Nieuws

Productgaranties voor zonnepanelen verlengd tot 25 jaar

De productgaranties voor de LG MonoX Plus, LG NeON 2, LG NeON 2 Black en de LG NeON 2 BiFacial (N2T) modules van LG Electronics wordt verlengd van 15 naar 25 jaar. Bovendien wordt de LG NeON R-module voortaan geleverd met een verbeterde lineaire prestatiegarantie van 25 jaar.

Noodverlichting met DALI-communicatie

VanLien introduceert een nieuwe range noodverlichtingsarmaturen die compatibel zijn met DALI (Digital Addressable Lighting Interface).

Bouw megabatterij Johan Cruijff ArenA van start

Concrete resultaten van de Amsterdam Innovation Arena

In de Johan Cruijff ArenA is de bouw gestart van een megabatterij van 3MW – zie ook onze eerdere berichtgeving hierover via deze en deze link. Het stadion heeft daardoor eind juni 2018 een wereldprimeur: de realisatie van het grootste energieopslagsysteem in een multifunctioneel gebouw bestaande uit onder andere honderden eerste generatie (gebruikte) Nissan LEAF batterijen.

Onderbrekingsvrije voeding voor AC-belastingen

De nieuwe, op rail te monteren onderbrekingsvrije voeding van de productfamilie QUINT van Phoenix Contact voorziet AC-belastingen op betrouwbare wijze van stroom. Door de online-topologie VFI-SS-111 realiseert de voeding een naadloze overschakeling en levert deze een zuivere sinuscurve bij zowel net- als accubedrijf.

KIEN Innovatiemeesters Inspireert op 13 juni

Thema: Innovation & Play

Op 13 juni aanstaande organiseert Stichting KIEN haar themamiddag KIEN Innovatiemeesters Inspireert (KII). Een boeiende middag over innovatie, vol handige informatie en praktische tips. Het gehele evenement staat in het teken van Innovation & Play; innovatie is naast noodzakelijk ook gewoon leuk.

NK voor beroepen

Van 20 tot en met 22 maart 2019 organiseert WorldSkills Netherlands volgend jaar samen met partnerscholen uit Amsterdam de vierde editie van het NK beroepen, Skills The Finals, in RAI Amsterdam. Dit zijn de nationale finales van Skills Talents en Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het vmbo en het mbo.

Signaalconditioners voor machinebouw en procestechnologie

De nieuwe lijn industriёle signaalconditioners ‘ClipX’ voldoen – met een nauwkeurigheidsklasse van 0,01 en een geïntegreerd, digitaal kalibratiecertificaat – aan de eisen die aan de toekomstige, industriёle process control worden gesteld.

Klaar voor energieneutraal bouwen en installeren

BuildUpSkills-conferentie op 5 juni bij MBO Amersfoort

Op 5 juni 2018 vindt in Amersfoort de BuildUpSkills-conferentie ‘Met nieuw vakmanschap energieneutraal bouwen!’ plaats. De conferentie belooft een inspirerende dag te worden voor alle bedrijven en onderwijsinstellingen in de bouw- en installatiebranche die slim willen inspelen op de nieuwe Europese richtlijnen voor duurzaam bouwen en installeren.

Dubbelfocus-downlights en -wallwashers voor hoge ruimtes

In de nieuwe Quintessence dubbelfocus-wallwashers gebruikt ERCO een innovatieve lensoptiek die, vergeleken met de oplossingen tot dusver, nog geringere wandafstanden bij een uitstekende gelijkmatigheid mogelijk maakt: bij deze nieuwe ontwikkeling is de ideale wandafstand nog slechts een vijfde van de hoogte van het vertrek, wat juist in hoge ruimten een positief effect heeft op de indruk van het plafond.

Klimaatakkoord het land in

In gesprek met burgers tijdens regiobijeenkomsten

Burgers krijgen de mogelijkheid rechtstreeks in gesprek te gaan met de onderhandelaars van het Klimaatakkoord. In mei en juni zijn hiervoor op vijf plaatsen in het land regiobijeenkomsten. Het is onderdeel van een reeks initiatieven om burgers nauwer te betrekken bij de grote veranderingen die nodig zijn om 49 procent minder CO2 uit te stoten.

Centraaldoos voor gietbouw

In nauwe samenwerking met klanten uit de bouwkolom heeft ABB een nieuwe universele centraaldoos voor tunnelgietbouw ontwikkeld, geschikt voor 16 mm en 19 mm installatiebuis en 16, 19 én 20 mm flexbuis.

Zonne-accu ‘Product of the Year 2018’

De MyReserve Matrix-zonne-accu van SOLARWATT is door lezers van het Duitse vakblad elektrobörse smarthouse uitgeroepen tot ‘Product of the Year 2018’ in de categorie ‘Renewable Energies’. Het opslagsysteem voor particuliere en commerciële doeleinden eindigde boven inzendingen van Solar-Log en Weidmüller.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018