Nieuws

Hoofdsponsor voor Sinnergy Solar Team ROC Friese Poort

Internationale dienstverlener op het gebied van industriële elektronica, JC-Electronics, heeft zich voor een periode van drie jaar verbonden aan het Sinnergy Solar Team ROC Friese Poort. Dit studententeam komt uit in de World Cup for Solar Powered Boats dat op 11 en 12 mei van start ging in het Friese Akkrum.

High Density Long Distance PIR bewegingssensor

De passief infrarood sensor van Panasonic heeft een kleine lens bij een installatiehoogte tot 17 meter. Gemonteerd op deze hoogte, bedraagt de diameter van het detectiegebied 23,5 meter.

Testinstrument voor PV-installaties

De PV Check s is een multifunctioneel instrument voor het testen van de functionaliteit en veiligheid van PV-installaties. De metingen worden verricht conform NTA8013 (procedure voor het controleren van PV-systemen), NEN-EN-IEC 62446:2009 (Eisen voor testen & inspecteren), NEN1010 (Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties) en NPR5310 blad 65. Tot 30 juni 2018 is de PV Check s extra voordelig geprijsd!

Tuin fraai verlicht.

En de elektra waterdicht?

Laten we het eens niet over 3M hebben. Maar over waterdicht elektrisch installeren. Want je hebt waterdicht (IP klassen) en ECHT waterdicht (NEN-EN 50393). En dat is nogal een verschil.

Service Center voor printsystemen

In de machine- en paneelbouw wordt steeds meer gecodeerd. Van klemmen, kabels en aders, tot complete machines en installaties. Phoenix Contact heeft hiervoor diverse slimme printers ontwikkeld die on-the-job gebruikt kunnen worden. Om de optimale werking hiervan te garanderen, heeft Phoenix Contact nu ook een eigen Marking Service Center opgezet.

Vijf tips voor het vinden van bekwaam technisch personeel

Technisch personeel in de installatiebranche wordt steeds schaarser. Wie nu echter slim is, kan toch beschikken over voldoende goede mensen. Vijf tips van opleider Kenteq voor installatiebedrijven.

Besturing- en bewakingsmodules

De easYgen-serie besturing- en bewakingsmodules van Woodward is uitgebreid met vier nieuwe modellen en zijn met name aantrekkelijk voor toepassingen in de zogenaamde ‘low-end markt’ voor aggregaten.
Ondanks het grote aantal in- en uitgangen zijn de modulen compact van bouwvorm.

Werkgroep Internet of Things Security (IoTS) opgericht

De populariteit van Internet of Things leidt tot uitdagingen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Daarom moet hier al bij het ontwerpen van een systeem rekening worden gehouden. Dit kan het beste door hier afspraken over te maken en die vast te leggen in standaarden. Reden hiervoor de werkgroep ‘IoT Security en Privacy’ op te richten.

Tekort aan technici verslechtert Nederlandse concurrentiepositie

Ruim de helft van de technische organisaties (54%) verwacht dat het tekort aan technici in de toekomst een negatief effect zal hebben op de concurrentiepositie van Nederland. 32 procent ziet op dit moment al negatieve gevolgen. Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. 969 respondenten uit de technische branche geven in het rapport antwoord op vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

Vermogen verhoogd tot 390 W

De high-performance module LG NeON2 BiFacial van LG Electronics is voortaan beschikbaar in een versie met 72 cellen. Met deze uitbreiding verbetert LG het piekvermogen van zijn bifacial module tot 390 W.

Garantietermijn van vijf jaar

Verlichtingsmerk SLV streeft ernaar uitstekende klantenservice en producten te bieden met de best mogelijke kwaliteit. Daarom is SLV Nederland er trots op te kunnen informeren dat in de toekomst met extra zekerheid en vertrouwen de producten van SLV aan klanten kunnen worden aanbevolen. Het merk zal vanaf heden dan ook een garantietermijn van vijf jaar op haar producten verlenen.

Indoorradionetwerkoplossing in plafondarmaturen

Nokia Bell Labs en Osram zijn een samenwerking aangegaan om de basis te leggen voor betaalbare indoorradionetwerken met hoge prestaties. In een gezamenlijk initiatief onderzoeken de netwerkspecialist en de verlichtings- onderneming hoe een nauw geïntegreerd radionetwerk met 5G mogelijkheden voor binnen kan worden opgezet met behulp van plafondarmaturen.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018