Nieuws

Meer mensen in de techniek in Gelderland

De provincie Gelderland, vakbonden, brancheorganisaties, opleidings- en ontwikkelingsfondsen, praktijkopleidingsbedrijven en mbo- en hbo-instellingen in Gelderland hebben de handen ineen geslagen om het groeiende tekort aan technische vakmensen in de regio aan te pakken. Met het beschikbaar stellen van scholingsvouchers biedt het actieplan ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap’ zowel ervaren vakmensen als kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt de unieke mogelijkheid om in Gelderland werk te maken van een loopbaan in de techniek.

Nieuwe box met uitgebreide functies

De nieuwe L-BOXX 102 G4 en de L-BOXX 136 G4 van Sortimo worden tijdelijk aangeboden inclusief een set bestaande uit een top-coverinleg, inzetbakjes en een labelling set.

Plug & Play levering

Binnen de eigen productieafdeling van EAO Benelux in Dordrecht kunnen schakelaars worden bedraad, voorzien van connectoren, worden aangepast. Ook kan met bestaande onderdelen een geheel nieuw product worden ontwikkeld, al dan niet met gebruik van spuitgietwerk. U Schakelaars of bedieningspanelen worden zo volledig plug & play aangeleverd.

Productgaranties voor zonnepanelen verlengd tot 25 jaar

De productgaranties voor de LG MonoX Plus, LG NeON 2, LG NeON 2 Black en de LG NeON 2 BiFacial (N2T) modules van LG Electronics wordt verlengd van 15 naar 25 jaar. Bovendien wordt de LG NeON R-module voortaan geleverd met een verbeterde lineaire prestatiegarantie van 25 jaar.

Noodverlichting met DALI-communicatie

VanLien introduceert een nieuwe range noodverlichtingsarmaturen die compatibel zijn met DALI (Digital Addressable Lighting Interface).

Bouw megabatterij Johan Cruijff ArenA van start

Concrete resultaten van de Amsterdam Innovation Arena

In de Johan Cruijff ArenA is de bouw gestart van een megabatterij van 3MW – zie ook onze eerdere berichtgeving hierover via deze en deze link. Het stadion heeft daardoor eind juni 2018 een wereldprimeur: de realisatie van het grootste energieopslagsysteem in een multifunctioneel gebouw bestaande uit onder andere honderden eerste generatie (gebruikte) Nissan LEAF batterijen.

Onderbrekingsvrije voeding voor AC-belastingen

De nieuwe, op rail te monteren onderbrekingsvrije voeding van de productfamilie QUINT van Phoenix Contact voorziet AC-belastingen op betrouwbare wijze van stroom. Door de online-topologie VFI-SS-111 realiseert de voeding een naadloze overschakeling en levert deze een zuivere sinuscurve bij zowel net- als accubedrijf.

KIEN Innovatiemeesters Inspireert op 13 juni

Thema: Innovation & Play

Op 13 juni aanstaande organiseert Stichting KIEN haar themamiddag KIEN Innovatiemeesters Inspireert (KII). Een boeiende middag over innovatie, vol handige informatie en praktische tips. Het gehele evenement staat in het teken van Innovation & Play; innovatie is naast noodzakelijk ook gewoon leuk.

NK voor beroepen

Van 20 tot en met 22 maart 2019 organiseert WorldSkills Netherlands volgend jaar samen met partnerscholen uit Amsterdam de vierde editie van het NK beroepen, Skills The Finals, in RAI Amsterdam. Dit zijn de nationale finales van Skills Talents en Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het vmbo en het mbo.

Signaalconditioners voor machinebouw en procestechnologie

De nieuwe lijn industriёle signaalconditioners ‘ClipX’ voldoen – met een nauwkeurigheidsklasse van 0,01 en een geïntegreerd, digitaal kalibratiecertificaat – aan de eisen die aan de toekomstige, industriёle process control worden gesteld.

Klaar voor energieneutraal bouwen en installeren

BuildUpSkills-conferentie op 5 juni bij MBO Amersfoort

Op 5 juni 2018 vindt in Amersfoort de BuildUpSkills-conferentie ‘Met nieuw vakmanschap energieneutraal bouwen!’ plaats. De conferentie belooft een inspirerende dag te worden voor alle bedrijven en onderwijsinstellingen in de bouw- en installatiebranche die slim willen inspelen op de nieuwe Europese richtlijnen voor duurzaam bouwen en installeren.

Dubbelfocus-downlights en -wallwashers voor hoge ruimtes

In de nieuwe Quintessence dubbelfocus-wallwashers gebruikt ERCO een innovatieve lensoptiek die, vergeleken met de oplossingen tot dusver, nog geringere wandafstanden bij een uitstekende gelijkmatigheid mogelijk maakt: bij deze nieuwe ontwikkeling is de ideale wandafstand nog slechts een vijfde van de hoogte van het vertrek, wat juist in hoge ruimten een positief effect heeft op de indruk van het plafond.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018