Nieuws

USB in M16-behuizing

De omspoten USB-, Mini USB- en Micro USB-connectoren van EVG hebben, zoals bijvoorbeeld de connectoren van het merk Binder uit de serie 423 of 723, een M16-achterwanduitsparing en hebben als USB-variant dan ook een extreem kleine behuizing. 

 

 

Draadloos 3D

Marmitek, specialist op het gebied van audio- / videobediening, overdracht en connectiviteit, introduceert de GigaView 821. De GigaView 821 zendt het signaal van de aangesloten HD-apparaten ongecomprimeerd en zonder kwaliteitsverlies draadloos naar een HDTV of -projector. 

Elektronische apparatenbeveiligings schakelaars

De nieuwe elektronische apparatenbeveiligingsschakelaars van Phoenix Contact bieden naast beveiliging tegen overbelasting en kortsluiting nu ook een geïnverteerde statusuitgang. 

Thermografie: warm aanbevolen voor de E-installateur

Van snelle diagnose tot gedetailleerde inspectie

Meten is weten’ is een veelgehoorde uitspraak wanneer het gaat om het uitvoeren van inspecties of het oplossen van vraagstukken binnen de elektrotechniek. Bij het uitvoeren van thermografische metingen moet daaraan worden toegevoegd: míts de gebruiker de spelregels van het meten kent…

Web-based toegangscontrole voor kleine en middelgrote ondernemingen

Het nieuwe Aliro toegangscontrolesysteem biedt een overzichtelijke systeemarchitectuur met gebruiksvriendelijke, meertalige software en intuïtieve mobiele applicaties. 

Meer vrijheid bij connectorkeuze voor kabeldozen

Het nieuwe ontwerp van de SNK-serie – aansluitklemmen met PI-Spring – combineert de voordelen van push-in en spring-techniek in één klem. De aansluitklemmen zijn dan ook geschikt voor verschillende kabels. 

Beste Superpromoter Actie voor ‘De Techniek achter Nederland’

‘De Techniek Achter Nederland’, een campagne van UNETO-VNI voor de zakelijke markt, is als duidelijk winnaar uit de strijd gekomen voor beste Superpromoter Actie van 2014. Het door installatieprofessionals en -bedrijven gedreven social media platform wist maar liefst 53% van de stemmen te mobiliseren. 

Warmtebeeldcamera voor industriële automatisering

Met zijn compacte en slanke design – afmetingen van 125 × 80 × 24 mm en een gewicht van 130 g – past de C2 warmtebeeldcamera in iedere zak, zodat deze direct binnen handbereik is om onzichtbare problemen aan het licht te brengen en klanten te laten zien waar de potentiële problemen zich bevinden. 

VIER-inspectie begint bij de keukentafel

Branche-organisatie iKeur en Bond van Verzekeraars sluiten overeenkomst

In november 2013 ondertekenden het Verbond van Verzekeraars en vereniging iKeur de Safety Deal Brandveilige Elektra. Het uitvloeisel: de VIER-Inspectie. Deze inspectie richt zich, meer dan een reguliere NEN3140-inspectie, op de brandveiligheidsaspecten in een gebouw. Steeds meer verzekeraars verplichten hun klanten om zo’n inspectie uit te laten voeren.

Kansen

Column

Als je ze wilt zien, zijn ze er over het algemeen wel: kansen. Zo las ik enige weken geleden bij het ‘sluiten’ van dit nummer het artikel van USP voor onze spotlight over ‘testen / meten / meetinstrumenten. In eerste instantie werd ik door de insteek van auteur Henri Busker enigszins op het verkeerde been gezet; toen ik echter doorlas, begreep ik wat hij eigenlijk wilde zeggen. Kansen. Ze zijn er, als je ze ziet…

IP-video-deurintercom met panoramabeeld en wereldwijde verbinding

Mobotix bundelt de IP-video-deurintercom T24 met een RFID-toegangsmodule (keypad), veiligheidsdeuropener en twee-aderige netwerkmodule (Mx2wire) tot een complete toegangsoplossing. Dankzij ondersteuning van de nieuwe IP-telefoonstandaard is deze deurintercom direct te verbinden met elke VoIP-telefoon en computer of smartphone met VoIP-software. Bij aanwezigheid van een geschikte netwerkinfrastructuur is het tevens mogelijk overal te wereld een videoverbinding tot stand te brengen, deuren op afstand te openen of achtergelaten videoberichten en opnamen te bekijken.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018