Nieuws

Engineering trade fair 4.0

Op 15 mei presenteren Eplan en zusterbedrijf Cideon al weer de derde virtuele beurs over toekomstgerichte trends in de engineering. Nieuw deze keer: de virtuele beursstand omvat een digitale versie van de gezamenlijke stand op de Hannover Messe van dit jaar. Zo kunnen geïnteresseerden van over de hele wereld een virtuele tour maken langs de verschillende stations.

IoT-gateway systeem

De AGS-serie van IBASE Technology Inc. is een intelligente IoT gateway die zich richt op industriële toepassingen en fabrieksautomatisering. Cloud-gegevens worden veilig overgezet doordat verschillende apparaten op de gateway kunnen worden aangesloten.

Meer aandacht voor privacy en security domotica

Tijdens Light + Building in Frankfurt viel dit jaar de trend op dat domotica-leveranciers meer aandacht gaan besteden aan de privacy en security van hun aanbod. Begrijpelijk omdat er steeds meer met het Internet verbonden apparaten en sensoren in gebouwen en woningen worden geïnstalleerd. Behalve dat die het gebruiksgemak en de toegevoegde waarde van domotica-installaties verbeteren, zijn ze echter ook te misbruiken. Bij Mobotix, de Duitse fabrikant van oplossingen voor IP-videotoepassingen, was cybersecurity het centrale thema.

Vloerstaand kastsysteem

Het nieuwe vloerstaande kastsysteem VX25 is het eerste kastsysteem dat volledig is ontwikkeld op basis van de vraag naar een hogere productiviteit in de besturings- en schakelinstallatiebouw en de eisen van de Industrie 4.0-waardecreatieketen.

Smart Lighting pilot in Tilburg

In samenwerking met TBV Wonen in Tilburg starten Lightronics en Global Innovator BV een pilot: de implementatie van slimme ledverlichting in één van de garages van de woningcorporatie. De armaturen van Lightronics worden uitgerust met sensoren die de leef- en werkomgeving verbeteren en waarmee meer dan 60% wordt bespaard op energie en CO2-uitstoot. Ook dalen de kosten voor onderhoud en controle van de noodverlichting aanzienlijk.

Electronic Circuit Breakers met IO-Link

De EPSITRON Electronic Circuit Breakers van het WAGO-stroomvoorzieningssysteem serie 787 beveiligen toepassingen met voedingsspanningen van DC 24 V betrouwbaar en nauwkeurig.

Fusie

De bedrijven Hottinger Baldwin Messtechnik GmbH (HBM) en Brüel & Kjær Sound and Vibration A/S (BKSV), die beide onderdeel zijn van het in Groot-Brittanniё gevestigde Spectris plc., hebben een fusie aangekondigd. Het nieuwe bedrijf zal voortborduren op de technische expertise en oplossingen van beide bedrijven. Dat komt ook tot uiting in de naam van het nieuwe bedrijf: HBK (Hottinger, Brüel & Kjær). De fusie wordt effectief met ingang van 1 januari 2019.

Preflex® en Pipelife: twee oersterke merken van de Wienerberger Groep.
ADVERTORIAL

Sinds medio 2017 maakt Preflex® deel uit, van Wienerberger AG. Het credo 'Easy, fast and safe' van Preflex® past perfect in de missie die de Wienerberger Groep wil volbrengen: de levenskwaliteit van mensen verbeteren door ze vooruitstrevende oplossingen aan te bieden. Preflex® - the original - investeert sinds jaar en dag in innoverende producten die het werk van de elektro-installateur nog sneller, veiliger en gemakkelijker maken. Hierdoor kon de pionier uitgroeien tot de koploper in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige voorbedrade flexibele buizen.

Armaturen toegevoegd aan assortiment

De armaturen van het merk LTS Licht & Leuchten zullen vanaf vandaag verkrijgbaar zijn via Fagerhult Nederland. Het Duitse verlichtingsbedrijf maakt sinds 2010 deel uit van de Fagerhult Group. Met deze stap verstevigt Fagerhult Nederland haar positie op het gebied van verlichting en met name in Retail.

Kostenefficiënte Full HD-camera’s

Met een instapmodelreeks Full HD-camera’s biedt Hanwha Techwin essentiële functies die tegelijk een aantrekkelijke, kosteneffectieve optie bieden voor projecten met een groot aantal camera’s bij een beperkt budget.

Licht en services van de toekomst 'tot aan de voordeur'

Oplossingen voor digitalisering op Light + Building 2018

De vakbeurs Light + Building 2018 was boeiend, inspirerend en baanbrekend, en Trilux gaan er nog een tijdje mee door. Tijdens een trucktour met 40 stopplaatsen komen zij hun onze toppers door heel Europa aan u voorstellen.

40-jarig jubileum

Reijnhout Elektro B.V. is 40 jaar geleden als een eenmanszaak gestart door Jan en Riet Reijnhout. Vanuit een kleine werkplaats in Kruiningen is het bedrijf doorgegroeid tot wat het nu is: een allround elektrotechnisch installatiebedrijf.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018