Werkgroep Internet of Things Security (IoTS) opgericht

De populariteit van Internet of Things leidt tot uitdagingen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Daarom moet hier al bij het ontwerpen van een systeem rekening worden gehouden. Dit kan het beste door hier afspraken over te maken en die vast te leggen in standaarden. Reden hiervoor de werkgroep ‘IoT Security en Privacy’ op te richten.

De Nederlandse werkgroep ‘IoT Security en Privacy’ stelt experts en belanghebbenden in staat om invloed uit te oefenen op de internationale standaarden die momenteel in verschillende standaardisatie groepen op zowel Europees als mondiaal niveau worden ontwikkeld, namelijk:

- CEN/CLC/JTC 13 Cybersecurity and Data Protection
- ISO/IEC JTC1 SC 41 Internet of things and related technologies
- ISO/IEC JTC1 SC 27/WG4 Security Control and Services

Op dit moment wordt gewerkt aan volgende de thema’s:
- product security;
- richtlijn voor security en privacy in Internet of Things (IoT);
- IoT-betrouwbaarheid.

Meepraten

Door lid te worden van normcommissie Informatiebeveiliging, Cyber Security en Privacy of normcommissie Internet of Things kunt u als expert en / of belanghebbende meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied.

Informatie

Voor meer informatie over deze werkgroep of over het normalisatieproces, kunt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen met NEN.

Gerelateerd Bedrijf:

Gerelateerd bedrijf

NEN

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 3 | juni 2018

Elektropraktijk 3 | juni 2018