Productnieuws

Insteekbare relaismodule voor rijgklemmen

De installatie van de nieuwe insteekbare relaismodule van de serie 2042 van WAGO is volgens de fabrikant eenvoudig en veilig. Ze worden direct op de basisklemmen van het rijgklemmensysteem TOPJOB S gestoken. Door de combinatie uit rijgklemmen en relaismodules bespaart de gebruiker op een extra aansluitniveau.

Data-acquisitiesysteem voor supersnelle sampling rates

Met het draagbare data-acquisitiesysteem GEN2tB, heeft HBM een nieuw high-performance apparaat op de markt gebracht voor high-speed meettechnologie met sampling rates tot wel 250 MS/s (Mega Samples per seconde). De GEN2tB is bij uitstek geschikt voor het testen van elektrische netwerken (eGrids) en elektrische aandrijvingen (eDrive), maar ook voor supersnelle mechanische tests en transientdetectie in elektrische toepassingen.

Type 3-apparaatbeveiliging met push-in-snelaansluittechniek

Het PLUGTRAB SEC-push-in-moduul van Phoenix Contact is naar eigen zeggen het eerste Type 3-overspanningsbeveiligingsmoduul ter wereld met snelaansluittechniek. Dit moduul biedt een hoge mate van beveiliging voor de industriële voeding. Daarbij zorgt de push-in-aansluittechniek voor een snelle installatie van de producten zonder dat gereedschap nodig is.

Brandveilig kunststof doorvoersysteem

De nieuwe range HR kunststof doorvoerbuizen en -ramen van Beele Engineering zijn ontwikkeld voor het betrouwbaar en comfortabel doorvoeren én brandwerend, gas-, rook- en waterdicht afdichten van kabels en buizen. De nieuwe doorvoerbuizen en ramen maken deel uit van de NOFIRNO-systeemtechnologie en kunnen onder meer worden toegepast in sandwichpanelen.

Scanners en robots voor de bouwplaats

Sinds de overname door Trimble begin 2018 is het portfolio van Stabiplan echter uitgebreid met scanners en robots voor de bouw. Zo biedt Stabiplan een unieke BIM-totaaloplossing voor zowel de kantooromgeving als de bouwplaats.

Videoscopen

Inspectie van technische installaties vereist soms toegang tot onderdelen die moeilijk zijn te bereiken of zich diep in complexe apparaten bevinden. Met een videoscoop kunt u via een kleine opening een camera naar binnen brengen waarmee u de relevante componenten duidelijk in beeld kunt brengen.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018