Nieuws

Landbouwgronden voor zonneparken

Pleidooi voor ondersteunende maatregelen

In de media neemt de aandacht voor zonne-energie meer en meer toe. Regelmatig zijn er kritische geluiden te horen over grondgebonden zonneparken die ten koste zouden gaan van landbouwgronden. Holland Solar wil als branchevereniging voor de Nederlandse zonne-energiesector op basis van wetenschappelijk onderzoek benadrukken dat grondgebonden zonneparken slechts minimaal beslag leggen op landbouwgronden en op geen enkele wijze de voedselproductie in gevaar brengen.

Vakbeurs Renovatie raakt juiste snaar

In Den Bosch vond onlangs de vakbeurs Renovatie 2018 plaats. De 5e editie van de zakelijke beurs voor beslissers in de renovatiebranche werd goed ontvangen: exposanten beloonden organisator 54events met rapportcijfer 7,4 en 93% van de bezoekers beoordeelden de door hen bezochte onderdelen van het inhoudelijke programma ‘positief’ tot ‘zeer positief’.

Dubbele hollewanddoos

De nieuwe dubbele hollewanddoos HW252-F van ABB is modulair van opzet en beschikt over een groot aantal nieuwe features. Hierdoor kenmerkt de doos zich door een groot installatiegemak.

Stop de importheffing op Chinese zonnepanelen!

Oproep van UNETO-VNI

De importheffing op zonnepanelen uit onder meer China levert de Europese solar-industrie niets op. Ondanks de maatregel is de productie van zonnepanelen in Europa de afgelopen vijf jaar afgenomen. UNETO-VNI wil daarom dat de Europese Commissie de importheffing uiterlijk op 3 september beëindigt.

Vergrendeling voor stroomonderbrekers

Om ongevallen door het ongewenste inschakelen van stroomonderbrekers te voorkomen en veiliger aan machines te kunnen werken, biedt Brady een eenvoudig aan te brengen vergrendelingssysteem voor stroomonderbrekers aan.

Meer mensen in de techniek in Gelderland

De provincie Gelderland, vakbonden, brancheorganisaties, opleidings- en ontwikkelingsfondsen, praktijkopleidingsbedrijven en mbo- en hbo-instellingen in Gelderland hebben de handen ineen geslagen om het groeiende tekort aan technische vakmensen in de regio aan te pakken. Met het beschikbaar stellen van scholingsvouchers biedt het actieplan ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap’ zowel ervaren vakmensen als kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt de unieke mogelijkheid om in Gelderland werk te maken van een loopbaan in de techniek.

Nieuwe box met uitgebreide functies

De nieuwe L-BOXX 102 G4 en de L-BOXX 136 G4 van Sortimo worden tijdelijk aangeboden inclusief een set bestaande uit een top-coverinleg, inzetbakjes en een labelling set.

Plug & Play levering

Binnen de eigen productieafdeling van EAO Benelux in Dordrecht kunnen schakelaars worden bedraad, voorzien van connectoren, worden aangepast. Ook kan met bestaande onderdelen een geheel nieuw product worden ontwikkeld, al dan niet met gebruik van spuitgietwerk. U Schakelaars of bedieningspanelen worden zo volledig plug & play aangeleverd.

Productgaranties voor zonnepanelen verlengd tot 25 jaar

De productgaranties voor de LG MonoX Plus, LG NeON 2, LG NeON 2 Black en de LG NeON 2 BiFacial (N2T) modules van LG Electronics wordt verlengd van 15 naar 25 jaar. Bovendien wordt de LG NeON R-module voortaan geleverd met een verbeterde lineaire prestatiegarantie van 25 jaar.

Noodverlichting met DALI-communicatie

VanLien introduceert een nieuwe range noodverlichtingsarmaturen die compatibel zijn met DALI (Digital Addressable Lighting Interface).

Bouw megabatterij Johan Cruijff ArenA van start

Concrete resultaten van de Amsterdam Innovation Arena

In de Johan Cruijff ArenA is de bouw gestart van een megabatterij van 3MW – zie ook onze eerdere berichtgeving hierover via deze en deze link. Het stadion heeft daardoor eind juni 2018 een wereldprimeur: de realisatie van het grootste energieopslagsysteem in een multifunctioneel gebouw bestaande uit onder andere honderden eerste generatie (gebruikte) Nissan LEAF batterijen.

Onderbrekingsvrije voeding voor AC-belastingen

De nieuwe, op rail te monteren onderbrekingsvrije voeding van de productfamilie QUINT van Phoenix Contact voorziet AC-belastingen op betrouwbare wijze van stroom. Door de online-topologie VFI-SS-111 realiseert de voeding een naadloze overschakeling en levert deze een zuivere sinuscurve bij zowel net- als accubedrijf.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018