Nieuws

Oceans of Energy ontvangt investering

Oceans of Energy uit Leiden, de startup die als eerste ter wereld zonnepanelen op zee neer gaat leggen, ontvangt een investering van € 300.000 van investeringsfonds UNIIQ voor de verdere ontwikkeling van een drijvend systeem voor het opwekken van energie met zonnepanelen op zee. Deze zonnecentrales op zee zijn zo gebouwd dat ze meer dan twintig jaar lang de ruwe zee kunnen weerstaan. En dat zonder een negatieve footprint op het milieu achter te laten. De investering werd bekendgemaakt door burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam tijdens het InnovationQuarter Jaarevent.

PC als IoT-gateway

Met de PC 521 – ontwikkeld vanuit de industrie 4.0 gedachte – kunnen uitgebreide data en parameters van machine systemen lokaal worden opgeslagen, zonder daarmee direct de besturing te beïnvloeden. Als IoT-gateway zorgt deze compacte computer voor een efficiënte connectie met MES en Cloud oplossingen.

Lancering beurs ‘Industrial Heat & Power’

Specifiek voor professionals die zijn betrokken bij de industriële energievoorziening en -transitie lanceert 54events, organisator van onder meer Vakbeurs Energie, de zakelijke beurs ‘Industrial Heat & Power’. Het evenement vindt – gelijktijdig aan en in colocatie met Vakbeurs Energie en de beurs Ecomobiel – plaats op 9, 10 en 11 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch.

NTA 8055 ‘Internet in woningen en gebouwen’ gepubliceerd

NTA 8055 voor internet in woningen en gebouwen is gepubliceerd. Met deze NTA is door de partijen Kien, UNETO-VNI, KPN, VodafoneZiggo, Vitaal Thuis, Verkerk Groep, Croonwolter&dros en ElectroStyling een eerste stap gezet in kwaliteitsverbetering voor internet/WiFi in én om de woning. De Nederlandse Technische Afspraak (NTA) is gemaakt om voorbereid te zijn op de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van leef- en werkcomfort, veiligheid, zorg, energie en entertainment.

Nieuwe HaloX®-inbouwbehuizing voor beton

Het complete behuizingssysteem van HaloX® biedt ruimte aan spots en speakers in betonnen vloeren en wanden. Bij gietbouw, prefabbouw en latere installatie. En zelfs optioneel bij zichtbeton. HaloX® is modulair en flexibel in alle inbouwdiameters en inbouwdiepten.

Cameralijn met geïntegreerde MxBus

De tweede generatie Mx6 camera’s van Mobotix wordt geleverd met geïntegreerde MxBus-functionaliteit. MxBus regelt encrypted alle communicatie met complementaire toepassingen van partners en eigen uitbreidingsmodules, zoals de MX-GPS-box.

Opleidingen overgedragen aan de branche

Betreft verduurzaming gebouwde omgeving

De bouw- en installatiesector zo goed mogelijk voorbereiden op de in 2020 in werking tredende Europese richtlijnen voor energieneutraal bouwen en installeren. Met dit doel voor ogen werkt BuildUpSkillsNL sinds 2011 aan het versterken (upskillen) van de kennis en vaardigheden van vakmensen die direct betrokken zijn bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Tijdens de BuildUpSkills-conferentie op 5 juni werden de resultaten van het project gedeeld. Maar het was vooral het moment dat het palet aan ontwikkelde opleidingen voor duurzaam bouwen en installeren aan de branche en het onderwijs werd overgedragen.

Na 125 jaar Koninklijk

Het jubileumfeest ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van elektrotechnische groothandelsmaatschappij Oosterberg werd onverwacht opgeluisterd met een bezoek van de Burgemeester van Zutphen, mevrouw Vermeulen. Namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft zij het familiebedrijf het predicaat ‘Koninklijk’ toegekend en de bijbehorende oorkonde overhandigd aan algemeen directeur Flip Oosterberg. Het bedrijf – met als hoofdkantoor in Zutphen; een landelijk distributiecentrum in Apeldoorn en 20 vestigingen verspreid over heel Nederland en daarmee één van de grootste en landelijk opererende elektrotechnische groothandelsmaatschappijen van Nederland – mag zich voortaan ‘Koninklijke Oosterberg’ noemen.

Genomineerd voor Intersolar Award 2018

Met NeON R-serie

LG Electronics is wederom een van de finalisten in de strijd voor de Intersolar Award. LG Solar is genomineerd met de populaire high-performance module NeON R, die met een vermogen van maximaal 370 watt een van de uitblinkers is in de portefeuille van LG.

Capacitieve niveausensor

Met de capacitieve niveausensor CFP Cubic van SICK is het mogelijk gelijktijdig continu niveau, en grenswaarde én temperatuur te meten. Dankzij de MCiM-technologie (multi-capacitive intra-probe measuring) doet de CFP Cubic zijn werk ongeacht in wat voor container de oliën, watergebaseerde vloeistoffen of emulsies zich bevinden.

Modulaire PLC

De nieuwe modulaire PLC XC300 van Eaton stelt machine- en systeembouwers in staat compacte modulaire, moderne automatiseringsconcepten tot leven te brengen – vooral in combinatie met het XN300 I/O-systeem en het XV300 touchpanel.

Samenwerken aan robotica-oplossingen

Stäubli en Schneider Electric slaan handen ineen

Op het gebied van robotica-oplossingen zullen Stäubli Robotics, één van de toonaangevende internationale spelers in robotautomatisering, en Schneider Electric, leider in digitale transformatie van energiebeheer en -automatisering, de handen ineen slaan. Door het ondertekenen van de langetermijnovereenkomst werken de partijen aan de verdere ontwikkeling van hun partnerschap.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018