Nieuws

Genomineerd voor Intersolar Award 2018

Met NeON R-serie

LG Electronics is wederom een van de finalisten in de strijd voor de Intersolar Award. LG Solar is genomineerd met de populaire high-performance module NeON R, die met een vermogen van maximaal 370 watt een van de uitblinkers is in de portefeuille van LG.

Capacitieve niveausensor

Met de capacitieve niveausensor CFP Cubic van SICK is het mogelijk gelijktijdig continu niveau, en grenswaarde én temperatuur te meten. Dankzij de MCiM-technologie (multi-capacitive intra-probe measuring) doet de CFP Cubic zijn werk ongeacht in wat voor container de oliën, watergebaseerde vloeistoffen of emulsies zich bevinden.

Modulaire PLC

De nieuwe modulaire PLC XC300 van Eaton stelt machine- en systeembouwers in staat compacte modulaire, moderne automatiseringsconcepten tot leven te brengen – vooral in combinatie met het XN300 I/O-systeem en het XV300 touchpanel.

Samenwerken aan robotica-oplossingen

Stäubli en Schneider Electric slaan handen ineen

Op het gebied van robotica-oplossingen zullen Stäubli Robotics, één van de toonaangevende internationale spelers in robotautomatisering, en Schneider Electric, leider in digitale transformatie van energiebeheer en -automatisering, de handen ineen slaan. Door het ondertekenen van de langetermijnovereenkomst werken de partijen aan de verdere ontwikkeling van hun partnerschap.

Landbouwgronden voor zonneparken

Pleidooi voor ondersteunende maatregelen

In de media neemt de aandacht voor zonne-energie meer en meer toe. Regelmatig zijn er kritische geluiden te horen over grondgebonden zonneparken die ten koste zouden gaan van landbouwgronden. Holland Solar wil als branchevereniging voor de Nederlandse zonne-energiesector op basis van wetenschappelijk onderzoek benadrukken dat grondgebonden zonneparken slechts minimaal beslag leggen op landbouwgronden en op geen enkele wijze de voedselproductie in gevaar brengen.

Vakbeurs Renovatie raakt juiste snaar

In Den Bosch vond onlangs de vakbeurs Renovatie 2018 plaats. De 5e editie van de zakelijke beurs voor beslissers in de renovatiebranche werd goed ontvangen: exposanten beloonden organisator 54events met rapportcijfer 7,4 en 93% van de bezoekers beoordeelden de door hen bezochte onderdelen van het inhoudelijke programma ‘positief’ tot ‘zeer positief’.

Dubbele hollewanddoos

De nieuwe dubbele hollewanddoos HW252-F van ABB is modulair van opzet en beschikt over een groot aantal nieuwe features. Hierdoor kenmerkt de doos zich door een groot installatiegemak.

Stop de importheffing op Chinese zonnepanelen!

Oproep van UNETO-VNI

De importheffing op zonnepanelen uit onder meer China levert de Europese solar-industrie niets op. Ondanks de maatregel is de productie van zonnepanelen in Europa de afgelopen vijf jaar afgenomen. UNETO-VNI wil daarom dat de Europese Commissie de importheffing uiterlijk op 3 september beëindigt.

Vergrendeling voor stroomonderbrekers

Om ongevallen door het ongewenste inschakelen van stroomonderbrekers te voorkomen en veiliger aan machines te kunnen werken, biedt Brady een eenvoudig aan te brengen vergrendelingssysteem voor stroomonderbrekers aan.

Meer mensen in de techniek in Gelderland

De provincie Gelderland, vakbonden, brancheorganisaties, opleidings- en ontwikkelingsfondsen, praktijkopleidingsbedrijven en mbo- en hbo-instellingen in Gelderland hebben de handen ineen geslagen om het groeiende tekort aan technische vakmensen in de regio aan te pakken. Met het beschikbaar stellen van scholingsvouchers biedt het actieplan ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap’ zowel ervaren vakmensen als kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt de unieke mogelijkheid om in Gelderland werk te maken van een loopbaan in de techniek.

Nieuwe box met uitgebreide functies

De nieuwe L-BOXX 102 G4 en de L-BOXX 136 G4 van Sortimo worden tijdelijk aangeboden inclusief een set bestaande uit een top-coverinleg, inzetbakjes en een labelling set.

Plug & Play levering

Binnen de eigen productieafdeling van EAO Benelux in Dordrecht kunnen schakelaars worden bedraad, voorzien van connectoren, worden aangepast. Ook kan met bestaande onderdelen een geheel nieuw product worden ontwikkeld, al dan niet met gebruik van spuitgietwerk. U Schakelaars of bedieningspanelen worden zo volledig plug & play aangeleverd.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018