Nieuws

Cameralijn met geïntegreerde MxBus

De tweede generatie Mx6 camera’s van Mobotix wordt geleverd met geïntegreerde MxBus-functionaliteit. MxBus regelt encrypted alle communicatie met complementaire toepassingen van partners en eigen uitbreidingsmodules, zoals de MX-GPS-box.

Opleidingen overgedragen aan de branche

Betreft verduurzaming gebouwde omgeving

De bouw- en installatiesector zo goed mogelijk voorbereiden op de in 2020 in werking tredende Europese richtlijnen voor energieneutraal bouwen en installeren. Met dit doel voor ogen werkt BuildUpSkillsNL sinds 2011 aan het versterken (upskillen) van de kennis en vaardigheden van vakmensen die direct betrokken zijn bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Tijdens de BuildUpSkills-conferentie op 5 juni werden de resultaten van het project gedeeld. Maar het was vooral het moment dat het palet aan ontwikkelde opleidingen voor duurzaam bouwen en installeren aan de branche en het onderwijs werd overgedragen.

Na 125 jaar Koninklijk

Het jubileumfeest ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van elektrotechnische groothandelsmaatschappij Oosterberg werd onverwacht opgeluisterd met een bezoek van de Burgemeester van Zutphen, mevrouw Vermeulen. Namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft zij het familiebedrijf het predicaat ‘Koninklijk’ toegekend en de bijbehorende oorkonde overhandigd aan algemeen directeur Flip Oosterberg. Het bedrijf – met als hoofdkantoor in Zutphen; een landelijk distributiecentrum in Apeldoorn en 20 vestigingen verspreid over heel Nederland en daarmee één van de grootste en landelijk opererende elektrotechnische groothandelsmaatschappijen van Nederland – mag zich voortaan ‘Koninklijke Oosterberg’ noemen.

Genomineerd voor Intersolar Award 2018

Met NeON R-serie

LG Electronics is wederom een van de finalisten in de strijd voor de Intersolar Award. LG Solar is genomineerd met de populaire high-performance module NeON R, die met een vermogen van maximaal 370 watt een van de uitblinkers is in de portefeuille van LG.

Capacitieve niveausensor

Met de capacitieve niveausensor CFP Cubic van SICK is het mogelijk gelijktijdig continu niveau, en grenswaarde én temperatuur te meten. Dankzij de MCiM-technologie (multi-capacitive intra-probe measuring) doet de CFP Cubic zijn werk ongeacht in wat voor container de oliën, watergebaseerde vloeistoffen of emulsies zich bevinden.

Modulaire PLC

De nieuwe modulaire PLC XC300 van Eaton stelt machine- en systeembouwers in staat compacte modulaire, moderne automatiseringsconcepten tot leven te brengen – vooral in combinatie met het XN300 I/O-systeem en het XV300 touchpanel.

Samenwerken aan robotica-oplossingen

Stäubli en Schneider Electric slaan handen ineen

Op het gebied van robotica-oplossingen zullen Stäubli Robotics, één van de toonaangevende internationale spelers in robotautomatisering, en Schneider Electric, leider in digitale transformatie van energiebeheer en -automatisering, de handen ineen slaan. Door het ondertekenen van de langetermijnovereenkomst werken de partijen aan de verdere ontwikkeling van hun partnerschap.

Landbouwgronden voor zonneparken

Pleidooi voor ondersteunende maatregelen

In de media neemt de aandacht voor zonne-energie meer en meer toe. Regelmatig zijn er kritische geluiden te horen over grondgebonden zonneparken die ten koste zouden gaan van landbouwgronden. Holland Solar wil als branchevereniging voor de Nederlandse zonne-energiesector op basis van wetenschappelijk onderzoek benadrukken dat grondgebonden zonneparken slechts minimaal beslag leggen op landbouwgronden en op geen enkele wijze de voedselproductie in gevaar brengen.

Vakbeurs Renovatie raakt juiste snaar

In Den Bosch vond onlangs de vakbeurs Renovatie 2018 plaats. De 5e editie van de zakelijke beurs voor beslissers in de renovatiebranche werd goed ontvangen: exposanten beloonden organisator 54events met rapportcijfer 7,4 en 93% van de bezoekers beoordeelden de door hen bezochte onderdelen van het inhoudelijke programma ‘positief’ tot ‘zeer positief’.

Dubbele hollewanddoos

De nieuwe dubbele hollewanddoos HW252-F van ABB is modulair van opzet en beschikt over een groot aantal nieuwe features. Hierdoor kenmerkt de doos zich door een groot installatiegemak.

Stop de importheffing op Chinese zonnepanelen!

Oproep van UNETO-VNI

De importheffing op zonnepanelen uit onder meer China levert de Europese solar-industrie niets op. Ondanks de maatregel is de productie van zonnepanelen in Europa de afgelopen vijf jaar afgenomen. UNETO-VNI wil daarom dat de Europese Commissie de importheffing uiterlijk op 3 september beëindigt.

Vergrendeling voor stroomonderbrekers

Om ongevallen door het ongewenste inschakelen van stroomonderbrekers te voorkomen en veiliger aan machines te kunnen werken, biedt Brady een eenvoudig aan te brengen vergrendelingssysteem voor stroomonderbrekers aan.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018