Nieuws

Motor Scan technologie

De Motor Scan van WEG is gericht op het op afstand bewaken van WEG motoren om de maximale bedrijfstijd te optimaliseren door het voorspellen en vroegtijdig onderkennen van de noodzaak van preventief onderhoud.

Veilige provisioning service voor NXP-gebaseerde IoT-apparaten

Arrow Electronics heeft een veilige provisioning service aangekondigd die een snelle implementatie van IoT-edge nodes en -gateways met de beveiligingsoplossing NXP A71CH Secure Element mogelijk maakt.

Samenwerken om ongeplande stilstand van installaties te voorkomen

Door samen te werken aan slimme oplossingen kunnen Facta Aandrijftechniek en Semiotic Labs ongeplande stilstand van installaties voorkomen. Op 15 juni tekenden de partijen een overeenkomst voor de ontwikkeling van services waarmee de beschikbaarheid van aandrijvingen en machines wordt gegarandeerd.

Blij met besluit van minister

Holland Solar is blij met het besluit van minister Wiebes om te kiezen voor de invoering van een terugleversubsidie als opvolger van de salderingsregeling voor zonnepanelen. “Met deze keuze biedt de minister de consument en andere eindgebruikers de gewenste investeringszekerheid. In de komende periode zullen wij ons hard maken dat de minister ook voldoende budget reserveert voor de invoering van de terugleversubsidie”, aldus Peter Desmet, bestuurslid bij branchevereniging Holland Solar.

Elektronische beveiliging voor DC stroombewaking

Traditioneel worden 24 V DC stroomcircuits beschermd door smeltzekeringen. Voor de huidige generatie elektronische voedingen is dit vaak niet meer voldoende. Ondanks het feit dat de huidige gelijkstroomvoedingen kortsluitbestendig zijn, is de uitgangsspanning in geval van een storing te laag om een conventionele stroomonderbreker te activeren.

Automatische omschakelaar voor Critical Power toepassingen

Met TruONE introduceert ABB een automatische omschakelaar met connectiviteits- en monitoringfuncties voor Critical Power toepassingen. Door alles onder te brengen in één module, inclusief een geïntegreerde controller met afneembaar gebruikersinterface (HMI) zorgt TruONE ervoor dat het installeren van automatische omschakelaars sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder verloopt.

Eerste mobiele energieopslag voor grote vermogens

Energieopslag in grote vermogens is nu ook beschikbaar voor tijdelijke projecten op wisselende locaties. Bredenoord lanceerde op het terrein van DNV GL vandaag de Big Battery Box: de eerste mobiele energieopslag voor grote vermogens. De installatie heeft een vermogen van 600 kWh en kan binnen een uur opladen en ontladen. Door de unieke, gepatenteerde opbouw en constructie is de Big Battery Box de eerste grotere batterij die veilig en snel verplaatst kan worden. De installatie is in te zetten voor bouwplaatsen, snellaadstations, evenementen en netovernames en betekent een flinke stap richting 100% duurzame mobiele stroom.

Nieuwe inspirerende koers

Evenement in teken van Innovation & Play

Op 13 juni organiseerde KIEN Innovatiemeesters het evenement KIEN Innovatiemeesters Inspireert (KII) in Woerden. Het evenement stond in het teken van Innovation & Play; hoe kijken E- en W-installateurs op een speelsere en vereenvoudigde manier naar ‘innovatie’? Hoe zetten ze hiervoor de eerste stappen tijdens dit evenement? En hoe gaan zij hiermee, direct na het evenement, praktisch aan de slag binnen hun eigen installatiebedrijf?

Industriële router voor beveiligde toegang op afstand

Met de industriële router Scalance M804PB van Siemens kunnen bestaande machines en installaties (bijvoorbeeld met Simatic S7-300/S7-400) worden verbonden met Ethernet-netwerken via Profibus/MPI (Multi-Point Interface).

Groene drijvende zonneparken

‘Verzet tegen zonnepanelen in Sittard-Geleen’, ‘Zorgen over zonnepanelenpark Harculo’ of ‘Plan zonnepark Hall valt slecht’. Zomaar een paar krantenkoppen van de afgelopen weken. Zonne-energie is hot, maar niet altijd populair. Milieu, leefomgeving en beleving zijn veelgehoorde bezwaren. Dat het ook anders kan, bewijst een bevlogen start-up uit Maasdijk met de introductie van de FLOTAR.

Beursorganisator breidt samenwerking met OTIB uit

Beursorganisator Easyfairs Evenementenhal breidt haar samenwerking met OTIB (Het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technische InstallatieBedrijf) verder uit voor Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs. Voorheen beperkte de samenwerking zich tot het Loopbaancentrum en de College Tour. Dit jaar breidt de samenwerking uit met nieuwe initiatieven, zoals een netwerksessie voor ondernemende vrouwen en kennis- en demonstratiesessies op de beursvloer.

Biometrie- en winkeloptimalisatie-oplossingen

Met twee biometrie- en winkeloptimalisatie-oplossingen van Hanwha Techwin en A.I. Tech kunnen kleine winkelketens, evenals kleine verkooppunten zoals supermarkten, krantenwinkels en benzinestations, een groter begrip krijgen van het type en het aantal mensen dat hun winkels bezoekt.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018