Nieuws

Ondersteuning OPC UA voor communicatie met industriёle IoT-apparatuur

Als industriёle bedrijven streven naar een ‘connected enterprise’, dan is ook een naadloze communicatie met IoT-apparatuur noodzakelijk. Bedrijven kunnen nu profiteren van de OPC UA ondersteuning, die Rockwell Automation aan haar producten heeft toegevoegd om een optimale samenwerking tussen alle industriёle IoT-apparatuur mogelijk te maken. De ondersteuning voor deze onafhankelijke communicatie-standaard wordt gerealiseerd met behulp van de FactoryTalk Linx communicatiesoftware, die data tussen producten van Rockwell Automation en producten van derden kan uitwisselen.

Draadloze kamerthermostaat met app voor domotica

Voor het regelen van de ruimtetemperatuur introduceert Riho Climate Systems de draadloze kamerthermostaat Tybox 5100. Voor de installateur betekent dit snel en eenvoudig installeren, voor de gebruiker biedt deze thermostaat vele voordelen.

36 lichtprofessionals rijker

Onlangs ontvingen maar liefst 36 studenten aan de Lighting Design Academy (LDA) hun diploma tijdens een feestelijke diploma uitreiking in Amsterdam. Zo ontvingen 22 studenten het diploma HBO lichtontwerp en 14 studenten het diploma Hogere verlichtingstechniek (HVT) van Lighting Design Academy.

Koplopers geloven in urban mining

Urban mining, oftewel de gedachte dat sloopmaterialen nieuwe grondstoffen zijn, komt steeds vaker onder de aandacht. Maar is het wel de goudmijn, zoals sommige koplopers ons doen geloven? Deze koplopers zijn overtuigd van het slagen, mits sprake is van een hybride systeem. Waardebehoud is daarbij het sleutelwoord. Aanpassing van de regelgeving is noodzakelijk en de sector moet zelf aan de slag met de spelregels.

Eerste 50-plussers omgeschoold naar techniek

Talent4Service heeft, in samenwerking met UWV en maatschappelijk investeerder Start Foundation, het online platform ‘Weer aan het Werk’ gelanceerd. Gericht op zowel werkzoekenden, werkgevers als maatschappelijke organisaties, staat op dit platform de doelgroep 50+ centraal. De gezamenlijke ambitie van de initiërende partijen is om in 2018 en 2019 minimaal 150 laagopgeleide 50-plussers duurzaam aan het werk te krijgen.

Motor Scan technologie

De Motor Scan van WEG is gericht op het op afstand bewaken van WEG motoren om de maximale bedrijfstijd te optimaliseren door het voorspellen en vroegtijdig onderkennen van de noodzaak van preventief onderhoud.

Veilige provisioning service voor NXP-gebaseerde IoT-apparaten

Arrow Electronics heeft een veilige provisioning service aangekondigd die een snelle implementatie van IoT-edge nodes en -gateways met de beveiligingsoplossing NXP A71CH Secure Element mogelijk maakt.

Samenwerken om ongeplande stilstand van installaties te voorkomen

Door samen te werken aan slimme oplossingen kunnen Facta Aandrijftechniek en Semiotic Labs ongeplande stilstand van installaties voorkomen. Op 15 juni tekenden de partijen een overeenkomst voor de ontwikkeling van services waarmee de beschikbaarheid van aandrijvingen en machines wordt gegarandeerd.

Blij met besluit van minister

Holland Solar is blij met het besluit van minister Wiebes om te kiezen voor de invoering van een terugleversubsidie als opvolger van de salderingsregeling voor zonnepanelen. “Met deze keuze biedt de minister de consument en andere eindgebruikers de gewenste investeringszekerheid. In de komende periode zullen wij ons hard maken dat de minister ook voldoende budget reserveert voor de invoering van de terugleversubsidie”, aldus Peter Desmet, bestuurslid bij branchevereniging Holland Solar.

Elektronische beveiliging voor DC stroombewaking

Traditioneel worden 24 V DC stroomcircuits beschermd door smeltzekeringen. Voor de huidige generatie elektronische voedingen is dit vaak niet meer voldoende. Ondanks het feit dat de huidige gelijkstroomvoedingen kortsluitbestendig zijn, is de uitgangsspanning in geval van een storing te laag om een conventionele stroomonderbreker te activeren.

Automatische omschakelaar voor Critical Power toepassingen

Met TruONE introduceert ABB een automatische omschakelaar met connectiviteits- en monitoringfuncties voor Critical Power toepassingen. Door alles onder te brengen in één module, inclusief een geïntegreerde controller met afneembaar gebruikersinterface (HMI) zorgt TruONE ervoor dat het installeren van automatische omschakelaars sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder verloopt.

Eerste mobiele energieopslag voor grote vermogens

Energieopslag in grote vermogens is nu ook beschikbaar voor tijdelijke projecten op wisselende locaties. Bredenoord lanceerde op het terrein van DNV GL vandaag de Big Battery Box: de eerste mobiele energieopslag voor grote vermogens. De installatie heeft een vermogen van 600 kWh en kan binnen een uur opladen en ontladen. Door de unieke, gepatenteerde opbouw en constructie is de Big Battery Box de eerste grotere batterij die veilig en snel verplaatst kan worden. De installatie is in te zetten voor bouwplaatsen, snellaadstations, evenementen en netovernames en betekent een flinke stap richting 100% duurzame mobiele stroom.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018