Vermogen verhoogd tot 390 W

De high-performance module LG NeON2 BiFacial van LG Electronics is voortaan beschikbaar in een versie met 72 cellen. Met deze uitbreiding verbetert LG het piekvermogen van zijn bifacial module tot 390 W.

De bifacial module van LG vangt het zonlicht zowel aan de voor- als achterzijde van het zonnepaneel op en zet dit om in elektrische stroom. De gebruikte CELLO-technologie, gebaseerd op cel-connectoren met twaalf smalle ronde draden, vermindert verlies en stelt de module in staat om tot 30 procent meer energie te produceren dan modules zonder bifacialiteit. Als het ’s winters hevig sneeuwt, is het voordeel van de bifacial module dat de achterzijde ook elektriciteit opwekt, zelfs als de voorkant bedekt is met sneeuw. Een interessant neveneffect: als de module elektriciteit produceert en op de achterzijde opwarmt, kan de sneeuw aan de voorkant ook ontdooien. Uit studies is gebleken dat bifacial modules, vooral in regio’s met veel sneeuw, aanzienlijke extra opbrengsten laten zien in vergelijking met normale modules.

LG biedt voortaan vijftien jaar garantie voor de NeON2 BiFacial in plaats van de eerdere twaalf jaar. LG garandeert een vermogen van maar liefst 98 procent in het eerste jaar van de garantie. Vanaf het tweede jaar zal de gemiddelde jaarlijkse vermogensafgifte voor de resterende 24 jaar niet meer dan 0,5 procent per jaar dalen. Na 25 jaar is dus een vermogensafgifte van ten minste 86 procent gegarandeerd.

Gerelateerd Bedrijf:

LG Solar

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Gerelateerd bedrijf

LG Solar

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018