transport, distributie en industriële tot huishoudelijke aansluitingen. 

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018