Nieuws

Rendement zonnepanelen positief te beïnvloeden

Installateurs met kennis hebben voorsprong

Het rendement van zonnepanelen hangt niet uitsluitend af van de kwaliteit van de toegepaste cellen. Hoewel dit natuurlijk wel een eerste vereiste is, kan een installateur nog veel meer doen om zijn afnemers het maximale voordeel te bieden. Variërend van een juiste plaatsing tot aan de keuze voor betrouwbare leverancier en deugdelijke componenten.

AC en DC met één rail

Met slechts één assortiment maakt het RiLine-railsysteem zonder extra producten zowel AC- als DC-toepassingen mogelijk. Door de toelating volgens IEC 61439 en UL 845 in combinatie met UL 508 is het RiLine-railsysteem geschikt voor een groot aantal markten. De stroombelastbaarheid van maximaal 1600 A en nominale spanningen tot 1500 VDC zijn net als de kortsluitvastheid tot 40 kA in geaccrediteerde testlaboratoria getest volgens UL en IEC.

Nieuwe vestiging voor mobiele stroomoplossingen

Noodstroomleverancier Bredenoord heeft per 1 april een nieuwe vestiging, nabij kruising Ridderster langs de A15/A16 in Ridderkerk. Het is de tweede vestiging van het Apeldoornse bedrijf in Nederland. Doel is om bedrijven en organisaties in die regio Rotterdam beter te kunnen voorzien van mobiele stroomoplossingen. Daarmee is nu snellere levering mogelijk, mede dankzij de samenwerking met Hak Transport. 

LED-voedingen voor de Europese markt

De nieuwe serie power supplies voor de LED-industrie, de PLM-12E/25E, heeft een smallere inputrange dan de originele PLM-12/25 serie, waardoor ze met name geschikt is voor toepassingen binnen Europa, waar 230 VAC input de norm is.

Master & slave dimmers

De 15.10 van Finder is een master dimmer met vier instelbare functies voor het dimmen van verlichting; de 15.11 is een slave dimmer met een maximale belasting tot 400 W. 

Nieuwe NEN 1010 op vakbeurs Elektrotechniek 2015

NEN presenteert als partner van Elektrotechniek 2015 een compleet nieuwe versie van de norm die meer dan ooit centraal staat in de elektrotechniek: NEN 1010. 

 

 

KNX-actor met binaire ingang

Binnen de meest actuele versie van de MIX2 generatie KNX-actoren is nu ook een binaire ingang beschikbaar. Met de toevoeging van deze binaire ingang biedt Theben nu een modulair programma voor het efficiënt schakelen en dimmen van verlichting en voor verwarming- en jaloeziesturing. 

Nieuw bestuur vertegenwoordigt hele KNX-netwerk

Het nieuwe bestuur bestaat uit acht leden die – in vergelijking tot voorheen – een groter aantal leden binnen het KNX-netwerk in Nederland vertegenwoordigt. Het nationale KNX-netwerk bestaat namelijk uit verschillende bedrijven en organisaties die allemaal één doel voor ogen hebben: het vergroten van de markt voor op KNX-gebaseerde woning- en gebouwautomatisering. 

Een beter milieu begint bij de E-installateur

In de zomer van 2013 werd het Energieakkoord gesloten waarbij de duurzame doelstellingen van ons land Nederland werden vastgelegd. Een ambitieuze doelstelling om in 2020 16 procent van de energie duurzaam te produceren is daarbij opgeschoven naar 2023. Tel daarbij op dat Nederland een van de slechtst presterende landen is op het gebied van duurzame energie en we hebben een wereld te winnen (in te halen) op het gebied van duurzame energie.

Kabelgoot in PVC

De ISPL kabelgoot in grijs PVC werd speciaal ontwikkeld voor toepassingen in vochtige en corrosieve omgevingen. 

Creatieve rookmelder via crowdfunding

De FLOW rookmelder is ontworpen in Nederland en is verkrijgbaar in vijf verschillende versies: Uil, Aap, Pinguïn, Kikker en Hart. De Flow rookmelder is gemakkelijk aan de muur te bevestigen en wordt gevoed door een 9 V batterij. De FLOW Rookmelder is een optische rookmelder die geschikt is voor huishoudelijk gebruik. De rookmelder bevat geen radioactieve stoffen en wordt aanbevolen voor slaapkamers, woonkamers en eetkamers.

Leidraad Energieprestatiecontracten gelanceerd

Het verduurzamen van gebouwen kan sneller. Een middel om effectief energiebesparing te realiseren is het uitbesteden van duurzaamheidsmaatregelen aan een Energy Service Company (ESCo). De te leveren prestatie wordt vastgelegd in een energieprestatiecontract (EPC). Op het Nationale ESCo Congres 2015 op 31 maart overhandigden Claudia Reiner – UNETO-VNI – en Alexandra Boot –Boot advocaten – de Leidraad Aanbesteden aan Richard Tieskens, van het Rijksvastgoedbedrijf. De leidraad vereenvoudigt het aanbesteden van een EPC

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018