Nieuws

Technisch installatiebureau is klaar voor de smart home revolutie

SpaceCompany is een technisch installatiebureau uit Rotterdam, gespecialiseerd in de installatie van domotica-producten tot aan de technische productie van grote evenementen. De afgelopen jaren zag SpaceCompany een verschuiving in de markt plaatsvinden van elektronische en mechanische naar digitale apparatuur en besloot het zijn dienstenportfolio op te waarderen om aan de vraag te kunnen voldoen. Inmiddels heeft SpaceCompany honderden huishoudens slimmer gemaakt met Nest-producten.

Brandveilig kunststof doorvoersysteem

De nieuwe range HR kunststof doorvoerbuizen en -ramen van Beele Engineering zijn ontwikkeld voor het betrouwbaar en comfortabel doorvoeren én brandwerend, gas-, rook- en waterdicht afdichten van kabels en buizen. De nieuwe doorvoerbuizen en ramen maken deel uit van de NOFIRNO-systeemtechnologie en kunnen onder meer worden toegepast in sandwichpanelen.

Beloond voor inleveren lampen en armaturen

Vanwege de sloop van het voormalige SDU-kantoor in Den Haag – waarbij alle lampen en armaturen zijn afgegeven aan Wecycle – is Vink Aannemingsmaatschappij door Wecycle beloond met een Gouden Bakkie Award. Een schoolvoorbeeld van hoe bij sloop met oude verlichtingsapparatuur moet worden omgaan. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Hoe duidelijk is ‘de’ NEN3140?

Voldoende informatie beschikbaar

Wie het Internet betreedt om meer kennis te verwerven over de Nederlandse norm 3140 kan zijn lol op. Er is véél informatie over te vinden. Prettig, maar ook lastig om juist díe informatie te selecteren die voor een individu of bedrijf van belang is. Daarom een kort en helder overzicht van de belangrijkste punten van deze norm door specialisten, aangevuld met de mening en verwachtingen van enkele installateurs.

Grootste particuliere zonnepanelenproject van Nederland

Iedereen in Parkstad kan meedoen…

Met het zonnepanelenproject PALET wordt het inwoners van Parkstad heel makkelijk gemaakt om te investeren in duurzame energie. De acht gemeenten bieden hun bewoners een constructie aan, waarmee in principe iedereen zonnepanelen op het dak kan plaatsen. Het project in Parkstad is zo succesvol, dat het nu elders in Nederland door verschillende gemeenten wordt overgenomen. In PArkstad is onlangs de 2000e installatie geplaatst.

Leerlingen klaarstomen voor werkpraktijk

…waarbij BIM steeds belangrijker wordt

ROC van Twente biedt diverse opleidingen voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Onder andere op het gebied van bouw, infra, interieur, metaal, elektro en installatietechniek. Zo kunnen studenten in Hengelo terecht voor de opleidingen tot installatiemonteur woningbouw / utiliteit, onderhoudsmonteur, servicemonteur, servicetechnicus, werkvoorbereider en middenkader engineeringstechnicus op niveau 2, 3 en 4. In een aantal van de opleidingen wordt sinds drie jaar regelmatig gebruikgemaakt van BIM, om de studenten klaar te stomen voor een werkpraktijk waarin BIM ook steeds belangrijker wordt.

Instroom van vakmensen in Brabantse installatiebedrijven versterkt

50-plussers met interesse in techniek

Voor veel technische installatiebedrijven in Noord-Brabant is het vinden van nieuwe vakmensen een lastige opgave. Het aanbod van technische vakmensen is klein, terwijl de vraag naar vakmensen alleen maar toeneemt. Om de instroom van nieuw vaktalent in de technische installatiebranche te bevorderen is OTIB, in samenwerking met Talent4Service, daarom een bijzonder regionaal project gestart: ‘Weer aan het Werk’ biedt 50-plussers met interesse in techniek de kans om in Brabant een baan in de technische installatiebranche te vinden.

Scanners en robots voor de bouwplaats

Sinds de overname door Trimble begin 2018 is het portfolio van Stabiplan echter uitgebreid met scanners en robots voor de bouw. Zo biedt Stabiplan een unieke BIM-totaaloplossing voor zowel de kantooromgeving als de bouwplaats.

Slimmer gebruik van zonne-energie

Nu bekend is dat alle bouwaanvragen vanaf 1 juli 2018 definitief zonder gasaansluiting moeten worden gedaan en de huidige salderingsregeling voor zonne-energie in 2020 wordt omgezet in een terugleversubsidie, is het van belang dat het energieverbruik binnen Nederlandse huishoudens beter wordt geregeld. De SOLARWATT Energy Manager, een intelligent navigatiesysteem voor regeling en bewaking van energiestromen binnen het huishouden, biedt mogelijk uitkomst.

Megabatterij in Johan Cruijff ArenA in gebruik genomen

Grootste Europese energieopslagsysteem…

Afgelopen week is het grootste Europese energieopslagsysteem op basis van tweedehands en nieuwe batterijen uit elektrische auto’s in een openbaar gebouw in gebruik genomen. De Amsterdamse wethouder Udo Kock verrichte de officiële openingsceremonie. Dit unieke project is het resultaat van de samenwerking tussen Nissan, Eaton, BAM, The Mobility House en de Johan Cruijff ArenA, ondersteund door het Amsterdams Klimaat en Energiefonds (AKEF) en Interreg.

Succesvol gecertificeerd volgens IATF 16949

Phoenix Contact E-Mobility GmbH vormt binnen de Phoenix Contact-groep het kenniscentrum voor componenten en oplossingen op het gebied van elektromobiliteit. Phoenix Contact E-Mobility GmbH werd recentelijk gecertificeerd en voldoet daarmee aan de strenge eisen van de automobielindustrie.

Videoscopen

Inspectie van technische installaties vereist soms toegang tot onderdelen die moeilijk zijn te bereiken of zich diep in complexe apparaten bevinden. Met een videoscoop kunt u via een kleine opening een camera naar binnen brengen waarmee u de relevante componenten duidelijk in beeld kunt brengen.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018