Nieuws

Nieuwe inspirerende koers

Evenement in teken van Innovation & Play

Op 13 juni organiseerde KIEN Innovatiemeesters het evenement KIEN Innovatiemeesters Inspireert (KII) in Woerden. Het evenement stond in het teken van Innovation & Play; hoe kijken E- en W-installateurs op een speelsere en vereenvoudigde manier naar ‘innovatie’? Hoe zetten ze hiervoor de eerste stappen tijdens dit evenement? En hoe gaan zij hiermee, direct na het evenement, praktisch aan de slag binnen hun eigen installatiebedrijf?

Industriële router voor beveiligde toegang op afstand

Met de industriële router Scalance M804PB van Siemens kunnen bestaande machines en installaties (bijvoorbeeld met Simatic S7-300/S7-400) worden verbonden met Ethernet-netwerken via Profibus/MPI (Multi-Point Interface).

Groene drijvende zonneparken

‘Verzet tegen zonnepanelen in Sittard-Geleen’, ‘Zorgen over zonnepanelenpark Harculo’ of ‘Plan zonnepark Hall valt slecht’. Zomaar een paar krantenkoppen van de afgelopen weken. Zonne-energie is hot, maar niet altijd populair. Milieu, leefomgeving en beleving zijn veelgehoorde bezwaren. Dat het ook anders kan, bewijst een bevlogen start-up uit Maasdijk met de introductie van de FLOTAR.

Beursorganisator breidt samenwerking met OTIB uit

Beursorganisator Easyfairs Evenementenhal breidt haar samenwerking met OTIB (Het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technische InstallatieBedrijf) verder uit voor Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs. Voorheen beperkte de samenwerking zich tot het Loopbaancentrum en de College Tour. Dit jaar breidt de samenwerking uit met nieuwe initiatieven, zoals een netwerksessie voor ondernemende vrouwen en kennis- en demonstratiesessies op de beursvloer.

Biometrie- en winkeloptimalisatie-oplossingen

Met twee biometrie- en winkeloptimalisatie-oplossingen van Hanwha Techwin en A.I. Tech kunnen kleine winkelketens, evenals kleine verkooppunten zoals supermarkten, krantenwinkels en benzinestations, een groter begrip krijgen van het type en het aantal mensen dat hun winkels bezoekt.

Oceans of Energy ontvangt investering

Oceans of Energy uit Leiden, de startup die als eerste ter wereld zonnepanelen op zee neer gaat leggen, ontvangt een investering van € 300.000 van investeringsfonds UNIIQ voor de verdere ontwikkeling van een drijvend systeem voor het opwekken van energie met zonnepanelen op zee. Deze zonnecentrales op zee zijn zo gebouwd dat ze meer dan twintig jaar lang de ruwe zee kunnen weerstaan. En dat zonder een negatieve footprint op het milieu achter te laten. De investering werd bekendgemaakt door burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam tijdens het InnovationQuarter Jaarevent.

PC als IoT-gateway

Met de PC 521 – ontwikkeld vanuit de industrie 4.0 gedachte – kunnen uitgebreide data en parameters van machine systemen lokaal worden opgeslagen, zonder daarmee direct de besturing te beïnvloeden. Als IoT-gateway zorgt deze compacte computer voor een efficiënte connectie met MES en Cloud oplossingen.

Lancering beurs ‘Industrial Heat & Power’

Specifiek voor professionals die zijn betrokken bij de industriële energievoorziening en -transitie lanceert 54events, organisator van onder meer Vakbeurs Energie, de zakelijke beurs ‘Industrial Heat & Power’. Het evenement vindt – gelijktijdig aan en in colocatie met Vakbeurs Energie en de beurs Ecomobiel – plaats op 9, 10 en 11 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch.

NTA 8055 ‘Internet in woningen en gebouwen’ gepubliceerd

NTA 8055 voor internet in woningen en gebouwen is gepubliceerd. Met deze NTA is door de partijen Kien, UNETO-VNI, KPN, VodafoneZiggo, Vitaal Thuis, Verkerk Groep, Croonwolter&dros en ElectroStyling een eerste stap gezet in kwaliteitsverbetering voor internet/WiFi in én om de woning. De Nederlandse Technische Afspraak (NTA) is gemaakt om voorbereid te zijn op de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van leef- en werkcomfort, veiligheid, zorg, energie en entertainment.

Nieuwe HaloX®-inbouwbehuizing voor beton

Het complete behuizingssysteem van HaloX® biedt ruimte aan spots en speakers in betonnen vloeren en wanden. Bij gietbouw, prefabbouw en latere installatie. En zelfs optioneel bij zichtbeton. HaloX® is modulair en flexibel in alle inbouwdiameters en inbouwdiepten.

Cameralijn met geïntegreerde MxBus

De tweede generatie Mx6 camera’s van Mobotix wordt geleverd met geïntegreerde MxBus-functionaliteit. MxBus regelt encrypted alle communicatie met complementaire toepassingen van partners en eigen uitbreidingsmodules, zoals de MX-GPS-box.

Opleidingen overgedragen aan de branche

Betreft verduurzaming gebouwde omgeving

De bouw- en installatiesector zo goed mogelijk voorbereiden op de in 2020 in werking tredende Europese richtlijnen voor energieneutraal bouwen en installeren. Met dit doel voor ogen werkt BuildUpSkillsNL sinds 2011 aan het versterken (upskillen) van de kennis en vaardigheden van vakmensen die direct betrokken zijn bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Tijdens de BuildUpSkills-conferentie op 5 juni werden de resultaten van het project gedeeld. Maar het was vooral het moment dat het palet aan ontwikkelde opleidingen voor duurzaam bouwen en installeren aan de branche en het onderwijs werd overgedragen.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018