Wereldwijde gebruikersorganisatie voor het IoT gestart

Bijna twintig industriële ondernemingen, waaronder Rittal en Siemens AG, maken deel uit van de nieuw opgerichte wereldwijde gebruikersorganisatie ‘MindSphere World’ voor het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem MindSphere. Het doel is om het ecosysteem rond MindSphere over de hele wereld uit te breiden. De vereniging zal de individuele leden bovendien ondersteunen bij de ontwikkeling en optimalisatie van IoT-systemen op MindSphere en bij het ontsluiten van nieuwe markten in de digitale economie.

Andreas Keiger, Executive Vice President Global BU IT Infrastructure bij Rittal GmbH, lichtte onlangs in Berlijn het lidmaatschap van Rittal toe: “De nieuw opgerichte organisatie creëert voor alle deelnemers synergie en zal met de gebundelde kennis de IoT-ontwikkeling met MindSphere stimuleren. Als drijvende kracht achter nieuwe ontwikkelingen zal Rittal zijn kennis op het gebied van schaalbare en veilige Edge-IT-infrastructuren inbrengen. Dit stelt ondernemingen in staat om zeer snel extra computercapaciteit in moderne productieomgevingen op te bouwen.”

Nieuwe digitaliseringsmogelijkheden
“De oprichting van MindSphere World is een andere belangrijke stap om de wereldwijde verspreiding van het ecosysteem rond MindSphere als open IoT-platform te stimuleren. De uitgebreide kennis en het brede productassortiment van alle partners in de MindSphere World bieden gebruikers over de hele wereld nieuwe digitaliseringsmogelijkheden”, aldus Klaus Helmrich, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG.

Ecosysteem
Jan Mrosik, CEO van MindSphere World en CEO van de Siemens Digital Factory-divisie, zei: “Met een community van industriële en IT-ondernemingen van elke grootte en branche en ook start-ups willen wij over de hele wereld een ecosysteem op basis van MindSphere realiseren en stimuleren. Hiertoe bundelen de leden van de vereniging – in eerste instantie in Duitsland en later ook op internationaal niveau – hun krachten in de MindSphere World.”

Open structuur
De open structuur van MindSphere maakt het gemakkelijker om onafhankelijk van de fabrikant machines en installaties te integreren en apps te ontwikkelen. In het kader van MindSphere World kunnen leden met andere gebruikers bespreken hoe baanbrekende technologie de economie in het algemeen kan veranderen en welke zakelijke mogelijkheden daaruit voor IoT-gebaseerde systemen kunnen voortvloeien. Ook de ontwikkeling van normen voor het opbouwen van een wereldwijd ecosysteem is van belang. Daarom zullen de leden gezamenlijk aanbevelingen voor dergelijke normen uitwerken. Bovendien zal de interoperabiliteit tussen verschillende systemen op basis van MindSphere worden vergemakkelijkt.

Predictive maintenance
“Wij gebruiken MindSphere op dit moment voor onze genetwerkte Blue e+ koelaggregaten”, aldus Keiger. De integratie van de Industrie 4.0-compatibele Rittal-koelaggregaten in Siemens MindSphere maakt een gerichte analyse van gegevens mogelijk. “Op middellange en lange termijn ontwikkelen wij daarmee services voor het onderhouden van koelaggregaten in de zin van predictive maintenance”, vervolgt hij.

Beschikbaarheid verhoogd
Vergeleken met intervalgestuurd onderhoud verlaagt vraaggestuurd onderhoud de kosten en verhoogt het tegelijkertijd de beschikbaarheid. Ook routeoptimalisatie voor onderhoud maakt deel uit van het systeem. Omdat de apparaatgegevens op het IoT-platform altijd up-to-date zijn, kan de medewerker in geval van een storing altijd het juiste reserveonderdeel meenemen en daardoor onnodige ritten voorkomen.

Ideale voorwaarden
MindSphere World werd eind januari in Berlijn opgericht in de nieuwe geopende ‘MindSphere OpenSpace’, een innovatieve ontwikkel- en werkomgeving. De ‘MindSphere OpenSpace’ is onderdeel van de nieuwe dependance van Factory Berlin. Op een kantooroppervlak van ruim 13.000 vierkante meter brengt Factory Berlin, ondersteund door de Duitse regering, Siemens en andere ondernemingen, gevestigde technologiebedrijven samen met ontwikkelaars en start-ups. De nieuwe startup-campus richt zich vooral op het Internet of Things. De ‘MindSphere OpenSpace’ biedt ideale voorwaarden voor het ontwikkelen van apps en digitale services, het ontsluiten van nieuwe markten en het ondersteunen van de digitale transformatie.

Klik hier voor aanvullende informatie via YouTube over het MindSphere concept.

Gerelateerd Bedrijf:

Rittal bv

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Contact

  • Telefoon: (0316) 59 16 60
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Medewerkers

|
Bedrijven

Rittal B.V.

1.0/5 rating 1 vote

Adres

  • Adres: Postbus 246
  • Postcode: 6900 AE
  • Plaats: Zevenaar
  • Land: Nederland

Medewerkers

Gerelateerd bedrijf

Rittal bv Rittal B.V.

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018