Study Studio Park in Breda beveiligd

Nieuw in Nederland zijn de studentenstudio’s van Study Studio Park, een geheel nieuwe opzet van studentenwoningen waarbij een ruime kamer met eigen douche en toilet wordt gecombineerd met een ruimtelijke groene binnen -en buitentuin aangevuld met gezamenlijke voorzieningen. Dit alles uiteraard voor een prima prijs/kwaliteitsverhouding.

Mooi, duurzaam en betaalbaar voor elke studiebeurs. Breda combineert landelijk leven en de stadse sfeer en is daarvoor een ideale stad om te studeren en te wonen.

De situatie
In de zomer van 2017 opende Study Studio Park zijn deuren. Frans Vinju vertegenwoordiger van Conceptual Recidences – de ontwikkelaar – legt uit dat er werd gezocht naar huisvestigingsoplossingen met een hoge sociale cohesie. In de stad is er een aantal hoge scholen met veel studenten. Na veel wikken en wegen ontstond het concept om een studentencomplex te ontwikkelen. “Er is gekeken welk aanbod waardevol zou zijn voor de stad Breda en met een
groot aanbod aan studenten kon dit plan worden gerealiseerd”.

De uitdaging
Study Studio park mocht worden voorzien van een intercom en een toegangscontrolesysteem. Eén van de eisen was het toegangshek rondom het complex. Vinju wilde immers niet dat onbevoegden toegang tot het terrein konden krijgen. “Ik wil precies weten wat er gebeurt op het terrein. Door middel van het toegangscontrolesysteem kan bij een incident makkelijk worden achterhaald wie aanwezig was.”

“Een andere eis was dat ik graag een goede beheersbaarheid van de elektronische sleutels wilde behouden, ik wil precies kunnen bepalen welke studenten waar naar binnen mogen gaan en indien nodig met één druk op de knop blokkeren bij verlies”, aldus Vinju.

De oplossing
Voor zowel alle studenten van Study Studio Park als de beheerders moest er een toegangscontrole systeem komen, en in alle woningen van het complex een video deurintercom. Om dit te kunnen realiseren werd Alert Systems ingeschakeld, gespecialiseerd in beveiligingsoplossingen. “Met al mijn kennis en kunde ben ik gaan denken welk toegangscontrole en intercomproduct het best zou passen binnen dit concept”, legt Onno Bal van Alert Systems uit. “Ik kwam al snel bij de producten van Paxton uit, deze producten zijn erg toegankelijk waardoor het een makkelijk systeem is voor dagelijks gebruik”.

De hoofdingang werd voorzien van een Net2 Entry Touch intercom paneel met ingebouwde toegangscontrole en elk van de 224 studenten studio’s kregen een Net2 Entry monitor. Op diverse plekken in het complex zijn P50 Multiformat lezers en Net2 Plus deurcontrollers geïnstalleerd die, in combinatie met de Net2 Pro software zorgen voor de toegangscontrole. Op het toegangshek van de parkeerterrein zit een Paxton langeafstand-lezer wat zorgt voor eenvoudige toegang met de auto.

De voordelen
Frans Vinju is met name te spreken over de veiligheid voor de studenten. Alle oproepen die worden gemaakt met het Net2 Entry intercom paneel, worden geregistreerd door het Net2 toegangscontrolesysteem. Elke aanbieding van een tag door de gebruiker op een lezer en elke deurontgrendeling die wordt gedaan, wordt ook geregistreerd door het systeem. Tevens wordt er gecontroleerd of de deur wel of niet geopend is tijdens de oproep vanaf een monitor. Al deze informatie is eenvoudig te achterhalen in de Paxton Net2 toegangscontrolesoftware.

Gerelateerd Bedrijf:
Online Partners

Paxton Benelux

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Adres

  • Adres: Korte Huifakkerstraat 34
  • Postcode: 4815 PS
  • Plaats: Breda
  • Land: Nederland

Contact

  • Telefoon: +31 (0) 76 3333 999
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Medewerkers

    Vul uw vertrekpunt in en de kortste route wordt automatisch berekend.

Gerelateerd bedrijf

Paxton Benelux

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018