Scanners en robots voor de bouwplaats

Sinds de overname door Trimble begin 2018 is het portfolio van Stabiplan echter uitgebreid met scanners en robots voor de bouw. Zo biedt Stabiplan een unieke BIM-totaaloplossing voor zowel de kantooromgeving als de bouwplaats.

3D-laserscanners zijn ideaal voor het vastleggen van gedetailleerde gegevens van bestaande condities in de projectomgeving; complete ruimtes met alle relevante gegevens worden binnen enkele minuten gescand. Dit verhoogt de efficiëntie bij bijvoorbeeld renovatieprojecten of bij het uitvoeren van as-built controles. De scanner legt nauwkeurig gegevens vast en levert output van hoge kwaliteit, die als point cloud in de BIM-software van de modelleurs kan worden geïmporteerd.

Robots op de bouwplaats maken het mogelijk om installatietechnische onderdelen snel en nauwkeurig in te meten. Een groene laserstraal zet direct vanuit de ontwerpsoftware en met hoge precisie punten uit, zodat het handmatig inmeten van bijvoorbeeld beugels en hangers niet nodig is. Dit versnelt en vereenvoudigt het werk van monteurs aanzienlijk en zorgt dat meetfouten worden voorkomen.

Gerelateerd Bedrijf:
Bedrijven

Stabiplan B.V.

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Adres

  • Adres: Postbus 128
  • Postcode: 2410 AC
  • Plaats: Bodegraven
  • Land: Nederland

Medewerkers

Gerelateerd bedrijf

Stabiplan B.V.

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018