Smart Lighting pilot in Tilburg

In samenwerking met TBV Wonen in Tilburg starten Lightronics en Global Innovator BV een pilot: de implementatie van slimme ledverlichting in één van de garages van de woningcorporatie. De armaturen van Lightronics worden uitgerust met sensoren die de leef- en werkomgeving verbeteren en waarmee meer dan 60% wordt bespaard op energie en CO2-uitstoot. Ook dalen de kosten voor onderhoud en controle van de noodverlichting aanzienlijk.

TBV Wonen is de eerste partij die deelneemt aan een pilot in het kader van het IKARES-project (Intelligente KoolstofARme Energie Systemen). In dit project werken Lightronics en Global Innovator samen om het energieverbruik te verlagen en de CO2-uitstoot te beperken. Dit uiteraard zonder afbreuk te doen aan leefbaarheid en veiligheid. Het IKARES-project wordt vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling medegefinancierd door de Europese Unie.

Bij de pilot in Tilburg worden in vijf fasen verschillende innovatieve technologieën geïnstalleerd, getest en geëvalueerd. De afronding van het project vindt plaats in 2021.

IKARES

Het innovatieproject IKARES – innovatie in intelligente verlichting – omvat een Living Lab met dertien Smart Light-applicaties in Waalwijk (in aanbouw), een Smart City Maquette met interactieve visualisatiefuncties in Tilburg en 22 pilotprojecten in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. In de pilotprojecten zullen nieuwe technologieën in de praktijk worden doorontwikkeld met projectpartners in zowel de publieke als private sector, zoals gemeenten, woningbouwcorporaties, bedrijven en scholen.

Gerelateerd Bedrijf:
Bedrijven

Lightronics B.V.

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Adres

  • Adres: Postbus 150
  • Postcode: 5140 AD
  • Plaats: Waalwijk
  • Land: Nederland

Medewerkers

Gerelateerd bedrijf

Lightronics B.V.

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018